reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

wit K i D podajemy przy karmieniu cycem. Wit K w Polsce w szpitalu nie podają, dostaje się zalecenia do domu. Podaje się ją tylko w pierwszym miesiącu.
wit D latem i co drugi dzień po 400jednostek, zimą codziennie do pierwszego roku dla dzieci urodzonych wiosną-latem, do 1,5 roku dla dzieci jesienno-zimowych.
Takie dostałam zalecenia przy Hanuszce.
Przy mm nie dajemy wit K z suplementacją wit D też nie należy przesadzać, bo do mm jest podawana, a w nadmiarze jest toksyczna.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja z niecierpliwością czekam na przewijak na łóżeczko ;D Muszę jeszcze dokupić pieluchy flanelowe i jeden komplet pościeli bo chce mieć komplet z ochraniaczem który dostałam ;D Jutro tez jadę po pampersy bo są w promocji ;) i koniec zakupów, wszystko już mam ;D chyba ;P

ja jedyne co wiem, to, że jak się karmi piersią to podaję się maluszkowi witaminę D i K, i jedną z nich wcześniej się przestaje podawać, ale u nas to lekarz dokładne mówi ile, jak podawać i jak długo i kiedy przestać, więc pomóc bym mogła dopiero jak pójdę z maluszkiem do lekarza i będę dokładnie wiedzieć...
a jak się karmi mlekiem modyfikowanym to trzeba z tego co pamiętam podawać tylko witaminę D bo K jest w odpowiedniej ilości w mleku modyfikowanym zawarta :-)

dziewczyny a sprobujcie pampkow z baby dream rosmanowskich, sa tak samo mieciutkie jak pampersy... zaczelam je kupowac niedawno dla Zosi i zaluje ze tak pozno bo sa takie same a o wiele tansze i za to co zaoszczedze moge kupic jej cos innego jeszcze

Dzieki za odp z tymi witaminami ale ja nadal nic nie wiem; )
Zamkerzam mieszac piers z mlekiem I co wtedy??

reklama
U nas baby dream się nie sprawdził... W sumie u nas to tylko zielone pampki dały radę....

Do góry