reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych Maluszków

reklama
Ja mam stary telefon i w nim to w ogole nie mam forum :/ w domu czasem mam net w tel meza ale tez kiepski. Teraz jestem u rodzicow i mam tablet z aplikacja bb ale widze tu tylko watki w ktorych cos pisalam :0 Kompletnie nie umiem sie tu poruszac, nie wspomne o tym ze dziala jak zolw :p

Jest szał!!! :-D W końcu dowiedziałam się kto ukrywa się u mnie w brzusiu! Będzie synek- jestem mega szczęśliwa bo mam już w domku córcię i będzie parka:-) Teraz zaczynam szaleństwo ubrankowe!

Zabieram się za kupno laktatora. Mysle o recznym ale nie wykluczam elektrycznego. Jakie sa wasze opini8e? Czy ktoras zdecydowala sie lub uzuwala w poprzedniej cizy recznego i moglaby polecic konkretny?

Nanncy moim zdaniem zakup laktatora to super sprawa. Nam w szkole rodzenia mowili, ze jesli nie planujesz karmic butelka to reczny. Laktator ulatwia "produkcje" mleka na poczatku jeszcze w szpitalu ;). Podobno sa w szpitalach laktatory, ale nam mowili, zeby lepiej zabrac swoj, bo jednak jest to sprzet intymny. A pozniej jak bedziesz musiala gdzies wyjsc to zawsze sie przyda.
Ja zakupilam elektryczny z Tommee Tippee. Slyszalam, ze najlepsze sa Medeli, ale sa strasznie drogie. Planuje karmic piersia ;).

NANCY ja miałam ręczny Aventu ;-) tak na wszelki wypadek kupiłam i używałam 6 miesięcy co kilka godzin ... sprawdził się ;-) jako już doświadczona, teraz postawiłam na elektryczny Medeli ;-)
laktator można wypożyczyć w każdej poradni laktacyjnej ;-)

ja jak Asku - uzywalam recznego Aventu ale meczace to bylo

teraz kupilam elektryczny medeli - udalo mi sie kupic z drugiej reki ale nowy wiec w super cenie :)

reklama
Ja kupiłam zestaw startowy z tomme tipee z laktatorem. Chciałabym karmić piersią, nie miałam problemów z pokarmem wcześniej.. więc elektryczny jest chyba zbędny. Jeśli będę musiała odciągać, to wtedy pomyśle nad zmianą - nie wyobrażam sobie masowego dojenia ręcznym :happy2::-D

Ogłaszam wszem i wobec że WSZYSTKO JUŻ MAM.

Począwszy od kosmetyków, pieluch, wanienki, butelek.. na herbatce z kopru kończąc :-D
Łóżeczko musiałam zmienić, okazało się że te które zamówiliśmy ma wymiar 140x70! i nigdzie nie weszło u nas :-) Teraz mam nieco inne, pochwalę się jak już będzie czekać z kołderką i całym wyposażeniem.

Czy planujecie zakup baldachimu do łóżeczka? Ja po pierwszym dziecku stwierdziłam, że to zbędne.. tylko kurz się gromadzi. Ale widząc te aranżacje.. sama nie wiem. Kupujecie?

Do góry