reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

blondi-ja też nic jeszcze nie kupuję.....mam po synku...ale jeszcze nawet nie przepatrzyłam.Kupiłam dopiero fotelik...i martwię się ze zostanę w lesie.
A co do tego ile czego musisz mieć....hmm...
Wiadomo jak to maluch...a to się uleje...a to przesika(mojej koleżanki synio był taką zdolniachą ze wszystkie kupy gorą wylatywały,jak on to robił to ja nie wiem) kaftanik + śpiochy mialam z 10 kompletów(5-6 56,a 4 -62),body z 6 szt,pajace z 8szt.na 56.(musiałam mieć na zmianę jak schlo,albo się pralo,ale zdażylo się też tak ze jeszcze nie wyschło to co schlo,część się prała...a ostatnią czystą szt synek zasikał...i zonk...ech....
A teraz kupię 4-5 szt kaftanikow do szpitala,skarpetek ,lapek i z 4 czapusie(u mnie w szpitalu tylko kaftanik maleństwo ma i pieluszkę,owijają je w szpitalny rozio,i nic więcej nie potrzeba,z resztą strasznie cieplo bylo na oddziale

Ostatnia edycja:
reklama
a oto nasza wanienka dla bobaska (do niej mamy także stelaż):

wanienka.jpg

ja też się zastanawiam ile czego kupić. dostałam od siostry dużo body ale bez rękawków, i dużo kaftaników. Jak się ubiera dzidzie na zimę? myślicie że takie cieplejsze pajacyki np z weluru będą dobre? bo nie wiem czy mi się Maja nie będzie stresować jak zacznę jej ubierać body, kaftanik, potem półśpiochy. Macie jakieś doświadczenia?

ja też się zastanawiam ile czego kupić. dostałam od siostry dużo body ale bez rękawków, i dużo kaftaników. Jak się ubiera dzidzie na zimę? myślicie że takie cieplejsze pajacyki np z weluru będą dobre? bo nie wiem czy mi się Maja nie będzie stresować jak zacznę jej ubierać body, kaftanik, potem półśpiochy. Macie jakieś doświadczenia?
Pewnie że takie pajacyki się sprawdzą -a pod pajacyk wystarczy body z krótkim rękawkiem. W mieszkaniu jak masz ciepło to nawet wystarczy dzidzię ubrać w śpiochy i skarpetki. Nie ma sensu nav cebulę zakładać. A trzeba pamiętać że ciepło najszybciej ucieka od stóp i główki

Ja właśnie nie wiem jak z czapeczką czy zakładać małemu po domu, lub po kąpieli...
Jak myślicie?
Termometr też będę do domu kupować, będzie my sprawdzać ile tam stopni w mieszkanku :-)

Ja właśnie nie wiem jak z czapeczką czy zakładać małemu po domu, lub po kąpieli...
Jak myślicie?
Termometr też będę do domu kupować, będzie my sprawdzać ile tam stopni w mieszkanku :-)

znajoma lekarka powiedziała mi,że absolutnie nie trzeba zakładać dziecku po kąpieli czapeczki ... chyba że ma bujną czuprynę to na 1h lub 2h po kąpieli a potem zdejmować :tak: ale i tak sama się waham co zrobię

znajoma lekarka powiedziała mi,że absolutnie nie trzeba zakładać dziecku po kąpieli czapeczki ... chyba że ma bujną czuprynę to na 1h lub 2h po kąpieli a potem zdejmować :tak: ale i tak sama się waham co zrobię

Aha to nie będzie mu zimno w główkę?
No skoro tak.... może chodzi o to , żeby się nie przepociło
Bo w szpitalu chyba zakładają , ale już nie pamiętam

claudia - pisałam o tym w ciekawostkach... nie ma potrzeby zakładać dziecku czapeczki, chyba, żed ma bujne włoski to po kąpieli można na godzinkę. Jeżeli jest wcześniaczkiem to można na dłużej

reklama
żona mojego kuzyna to do 3 miesiąca ubierała córci czapeczke po kapieli mimo lata i ciepła w mieszkaniu
ja to juz sama nie wiem, pewnie na początku też będe ubierać chodziaż na te 1-2 godzinki hehe zwłaszcza jeśli bedziemy nadal mieszkac z moja mama a ona zmarzluch

Do góry