reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

reklama
A moja od poczatku nie nauczona ssania z cyca i tylko butla a ja 3 miechy na laktatorze. Juz nigdy wiecej!!! Ja kupilan sobie odrazu butle aventu

O ja się też za tego typu bujaczkami rozglądam co ma Neko;-) ale chyba kupię zaraz po urodzeniu jak się coś trafi albo na samej końcówce, na razie muszę wyprawkę zamknąć do końca, a jeszcze trochę rzeczy mi zostało:)

Zapytam na pewno tylko nie wiem co mi powiedza bo oni maja tu inne metody jak my
Poczytalam teraz I pisze, ze jak sie karmi piersia to nie trzeba wiec luz...

Minisia moja kuzynka miała takiego pediatrę ze nic jej nie powiedział na temat wit. D a mały ma wystające kości mniej więcej na wysokości mostka. I te witaminy powinien dostawać. Nawet lekarka w szpitalu to powiedziała jak tam kiedyś z nim trafiła.
Dodam że karmiła piersią.
Wiec lepiej zapytać lekarza :)

Ja chwaliłam i chwalę butelki avent, miałam i tt i powiem, że nie chciałam nawet tego smoka pociągnąć, a głównie karmiłam cyckiem, a jak wychodziłąm to mój pokarm był podawany aventem. Oj moja to cycuś do tej pory by 'jadła', że nie mogłąm jej odzwyczaić a też móili, że jak dam butlę to cycka nie będzie chciała. To zalezy od dziecka.
Pieluszki to tez chwialiłam dade biedronkową, babydreama nie próbowałam, ale mam juz teraz pod nosem rossmana także wypróbuję. Juz czekają u nas papmersy jeszcze chusteczki kupię, coś do kąpieli, i lista zostanie zamknięta. A i jeszcze w niektórych szpitalach wymagają smoczków do ssania, choć moja mili jak w szpitalu pierwszy raz dostała, to wypluwała na wysokość 10 cm w góre. Śmieśznie to wyglądało.

Klaudyna to zależy od dziecka.Znam kilka dzieciaków które wogole butelki do buzi nie wezmą, tylko cyc.I są mega problemy zeby nakarmic mm.I wtedy żaden smok ani butelka nie pomoże.

wiem, że to zależy od maleństwa, mi tylko chodziło o butelkę do karmienia mieszanego co na szkole mi polecali, jak to się sprawdza-nie wiem, ja planuję karmić z piersi i później mlekiem modyfikowanym, co z tego będzie zobaczymy :-)

Ja kupilam aventa sprawdzone po córce moze bedzie 2 umiala ssac. Te butelki sa drogie ale dobre podobno co pokazalas.
Mi polozna powiedziala kiedys zebym zobqczyla ile kosztuje mleko i tyle kasy odkladala do puszki jak bede karmiv cycem. Wtedy napewno nazbieram dla siebie na jakies wakacje;)
Moze mi bedzie dane sprawdzić

reklama
Kiarka, Klaudynaa- życzę, żeby Wam się udało karmić piersią, to według mnie dużo wygodniejsze, zdrowsze i tańsze niż kupowianie i przygotowanie mleka. Fakt, te kupne mleczka to w miesiącu spory wydatek, tym bardziej, że się zrobi dziecko nie dopije i przeważnie do wylania, u mnie niekiedy wiecje się tego wylewało niż mała piła. Ja długo karmiłam piersią bo 1,5 roku, teraz zamierzam do roku góra i koniec cycowania:)

Do góry