reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

klaudoos-do następnego czwartku zleci ,i zaraz znow Ribi będzie pisać ze wróciła z tańca brzucha,nawet się nie obejzysz he he,ale ten czas leci

reklama
Dziewczyny idziecie jak burza - nic jeszcze w domu nie zrobilam...
od poczatku ciazy mieszkam u tesciow w lesniczowce (mam z kim zostawic Majeczke) - do centrum to wycieczka i na zakupy wybralam sie raz i przynioslam do domu 5 pieluch tetrowych :-)
Nadal nie czuje sie najlepiej i choc lubie sama po sklepach buszowac to unikam teraz takich sytuacji - boje sie o siebie i dzidziusia!
Ale musze sie wziasc w garsc bo w takim tempie to moge nie zdazyc :-)
Zrobilam przeglad ubranek po Majce - zrobilam liste i moja Mama stanela na wysokosci zadania - przyslala paczke z ubrankami dla kolejnej wnusi, dzis doszla kolejna przesylka:-)
jak sie uda (nigdy wczesniej nie wklejalam zdjec - nawet suwaczkow nie umiem zrobic:zawstydzona/y:)to sie Wam pochwale.

co radzicie dziewczyny by dodawać do kąpieli maluszka by zmiękczyć twarda wodę? chciałam przz peirwszy miesiac uzywac mydelka bambino do kąpieli ale bedzie osad od twardej wody:/

co radzicie dziewczyny by dodawać do kąpieli maluszka by zmiękczyć twarda wodę? chciałam przz peirwszy miesiac uzywac mydelka bambino do kąpieli ale bedzie osad od twardej wody:/

Mi koleżanka radziła kosmetyki z Nivea
mówi, że dolewa kilka kropelek chyba żelu do kąpieli dla maluszków i już więcej nic nie używa
Tak jej położna poradziła, żeby dolać troszkę i w tej wodzie opłukać dziecko i nie dodawać takiemu małemu nic więcej bo ma za delikatną skórę, żeby jej nie wysuszyć
chyba że jakiś żel z oliwką dolać troszkę do wanienki...

pamiętajcie dziewczynki, że żele i kremy do kąpieli z Nivea można stosować po 1 miesiącu życia dziecka. Ja też mam cały asortyment Nivea do pielęgnacji maluszka, ale na pierwszy miesiąc zakupiłam Oilatum Soft (emulsje do kąpieli).

pamiętajcie dziewczynki, że żele i kremy do kąpieli z Nivea można stosować po 1 miesiącu życia dziecka. Ja też mam cały asortyment Nivea do pielęgnacji maluszka, ale na pierwszy miesiąc zakupiłam Oilatum Soft (emulsje do kąpieli).

Tak tylko to jest podobno strasznie drogie i mnie na to na przykład nie stać...
chyba że chodzi o coś takiego :OILATUM Emulsja do kąpieli 150 ml - Tania apteka Łódź
a ludzie sobie bez tego też radzą, mam kilka koleżanek co mają małe dzieci - żadna tego nie używała i dzieciom nic nie było, ja się popytam położnych - na pewno coś doradzą

ja na początku używałam tego zoltego zelu 2 w 1 johnsona 0,5 l butla i tanio wyszlo bo na długo starczyło,mialam tez oilatum,ale raz na jakiś czas dolewalam do wanienki nakrętkę ale sporadycznie,a teraz tez kupie ten johnson&johnson zołty(kosztował coś koło 15 zl,a teraz to nie orientuje się.

Klaudoos Ty kupowalaś pieluszki w rossmanie jak one się nazywają jaka cena i ile szt??

wszystko zalezy od predyspozycji alegricznych dziecka! bratowa uzywala nivea- skora sucha kupila mydelko oilatum stosowala mc bylo ok, a potem wrocila do nivea, kolezanki synek tylko oilatum musi. my tez kupilismy oilatum na allegro za 139zl w tym 2x500ml plyn, szampon, krem i polspiochy gratuis.

claudia ten 150ml sie nie oplaca! na allegro masz za 500ml ok 45zl musisz popatzrec!

martusia- pieluszki rossmana zolte r 1 kurcze nie wiem ile kosztuje bo ja placilam 6zl;)

reklama
no właśnie te z Nivea są po 1 miesiącu, a co przedtem? oilatum to wole od razu nie uzywać bo to jest na suchą skóre taką już atopową i nie jest tanie
może na zmiekczenie dodawac sodę oczyszczoną i delikatnie namydlic maluszka?
albo ten krochmal, tylko nie bardzo bym wiedziala ja to ma byc dokładnie, ile i jak przygotowywac co dzien czy jak?

Do góry