reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych Maluszków

Szukalam :( allegro, ebay, amazon, niemiecka i angielska ikea....nie ma :(. Bede sledzic na biezaco a jak nie to znalazlam inny na stelazu. Cena podobna w sumie tylko tam byly polki na przybory a w tym co znalazlam nie ma.

Zapomnialam dopisac, ze lozeczko super :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
iza_marta - jeśli zapomnisz czegoś dopisać, korzystaj z funkcji edycji poprzedniego postu. Bo ja później musze łączyć w jeden :-)

A jaki przewijak?

Kurcze, zazdroszcze tym, którzy mają tyle miejsca by mieć przewijak osobno.. łóżeczko, wanienke :-(

Dzieki za podpowiedz, bo nie wiedzialam, ze mamy taki opcje ;).

Przewijak taki skladany a nie wolonostojacy. Mozna go zlozyc w kazdej chwili jak maja przyjsc goscie.

Ja tez zazdroszcze.

starciatella ja też myślałam, że ma ubranka po synku i okazało się, że owszem - ale dla roczniaka, bo niemowlęce oddałam kiedyś mojej podopiecznej, która 6 malca powiła. Niestety ten fakt wymazałam z pamięci:dry:
tak więc wyprawkę kompletuję od początku. Szukam przecen w smyku i 5-10-15. Całkiem fajne rzeczy mają i można naprawdę trafić okazję.
Łóżeczko i wózek kupujemy pod koniec marca, fotelik do samochodu pożyczę od koleżanki i jakoś to będzie :)

Witam Drogie Mamusie!
Rodziłam w listopadzie 2013, mam dużo ślicznych ubranek dla chłopca od 0-3 miesięcy , w stanie idealnym (mój syncio sporo czasu spędził w szpitalu więc większości ubranek nie ubrał ani razu).
- spodenki
-śpioszki
-półśpiochy
-body
-pajacyki
-bluzeczki
-bluzy
i wiele innych :)

- laktaktor elektryczny MiniElectric Medela (dokładam do niego buteleczki do przechowywania pokarmu i wkładki laktacyjne)
-laktator ręczny Tommee Tippee oba użyte zaledwie kilka razy, nie mogłam niestety karmić maluszka

a dla Mamusi - kilka ubranek ciążowych m.in. firmy Happy Mum

zainteresownym Mamusiom prześlę zdjęcia
serdecznie pozdrawiam i życzę zdrowych maleństw :)

Kocyk- prezent od koleżanki z pracy :)

Załączniki

• 1393144179877.jpg
    1393144179877.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 69
Czy któraś z Was kupiła bądź będzie kupować jakąś huśtaweczkę elektryczną? Ja przymierzam się do zakupu i kompletnie nie wiem jaką wybrać i czym się kierować przy wyborze oczywiście oprócz wyglądu? W sumie odpadają chyba wszystkie na baterie bo bez sensu ciągle biegać do sklepu w celu zakupu baterii ;-)

Wrzucam jeszcze zdjęcia ostatnich niewielkich zakupów. Wszytko jest raczej w beżach, żółciach itp z racji tego że nada nie wiem kto ukrywa się u mnie w brzusiu! Zdjęcia robione komórką więc jakoś nie szczególna...

dsc_0457.jpgdsc_0459.jpgdsc_0460.jpgdsc_0461.jpgdsc_0462.jpgdsc_0463.jpg

Załączniki

• dsc_0457.jpg
    dsc_0457.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 87
  • dsc_0459.jpg
    dsc_0459.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 86
  • dsc_0460.jpg
    dsc_0460.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 89
  • dsc_0461.jpg
    dsc_0461.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 87
  • dsc_0462.jpg
    dsc_0462.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 89
  • dsc_0463.jpg
    dsc_0463.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 83
Ostatnia edycja:
Paula, a sa takie na prad? bo ja mam na baterie i tylko takie kojarze

chyba nie chcialabym zeby dziecko bylo podlaczone do pradu :p

z tego co się orientuję to są same na prąd :-D:laugh2:
ja nie kupuję ;-) kilka czerwcówek miała i sobie nawet chwaliła :tak:

reklama
Ptysia no właśnie są jakieś na zasilacz sieciowy i baterie...podejrzewam że takie bujanie jest dość wyczerpujące więc baterie długo "nie pociągną" i chyba lepiej wybrać właśnie opcję z zasilaczem. Mały bobas nic z prądem nie wykombinuje a jak podrośnie to pewnie i tak będzie za ciężki na taką małą huśtaweczkę... zresztą w takim bujaku nie zostawia się dzidziolka samego więc ja akurat nie boję się tej opcji;-)

Do góry