reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

Ja chcę stosować tetrówki, a na noc i wyjście pampki jakieś. I to nie koniecznie ze względów ekonomicznych ale raczej ekologicznych. Jednak na same tetry się nie zdecyduję ale zamiennie czemu nie, moja przyjaciółka zastosowała i wiem że się da. A nie piorę ja tylko pralka ,a prasować lubię.

Dokładnie myślę tak samo, po domku tetry a na wyjście czy na noc pampers :-)

To ile kupujesz pieluszek??
Ja tam mogę prać :-)
Co będę mieć innego do roboty i wiadomo pierze pralka - myślę że podołam

A mi zawsze radzą żeby najpierw te pieluchy moczyć w wodzie , żeby kupka zeszła a potem do pralki, bo wiadomo dla 5 pieluch nie będę puszczać prania

reklama
W środę zaczęłam kombinować coś w kierunku przygotowania pokoiku dla naszego maleństwa :-) W skrócie historyjka co udało mi się zrobić do dzisiaj:-D

Klejenie dziur po karniszu, trochę szybko gips zastygał ale dałam radę:laugh2:

pomocnik:-D

kolor ścian wybrany przez córę oraz szafa w trakcie renowacji (na poprzednim zdjęciu widać jaki miała kolor przed malowaniem)

kolejny element w trakcie malowania

efekt końcowy komody

i półeczki

no i szafa

a to wybrała moja córa no i oczywiście mamusia musiała przykleić:-D

To by było na razie na tyle ale od jutra mam zamiar dalej działać, także jak tylko zrobię coś więcej to na pewno wrzucę fotki;-)

W środę zaczęłam kombinować coś w kierunku przygotowania pokoiku dla naszego maleństwa :-) W skrócie historyjka co udało mi się zrobić do dzisiaj:-D

Klejenie dziur po karniszu, trochę szybko gips zastygał ale dałam radę:laugh2:

pomocnik:-D

kolor ścian wybrany przez córę oraz szafa w trakcie renowacji (na poprzednim zdjęciu widać jaki miała kolor przed malowaniem)

kolejny element w trakcie malowania

efekt końcowy komody

i półeczki

no i szafa

a to wybrała moja córa no i oczywiście mamusia musiała przykleić:-D

To by było na razie na tyle ale od jutra mam zamiar dalej działać, także jak tylko zrobię coś więcej to na pewno wrzucę fotki;-)
Arcydzieło normalnie :-)

No drugie mieszkanko szykuje się piękne tylko kochana na tych krzesłach uważaj mnie ostatnio mama ochrzaniła że się wspinam też, ale nieraz się zapominam i nie potrafię zwolnić.

na krześle to ja tylko 5 minut stałam bo musiałam te nieszczęsne dziury zakleić i więcej nie wchodziłam:tak: a przy malowaniu ścian pomagała mi mojego męża siostra żebym ja nie musiała się wdrapywać pod sufit:happy: A ja w tym czasie bawiłam się w malowanie mebelków;-)

Madzia a jakimi farbami malowałaś mebelki, bo ja pierwotnie miałam zamysł pomalowania bukowej szafy na kolor biały, ale szafa się prawie rozleciała przy kładzeniu wykładziny i zamówilismy nowe mebelki.

reklama
madzia-superowo:)zdolniacha z Ciebie:)
Ja też jak malowanko to dekoralem...swój panienski pokoik miałam pomalowany-na zielono-podobnym kolorkiem-zielony groszek to był,i z mężem teraz tez malowaliśmy dekoralem.....też właśnie z tego względu ze nie śmierdzi-bo duluxem malowałam przedpokój u mamy to zapach byl powalający...he he

claudia-Zrobisz jak uważasz z tymi tetrówkami.Ja probowałam sie bawić 2 dni chyba ale sterta prania byla non stop-i to nie tylko pieluszek ,ale ubranek,poszewek pościelowych ,rożków,bo przeciekło....a wiadomo taki maluch często siusia.Koleżanka moja 3 miesiące się męczyla-tak mi później powiedziała -ze glupia byla bo mogła od razu pampersy zalożyć,a oszczędniej jej wcale nie wyszlo bo prąd proszek woda.Na dodatek zamiast regenerować siły jak maluszek spał to ona a to rozwieszanie,a to pranie,a to prasowanie,wymordowana byla okropnie.Pieluchy mają dużą rozbieżność cenową można kupić te tańsze.

klaudoos-pisalaś ze kupiłaś pampersiatka z rosssmana i powiedz jak cenowo one normalnie ile szt i jak gatunkowo??bo czytałam ze kupiłaś je okazyjnie,pisałaś kiedyś,ale nie pamiętam jaka cena normalnie??

A Ja wczoraj wygralam dla bejbika fotelik maxi cosi citi za nieco ponad 100zl-zadowolona jestem bardzo.

Ostatnia edycja:
Do góry