reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych Maluszków

Straciatella strasznie mi sie podobaja aranzacje z baldachimem, ale my zrezygnowalismy z takiego zakupu ze wzgledu na kurz jaki sie osadza. Nie mam zamiaru trzymac dziecka w sterylnych warunkach, ale jakos tak nie jestem do konca przekonana. Choc nie powiem fajnie byloby miec piekny duzy pokoj z lozeczkiem na srodku i wystrojem rodem gwiazdy z hollywood :D. Ale sie rozmarzylam...gdybyscie zobaczyly moje wyobrazenia sprzed kilku lat a rzeczywistosc jaka mnie dopadla :D

reklama
Dziewczyny a co z takimi odciagaczami pokarmu? Wiem ze mozna w aptece takie kupic za ok 20 zl Uzywalyscie? Bo tez sie rozgladam teraz za "sprzetem"

Sensique nam wlasnie mowili w szkole rodzenia, ze jak chcesz miec awaryjnie, aby pobudzic piersi do laktacji to zeby kupic wlasnie taki za 20zl. Mowili tez, ze one sie przydaja jak musisz w pozniejszym okresie ciazy wyjsc tylko na chwilke np. na dwie godzinki.

Kupujecie lub macie juz zakupione poduszki/rogale do karmienia? Ja kupilam do spania tego duzego rogala, ale caly srodek sie zbil i nie nadaje sie juz do nieczego. Jedynie co to moj pies zrobil sobie z tego kojec. Zastanawiam sie czy kupic mala poduszke do karmienia, ale troche zal mi pieniedzy i nie jestem pewna czy sie przyda.

Ostatnia edycja:
BALDACHIMOM mowie zdecydowane NIE :)

ja mam poduszke do spania teraz, tez mi sie srodek troche "rozjechal" ale nie kupuje malego rogala, przy Jasku nie mialam to i teraz bez takiej dam rade :)

Mam mały rogal, ale rzadko używalam, choć jest bardzo wygodnie. Baldachim też mam i mi się podoba. Z tym osadzającym kurzem to trochę przesada. A przydaje się jak jest za jasno, albo żeby zasłonić trochę maluszka.
Laktator mam ręczny aventu i do okazjonalnego odciągania sprawdził się super.

Dziewczyny, chciałam ostatnio kupić smoczek dla maleństwa, ale kompletnie zgłupiałam widząc te wszystkie firmy i kształty. Jakie wy wybrałyście?? Z jakiej firmy?? :tak:

Mamy już dwójkę dzieci i myślimy z mężem nad trzecim – jak widać spodobało nam się. :-) W kwestii pielęgnacji dzieckaprzekonaliśmy się do produktów firmy OKT kids. Do tej porysprawdzały się bez zarzutu, wytrzymały wszelkie boje o zmianępieluchy i inne takie. :cool2: Dlatego też jeśli zastanawiacie się nadproduktami tego rodzaju, to według mnie warto rozważyć ich zakup.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry