reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

klaudoos-do następnego czwartku zleci ,i zaraz znow Ribi będzie pisać ze wróciła z tańca brzucha,nawet się nie obejzysz he he,ale ten czas leci

reklama
Dziewczyny idziecie jak burza - nic jeszcze w domu nie zrobilam...
od poczatku ciazy mieszkam u tesciow w lesniczowce (mam z kim zostawic Majeczke) - do centrum to wycieczka i na zakupy wybralam sie raz i przynioslam do domu 5 pieluch tetrowych :-)
Nadal nie czuje sie najlepiej i choc lubie sama po sklepach buszowac to unikam teraz takich sytuacji - boje sie o siebie i dzidziusia!
Ale musze sie wziasc w garsc bo w takim tempie to moge nie zdazyc :-)
Zrobilam przeglad ubranek po Majce - zrobilam liste i moja Mama stanela na wysokosci zadania - przyslala paczke z ubrankami dla kolejnej wnusi, dzis doszla kolejna przesylka:-)
jak sie uda (nigdy wczesniej nie wklejalam zdjec - nawet suwaczkow nie umiem zrobic:zawstydzona/y:)to sie Wam pochwale.

co radzicie dziewczyny by dodawać do kąpieli maluszka by zmiękczyć twarda wodę? chciałam przz peirwszy miesiac uzywac mydelka bambino do kąpieli ale bedzie osad od twardej wody:/

co radzicie dziewczyny by dodawać do kąpieli maluszka by zmiękczyć twarda wodę? chciałam przz peirwszy miesiac uzywac mydelka bambino do kąpieli ale bedzie osad od twardej wody:/

Mi koleżanka radziła kosmetyki z Nivea
mówi, że dolewa kilka kropelek chyba żelu do kąpieli dla maluszków i już więcej nic nie używa
Tak jej położna poradziła, żeby dolać troszkę i w tej wodzie opłukać dziecko i nie dodawać takiemu małemu nic więcej bo ma za delikatną skórę, żeby jej nie wysuszyć
chyba że jakiś żel z oliwką dolać troszkę do wanienki...

pamiętajcie dziewczynki, że żele i kremy do kąpieli z Nivea można stosować po 1 miesiącu życia dziecka. Ja też mam cały asortyment Nivea do pielęgnacji maluszka, ale na pierwszy miesiąc zakupiłam Oilatum Soft (emulsje do kąpieli).

pamiętajcie dziewczynki, że żele i kremy do kąpieli z Nivea można stosować po 1 miesiącu życia dziecka. Ja też mam cały asortyment Nivea do pielęgnacji maluszka, ale na pierwszy miesiąc zakupiłam Oilatum Soft (emulsje do kąpieli).

Tak tylko to jest podobno strasznie drogie i mnie na to na przykład nie stać...
chyba że chodzi o coś takiego :OILATUM Emulsja do kąpieli 150 ml - Tania apteka Łódź
a ludzie sobie bez tego też radzą, mam kilka koleżanek co mają małe dzieci - żadna tego nie używała i dzieciom nic nie było, ja się popytam położnych - na pewno coś doradzą

ja na początku używałam tego zoltego zelu 2 w 1 johnsona 0,5 l butla i tanio wyszlo bo na długo starczyło,mialam tez oilatum,ale raz na jakiś czas dolewalam do wanienki nakrętkę ale sporadycznie,a teraz tez kupie ten johnson&johnson zołty(kosztował coś koło 15 zl,a teraz to nie orientuje się.

Klaudoos Ty kupowalaś pieluszki w rossmanie jak one się nazywają jaka cena i ile szt??

wszystko zalezy od predyspozycji alegricznych dziecka! bratowa uzywala nivea- skora sucha kupila mydelko oilatum stosowala mc bylo ok, a potem wrocila do nivea, kolezanki synek tylko oilatum musi. my tez kupilismy oilatum na allegro za 139zl w tym 2x500ml plyn, szampon, krem i polspiochy gratuis.

claudia ten 150ml sie nie oplaca! na allegro masz za 500ml ok 45zl musisz popatzrec!

martusia- pieluszki rossmana zolte r 1 kurcze nie wiem ile kosztuje bo ja placilam 6zl;)

reklama
no właśnie te z Nivea są po 1 miesiącu, a co przedtem? oilatum to wole od razu nie uzywać bo to jest na suchą skóre taką już atopową i nie jest tanie
może na zmiekczenie dodawac sodę oczyszczoną i delikatnie namydlic maluszka?
albo ten krochmal, tylko nie bardzo bym wiedziala ja to ma byc dokładnie, ile i jak przygotowywac co dzien czy jak?

Do góry