reklama
Blondi84
Mamusia Maciusia :)
a mi babcia opowiadała, że kiedyś jak chrzczono chłopca to miał na sobie motywy różowe, a dziwczynka niebieskie (mówiła mi dlaczego tak było, ale już nie pamiętam). Teraz jest na odwrót
Podobno kiedyś tak było, babcia tez mi tak opowiadała, że to pochodzi od tego, że Pan Jezus miał rózowa szatę, a Matka Boża na niebiesko była ubrana. Teraz to sie zmieniło i jest na odrót:-)
A ja wylicytowałam dla Tomcia kolejne ubranko Sweterek
J5* GEORGE ~ dzianinkowy sweterek z psiaczkiem ~62 (1267507292) - Aukcje internetowe Allegro
J5* GEORGE ~ dzianinkowy sweterek z psiaczkiem ~62 (1267507292) - Aukcje internetowe Allegro
E
Ewcia_822
Gość
Fajne lumpki kupujecie dla maluszków Uwielbiam rajstopki z wzorami na pupie
A to ja się pochwalę moim kombinezonikiem i czapusiami. W końcu jest synek to się przydadzą
I komplecik taki :
Ach jak się cieszę, że w końcu będę mogła na chłopięco ubierać maluszka.
Moja mama wczoraj dostała dla mnie ciuszki po dziewczynce i tak jej było żal tych sukieneczek a mi wcale Już dwie dziewczyny mam, co ciągle w różu latają...
A to ja się pochwalę moim kombinezonikiem i czapusiami. W końcu jest synek to się przydadzą
I komplecik taki :
Ach jak się cieszę, że w końcu będę mogła na chłopięco ubierać maluszka.
Moja mama wczoraj dostała dla mnie ciuszki po dziewczynce i tak jej było żal tych sukieneczek a mi wcale Już dwie dziewczyny mam, co ciągle w różu latają...
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Blondi84
Mamusia Maciusia :)
Śliczne ciuszki, ale wy juz macie pewnie wszystko skompletowane, ja narazie tylko kilka ubranek, nie wiele tego, wy macie juz ogromne ilości, cóż... może po następnej wypłacie pokupujemy najpotrzebniejsze rzeczy :-)
Mam prosbę napiszcie mi jakie ciuszki są niezbędne i muszę mieć od początku? Na przykład ile body, ile rajstopek? itp :-)
Mam prosbę napiszcie mi jakie ciuszki są niezbędne i muszę mieć od początku? Na przykład ile body, ile rajstopek? itp :-)
E
Ewcia_822
Gość
Blondi - ja mam prawie wszystko od siostry po jej synku. Kupiłam tylko 5-pak body używanych z allegro, okazja była i mi się podobały I tak widzę, że później też nie będę musiała nic kupować. Jeszcze moja teściowa nie wie, że wogóle w ciąży jestem. W sobotę Misiek ma swoim powiedzieć, bo idzie na 18-tkę brata. Moja teściowa jest lumpeksiarą maniakalną i zacznie znosić pewnie... Tak było jak dziewczynek się spodziewałam i jest do dziś, co jakiś czas dostają pakę wypranych, poprasowanych ubranek Pod tym względem mam naprawdę dobrze
Co do kupowania to kupiłam w tym miesiącu troszkę drobiazgów, w przyszłym zostały mi do kupienia pieluszki tetrowe i coś tam jeszcze z listy... Też kupuję na raty bo ciężko mi iść i od razu wydać kilkaset złotych...
Co do kupowania to kupiłam w tym miesiącu troszkę drobiazgów, w przyszłym zostały mi do kupienia pieluszki tetrowe i coś tam jeszcze z listy... Też kupuję na raty bo ciężko mi iść i od razu wydać kilkaset złotych...
C
claudia4you
Gość
U mnie podobnie na raty kupuję już od 3 miesiąca ciąży
co mi wpadnie w oko to biorę, na pewno się nie opłaca kupować dużo na 56 bo szybko wyrośnie z tego :-)
już prędzej jeżeli chodzi o sweterki, spodenki czy kurteczki to rozm 62 - ale nie wiem czy dobrze myślę
Podobno dziecko małe dużo body brudzi - więc tego trzeba mieć więcej
A co do rajstopek ja myślę że na rozm 56-62 (taki znalazłam) to kupię tylko dwie pary, żeby było na zmianę
Mam jeden kombinezonik na 56 a tak to kurteczki jedną grubszą będę mieć ale to już na 62
Pół śpiochy też są fajne więc możesz kupić kilka par na sam początek
Ale lepiej niech się wypowiedzą doświadczone mamy
co mi wpadnie w oko to biorę, na pewno się nie opłaca kupować dużo na 56 bo szybko wyrośnie z tego :-)
już prędzej jeżeli chodzi o sweterki, spodenki czy kurteczki to rozm 62 - ale nie wiem czy dobrze myślę
Podobno dziecko małe dużo body brudzi - więc tego trzeba mieć więcej
A co do rajstopek ja myślę że na rozm 56-62 (taki znalazłam) to kupię tylko dwie pary, żeby było na zmianę
Mam jeden kombinezonik na 56 a tak to kurteczki jedną grubszą będę mieć ale to już na 62
Pół śpiochy też są fajne więc możesz kupić kilka par na sam początek
Ale lepiej niech się wypowiedzą doświadczone mamy
E
Ewcia_822
Gość
claudia- my mamy obie termin na koniec stycznia. No możemy urodzić w połowie, ale powinien Ci ten kombinezon wystarczyć Mój jest według metki na 3-6 miesięcy bo siostra rodziła w październiku. Co prawda jej mały urósł tak, że kombinezon był przymały już w styczniu. Mi na pewno spokojnie wystarczy nawet jakby to miała być zima stulecia do marca
Co do reszty to jak najbardziej się z Tobą zgodzę Kilka ciuszków na 56 a resztę to najlepiej tak 62-68.
Co do reszty to jak najbardziej się z Tobą zgodzę Kilka ciuszków na 56 a resztę to najlepiej tak 62-68.
reklama
ariska
Fanka BB :)
ja rajstopki bedę używać dopiero jak dzidzia podrośnie tak myślę 68 albo większe dopiero bo wiem że ciężko się zakłada a z nogawkami mam dużo śpiochów, pajaców i półśpiochów więc rajstopki mi nie bedą potrzebne . Od kuzynki wiem że najlepiej sprawdzają się rajstopki jak małe raczkuje bo po domku można rajtki bodziaka i tyle