reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

wszystko zalezy od predyspozycji alegricznych dziecka! bratowa uzywala nivea- skora sucha kupila mydelko oilatum stosowala mc bylo ok, a potem wrocila do nivea, kolezanki synek tylko oilatum musi. my tez kupilismy oilatum na allegro za 139zl w tym 2x500ml plyn, szampon, krem i polspiochy gratuis.

claudia ten 150ml sie nie oplaca! na allegro masz za 500ml ok 45zl musisz popatzrec!

martusia- pieluszki rossmana zolte r 1 kurcze nie wiem ile kosztuje bo ja placilam 6zl;)

no ale skoro by mój mały miał to mieć na miesiąc to po co kupować większe

sama nie wiem, tak jak pisałam koleżanki tego nie używały i wszystko było ok...
nie wiem szczerze co robić, będę się chyba pytać jeszcze kogoś bo jedna szkoda mi troszkę kasy, a teraz nie wiem czy mały będzie aż tyle tego potrzebował

reklama
claudia- ja pochodziłam po aptekach u nas i dostałam mnóstwo próbek tej emulsji (i dużo innych także). Przeliczyłam ostatnio, że starczy nam na jakieś 10 kąpieli, a biorąc pod uwagę, że dziecko nie musi być myte codziennie to te próbki straczyłyby akuratnie na ok. 1 miesiąc życia maluszka. A po tym miesiącu Nivea i bedzie OK. Popytaj u ciebie w aptekach - może akuratnie maja próbki to ci dadzą (ja sie pytałam, czy maja jakies próbki dla nowordków bo nie wiem jakie kosmetyki kupić dla bobaska i jeszcze żadna apteka mi nie odmówiła). może się uda :-)

Klaudoos-dzięki za info,Po Swiętach się rozejrzę i kupię paczkę,będę wiedziala co brać,bo moze być parę rodzajów i zbaranieje...akurat otworzyli jakiś czas temu rossmana ale jeszcze mnie tam nie zanoisło..........
Blondi-pisałaś ze byliście na zakupkach w realu-i co są te 2 paki dla maluszków??pajace,body a jak są to gatunkowo niezłe czy darować sobie??

claudia- ja pochodziłam po aptekach u nas i dostałam mnóstwo próbek tej emulsji (i dużo innych także). Przeliczyłam ostatnio, że starczy nam na jakieś 10 kąpieli, a biorąc pod uwagę, że dziecko nie musi być myte codziennie to te próbki straczyłyby akuratnie na ok. 1 miesiąc życia maluszka. A po tym miesiącu Nivea i bedzie OK. Popytaj u ciebie w aptekach - może akuratnie maja próbki to ci dadzą (ja sie pytałam, czy maja jakies próbki dla nowordków bo nie wiem jakie kosmetyki kupić dla bobaska i jeszcze żadna apteka mi nie odmówiła). może się uda :-)

To nie jest zły pomysł :-)
często chodzę coś kupić do apteki to zapytać też mogę zawsze - dzięki

znalazłam w necie przepisy na kąpiel w krochmalu....
moja kuzynka uzywa kosmtyków Oilatum dla swojego synka ale to dlatego ze maluszek w ogole nie toleruje innych a mowila ze probowala wszystko i byla zmuszona przejsc na takie bo Mikołajek mial tak sucha skórke ze az dostał takich suchych, łuszczących sie placków na buzi, pleckach i pupci
a inne znane mi mamusie młode uzywaja innych i jest ok
dziewczyny a nie boicie sie właśnie, że wasze maluszki sie przyzwyczaja do tego Oilatum i nie beda tolerowac innych jak bedziecie chciały odstawic np po tym miesiacu?
ja z tego względu wole nie zaczynac od takich w sumie specjalistycznych preparatów bo wiadomo, ze skóra sie szybko przyzwyczaja zwłaszcza dziecka
szukam tylko sposobu na tą strasznie twardą wode u mnie:/

W szkole rodzenia rozdaja tez sporo roznych probek - ja uzywalam oliatum i emolium ponad rok i to byly wskazania pediatry bo mala miala problemy skorne - sporo to kosztuje, ale na pierwsze miesiace mialam probki wlasnie ze szkoly rodzenia.
ekonomiczniej wychodzi zel do mycia - naciera sie maluszka tym zelem potem splukujesz.. skora jest zdecydowanie bardziej wypielegnowana niz po wlaniu emulsji do kapieli.
Warto szukac i zbierac probki - bo po urodzeniu dzidziusia wszystko ma sie okazje przetestowac i wybrac to co dla naszego dziecka, i kieszeni jest najlepsze;-)

dziewczyny ja polecam jeszcze te produkty firmy SANOSAN sa dostepne juz chyba tylko w aptekach DOZ ja zamawiam tuta i odbieram w aptece za darmo- jest taniej bo bez marży! oliwka jest bardzo gesta i niedroga a wystarczy oj na dlugo dlugo. jest to niemiecka firma! ja mam oliwke dla malego poki co i balsam z oliwka (ja uzywam)
• sanosan • Apteka internetowa doz.pl , strona 1

reklama
... ja jestem na nie zdecydowana mimo wszystko :blink:... jakoś podchodzę do tego pozytywnie, poza tym byłam ostatnio w sklepie i widział na żywo wszystkie elementy i wszystko grało :-)

Narazie lóżko zamawiamy tak jak pisałam na ogolnym, a z komodą zobaczymy :-)

Klaudoos-dzięki za info,Po Swiętach się rozejrzę i kupię paczkę,będę wiedziala co brać,bo moze być parę rodzajów i zbaranieje...akurat otworzyli jakiś czas temu rossmana ale jeszcze mnie tam nie zanoisło..........
Blondi-pisałaś ze byliście na zakupkach w realu-i co są te 2 paki dla maluszków??pajace,body a jak są to gatunkowo niezłe czy darować sobie??

Zaraz wstawie fotoski z zakupków, szczerze przeszłam cały regał dla dzieci i żadnych dwupaków ani pajaców nie widziałam, ale tez szczególnie się nie rozglądałam za tym co piszesz bo o tej promocji nie słyszałam:-( ale ceny reala nie przyciągaja niestety...

Kochane widziałam w realu 11 pieluch tetrowych za 25zł to drogo czy tanio? Mi wydaje się tanio, ale zapakowane były więc może materiał jakiś niewskazany dla maluchów, proszę o rady doświadczonych mam :-)

Claudia4you - ja narazie nie będę kupowała niczego do skóry synusia, bo pani na SR powiedziała, że nie warto robić żadnych zestawów kapielowych i natłuszczających przed narodzeniem bo może byc tak, że dziecko będzie uczulone na to i co wtedy cały zestaw za tyle kasy pójdzie do wyrzucenia, mnie osobiście nie stać na takie rewelacje, a może będzie miało dziecko skóre tlustą, własną ochrone skóra wytwarza i nie trzeba jej pomagać, ale to tylko moje zdanie:-) Zawsze połoznych po urodzeniu mozna zapytać czym pielegować one ocenią skóre maleństwa i doradzą:-)

Oto zestaw jaki kupiłam: body z polara, rajstopki, skapetusie z grzechotką i smoczki 0-3m

A takie skarpetusie i zestaw na ciepłe dni (68 rozm) w Biedronce kiedyś:

W ikei ramka -"niby klisza" na zdjęcia z USG maż już się tak uparł, ze musielismy wziąść, najpierw chciał antyramę, ale teraz spodobała mu się ta oto klisza:

Ostatnia edycja:
Do góry