reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych Maluszków

reklama
No to szalejesz:) Ja mam karton ubranek ale na raze go nie otwieram bo jeszcze czas( otwierałam jak sie dowiedziałam o dzidzi:) ) A tak to na razie moja siostra szaleje w Niemczech:) Kupiła kocyk ażurowy taki z dzianiny, 6-paki chusteczek penaten , pampers i hipp:) Więc trochę tego jest. A proszek to będę używać ariel lub persil sensitiv chyba że będzie uczulać to będę kombinować:)

szkoła Ariel to mój ulubiony proszek, ale jest w nim tyle chemii (dlatego jest taki skuteczny), że absolutnie nie nadaje się dla noworodka. przynajmniej przez miesiąc powinien to być jakiś proszek dla maluchów lub.. płatki mydlane:)

Ptysia ale lovela i JELP to proszki dla dzieciaków. a Ariel?

ja zaczęłam prać Janka ubranka w zwykłym proszku (właśnie Ariel, bo innego nie używam), kiedy Janko miał 3 miesiące skończone. Tylko, że dawałam proszku mniej i nastawiałam dodatkowe płukanie. Teraz już są płyny do prania i takowego używam. Zamierzam przestawić się na zwykły proszek tak szybko jak się da. Ale noworodka zamierzam opierać w proszku dziecięcym. Na wszelaki.. :)

Acha, i na pewno nie będę prasować ubranek na dwie strony jak to robiłam przy Janku. nie ma to żadnego sensu:)

o, to persil sensitive w żelu też może być dla dzieci ;> ?
My też używamy ostatnio tylko tego, bo po proszkach chodzimy i się drapiemy ;|
Zastanawiałam się, bo przecież tam też dzidzia na opakowaniu jest :)

Koleżanka właśnie mówiła, ze jej córka dostała okropnego uczulenia po loveli, a synek po jelpie dostał wręcz ran na całym ciele...bidulek, dwa tygodnie cierpiał, położna załamała ręce co Pani dziecku zrobiła...A ona zapłakana że wyprała ubranka w tej próbce proszku, co dostała ze szpitala..wyglądało podobno jak odleżyny lub ciężkie poparzenie... i jedynie po dzidziusiu nic się nie działo ani jednemu ani drugiemu :)
Jak dobrze mieć bliską koleżankę która doradzi co kupić a co nie :)))

a wiecie, jak ja mam wrażliwą skórę i drapię się po wszystkim co nie jest sensitive, a płyn do płukania tylko lenor to wolę kupić coś mało inwazyjnego...

zaczynam się chwalić :D
body dł..jpgbody kr..jpgbody z niedrapkami.jpgkaftanik.jpgpółeczka.jpgskarpetusie.jpg

Maluszek już ma swoją półeczkę, ale i tak planujemy komódkę całą dla dzieciaczka :)

Załączniki

• body dł..jpg
    body dł..jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 57
  • body kr..jpg
    body kr..jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 62
  • body z niedrapkami.jpg
    body z niedrapkami.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 63
  • kaftanik.jpg
    kaftanik.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 60
  • półeczka.jpg
    półeczka.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 68
  • skarpetusie.jpg
    skarpetusie.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
weszłam na stronę persila i jest napisane "nawet do niemowlęcych", ale nie noworodkowych:/

fragment z forum

Ale to tylko chyba w Polsce są specjalne proszki dla dzieci. Siostra szukała w Niemczech i albo te sensitiv albo jest Frosch z aloesem na pułkach z delikatną chemią. A froscha lubię bardzo bo dużo rzeczy do domu mam z tej firmy:)
A do płukania ja też używam Lenora a dla dzidzi może kupie Lenor sensitiv i będe dawać w mini ilościach bo lubie jak pranie jest miękkie i ładnie pachnie;)

bardzo ciekawy ten artykuł co napisała Makao :tak:
Hmm...wacham się pomiędzy płatkami mydlanymi a dzidziusiem...
Podobno wychodząc z porodówki, dostajemy "próbki"(jakieś chusteczki, pieluszki, proszki itp) wiec można z niektórymi rzeczami poczekać, a nie niepotrzebnie wydawać pieniążki na coś co później dziecko dostanie uczulenie :tak:
A poza tym dzidzia też ma swój "zapach" i sama z siebie ślicznie pachnie :happy2: :cool2:

reklama
Do góry