reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

Ja chcę stosować tetrówki, a na noc i wyjście pampki jakieś. I to nie koniecznie ze względów ekonomicznych ale raczej ekologicznych. Jednak na same tetry się nie zdecyduję ale zamiennie czemu nie, moja przyjaciółka zastosowała i wiem że się da. A nie piorę ja tylko pralka ,a prasować lubię.

Dokładnie myślę tak samo, po domku tetry a na wyjście czy na noc pampers :-)

To ile kupujesz pieluszek??
Ja tam mogę prać :-)
Co będę mieć innego do roboty i wiadomo pierze pralka - myślę że podołam

A mi zawsze radzą żeby najpierw te pieluchy moczyć w wodzie , żeby kupka zeszła a potem do pralki, bo wiadomo dla 5 pieluch nie będę puszczać prania

reklama
W środę zaczęłam kombinować coś w kierunku przygotowania pokoiku dla naszego maleństwa :-) W skrócie historyjka co udało mi się zrobić do dzisiaj:-D

Klejenie dziur po karniszu, trochę szybko gips zastygał ale dałam radę:laugh2:

pomocnik:-D

kolor ścian wybrany przez córę oraz szafa w trakcie renowacji (na poprzednim zdjęciu widać jaki miała kolor przed malowaniem)

kolejny element w trakcie malowania

efekt końcowy komody

i półeczki

no i szafa

a to wybrała moja córa no i oczywiście mamusia musiała przykleić:-D

To by było na razie na tyle ale od jutra mam zamiar dalej działać, także jak tylko zrobię coś więcej to na pewno wrzucę fotki;-)

W środę zaczęłam kombinować coś w kierunku przygotowania pokoiku dla naszego maleństwa :-) W skrócie historyjka co udało mi się zrobić do dzisiaj:-D

Klejenie dziur po karniszu, trochę szybko gips zastygał ale dałam radę:laugh2:

pomocnik:-D

kolor ścian wybrany przez córę oraz szafa w trakcie renowacji (na poprzednim zdjęciu widać jaki miała kolor przed malowaniem)

kolejny element w trakcie malowania

efekt końcowy komody

i półeczki

no i szafa

a to wybrała moja córa no i oczywiście mamusia musiała przykleić:-D

To by było na razie na tyle ale od jutra mam zamiar dalej działać, także jak tylko zrobię coś więcej to na pewno wrzucę fotki;-)
Arcydzieło normalnie :-)

No drugie mieszkanko szykuje się piękne tylko kochana na tych krzesłach uważaj mnie ostatnio mama ochrzaniła że się wspinam też, ale nieraz się zapominam i nie potrafię zwolnić.

na krześle to ja tylko 5 minut stałam bo musiałam te nieszczęsne dziury zakleić i więcej nie wchodziłam:tak: a przy malowaniu ścian pomagała mi mojego męża siostra żebym ja nie musiała się wdrapywać pod sufit:happy: A ja w tym czasie bawiłam się w malowanie mebelków;-)

Madzia a jakimi farbami malowałaś mebelki, bo ja pierwotnie miałam zamysł pomalowania bukowej szafy na kolor biały, ale szafa się prawie rozleciała przy kładzeniu wykładziny i zamówilismy nowe mebelki.

reklama
madzia-superowo:)zdolniacha z Ciebie:)
Ja też jak malowanko to dekoralem...swój panienski pokoik miałam pomalowany-na zielono-podobnym kolorkiem-zielony groszek to był,i z mężem teraz tez malowaliśmy dekoralem.....też właśnie z tego względu ze nie śmierdzi-bo duluxem malowałam przedpokój u mamy to zapach byl powalający...he he

claudia-Zrobisz jak uważasz z tymi tetrówkami.Ja probowałam sie bawić 2 dni chyba ale sterta prania byla non stop-i to nie tylko pieluszek ,ale ubranek,poszewek pościelowych ,rożków,bo przeciekło....a wiadomo taki maluch często siusia.Koleżanka moja 3 miesiące się męczyla-tak mi później powiedziała -ze glupia byla bo mogła od razu pampersy zalożyć,a oszczędniej jej wcale nie wyszlo bo prąd proszek woda.Na dodatek zamiast regenerować siły jak maluszek spał to ona a to rozwieszanie,a to pranie,a to prasowanie,wymordowana byla okropnie.Pieluchy mają dużą rozbieżność cenową można kupić te tańsze.

klaudoos-pisalaś ze kupiłaś pampersiatka z rosssmana i powiedz jak cenowo one normalnie ile szt i jak gatunkowo??bo czytałam ze kupiłaś je okazyjnie,pisałaś kiedyś,ale nie pamiętam jaka cena normalnie??

A Ja wczoraj wygralam dla bejbika fotelik maxi cosi citi za nieco ponad 100zl-zadowolona jestem bardzo.

Ostatnia edycja:
Do góry