reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Dzieki za odp z tymi witaminami ale ja nadal nic nie wiem; )
Zamkerzam mieszac piers z mlekiem I co wtedy??

Minisia rozmawiałam z moja kuzynka która powiedziała mi ze przy pierwszym dziecku tez nie dawała bo nie miała pojęcia ze trzeba natomiast teraz daje bo tak ustaliła z pediatra.
Także po porodzie powinnas zapytać lekarza co i jak.

reklama
Ja kupuje dla małej tylko pampersy z BabyDream i ich chusteczki i kosmetyki. Wypróbowane na 4 dzieci w moim otoczeniu wiec i ja postanowiłam postawić na ta firmę, może nam podpasuje ;)

jeśli chodzi i witaminy przy karmieniu mieszanym to dawkę i częstotliwość podawania ustala się indywidualnie z pediatrą uwzględniając ilość dziennie wypitego mm. Jeśli sie karmi piersią to wit k podaje się do około 3 m-ca a wit D około roku czy 1,5 zależy czy dziecko właśnie zimowe czy letnie. Nasze pewnie będą miały zalecenia do roku ;)) Czasami gdy dziecku ma jakies nieprawidłowości np. z wolniejszym zarastaniem ciemiączka suplementacja witamin się zmienia i o tym tez decyduje pediatra ;) Także laseczki spokojnie pytać po po porodzie doktorków od dzidziusiów i nam wszystko ślicznie opowiedzą, a jak nie opowiedzą to gnębić aż to zrobia ;))

Minisia rozmawiałam z moja kuzynka która powiedziała mi ze przy pierwszym dziecku tez nie dawała bo nie miała pojęcia ze trzeba natomiast teraz daje bo tak ustaliła z pediatra.
Także po porodzie powinnas zapytać lekarza co i jak.
Zapytam na pewno tylko nie wiem co mi powiedza bo oni maja tu inne metody jak my
Poczytalam teraz I pisze, ze jak sie karmi piersia to nie trzeba wiec luz...

Ostatnia edycja:
Moja córka od jakiegos czasu ma uczulenie na pampers zielony pomaranczowy i na biały.
Jej tylek wygladal jak czerwona plama i ogień.
Zaden krem nic nie pomaga.

U mnie najblizej biedronka. Wiec dada pojdzie w ruch

Dzieki za odp z tymi witaminami ale ja nadal nic nie wiem; )
Zamkerzam mieszac piers z mlekiem I co wtedy??
na pewno lekarz ci dokładnie powie, i może będzie trzeba podawać ale w mniejszej ilości w zależności od tego jaka ilość witamin będzie w modyfikowanym mleku...
a i to co mi się przypomniało jeszcze to jak chcesz mieszać pierś z mlekiem, to nam na szkole pokazywała takie specjalne smoczki do butelek do karmienia mieszanego, bo podobno jak będziesz podawać czasami pierś a czasami z butelki to ze zwykłego smoczka dziecku pije się łatwiej i tylko naciska i leci mleczko a z piersi musi się namęczyć, żeby mleczko wyleciało i po jakimś czasie nie będzie chciał pić z piersi bo będzie mu ciężko i będzie chciał iść "na łatwiznę' i pić tylko z butelki.. taka butelka :
. medela-calma-butelka-i-smoczek-m-iext6112747.jpg ułatwia karmienie mieszane, maleństwo mu się przy niej troszkę pomęczyć tak jak przy piciu z piersi, podsyła linka z tej firmy:

Medela, Calma, Butelka i Smoczek - Medela - Świat niemowlaka - Smyk.com

Załączniki

• medela-calma-butelka-i-smoczek-m-iext6112747.jpg
    medela-calma-butelka-i-smoczek-m-iext6112747.jpg
    9,1 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:
My też jeszcze pampersy musimy kupić. Chusteczki wzięłam na razie z pampersa sensitive i z nivea, zobaczymy jakie będą reakcje pupy :) a pampersy kupię na pewno z biedronki jedne i może happy ale jeszcze nie wiem.

Klaudyna to zależy od dziecka.Znam kilka dzieciaków które wogole butelki do buzi nie wezmą, tylko cyc.I są mega problemy zeby nakarmic mm.I wtedy żaden smok ani butelka nie pomoże.

reklama
ja małą musiałam częściowo przerzucić na butelkę z moim pokarmem jak miała 6 tyg i wracałam na studia i u nas sprawdziła się butelka z tt właśnie dlatego, ze ma taki smoczek przy którym dziecko musi się pomęczyć i nie rozleniwiała się przy piciu ;)) No i tt sa zdecydowanie tańsze ;) ale wiele zależy od dziecka

Do góry