reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Maja nie uczepilam sie Ciebie i najwidoczniej to Ty nie rozumiesz. Nie mowilam,ze to iz mama Ci cos sponsoruje to cos zlego (moi rodzice np kupili wozek dla wnuczki- ale nie powiem ze mimo to bylo mi troche glupio ale wiem ze dla.nich to byla duza przyjemnosc i nas to troche odciazylo) czy to ,ze kupujesz wozek bujaczek czy inna rzecz za 1000 czy dwa czy trzy to zle bo na niektorych rzeczach nie mozna badz nie warto oszczedzac np jezeli chodzi o bezpieczenstwo takie moje zdanie ale dla mnie jest marnowaniem pieniedzy kupowanie czegos na 3miesiace za niewiadomo jaka kase jak za miast tego mozna miec i jakosciowo lepsze za mniejsza. jestes gadzeciara jak siebie okreslias Twoja sprawa . Piszesz ze nie jestes zamozna wiec tym badziej Twoje podejscie do tematu jest dla mnie niezrozumiale. Twoje zycie i sprawa na co wydajesz i ile ja wyrazilam opinie mam po prostu inne odejscie do zycia.Moze i z czasem zrozumiesz. Co do tego ze kupowanie czegokolwiek moze spowodowac tragedie nigdzie nic takiego nie napisalam raczej chodzilo mi o to , ze dzieci moga urodzic sie martwe albo byc jakies komplikacje czy inne tragedie niestety mam nie jedna znajoma ktorej taka tragedia sie przydarzyla i chodzilo mi o to ze sa w zyciu wazniejsze rzeczy i wartosci niz kolejna "*******a" :) czy gadzet dla zaspokojenia wlasnego musze bo padne.

reklama
A to ze odbieram to co robisz na pokaz to tak jak piszesz nie znam Ciebie osobiscie wiec nie moge oceniac i tego nie robie. Widze tylko to jak sie prezentujesz i jak pokazujesz poniekad siebie w wypowiedziach i postach i na tym opieram swoja opinie.

Nam tez duzo pomagaja mojego rodzice, wozek mam uzywany bo byla mega okazja I nawet ze mialam kase na nowy w moim przypadku nie oplacalo sie kupowac nowego wolalam kupic w to miejsce cos innego. .

Nie mam sie co denerwowac kochane, Majaaa bedzie miala 1 dziecko to szaleje I nauczy sie na bledach ze np przy nast juz nie bedzie tak wydawala kasy bo sama sie przekona ze trzeba oszczedzic, zreszta wiele z tego co teraz kupi moze wykorzysta przy nastepnym dziecku..nie ma co kogos oceniac I sie klocic kazdy jest kowalem wlasnego losu jeden ma za duzo inny za malo ale kazdy ma rece I takie same szanse aby zarabiac I robic z pieniedzmi co chce..

Ja zrozumiałam oco Korbie chodzi.I ja to podobnie odbieram.Njaważniejsza firma nie wygoda. Tu nie chodzi oto ze ktoś komus coś wylicza, tylko jak 10 osób pisze o pzryziemnnych cenach,jak wyskoczysz z huśtwaka za tyle kasy to nie odbieram tego jak gadzet tylko szpan a to róznica

Neko wiekszośc z nas kupuje w Lumpkach ja też, dlatego ze za pare groszy moge kupić perełki.

Ja zrozumiałam oco Korbie chodzi.I ja to podobnie odbieram.Njaważniejsza firma nie wygoda. Tu nie chodzi oto ze ktoś komus coś wylicza, tylko jak 10 osób pisze o pzryziemnnych cenach,jak wyskoczysz z huśtwaka za tyle kasy to nie odbieram tego jak gadzet tylko szpan a to róznica

Neko wiekszośc z nas kupuje w Lumpkach ja też, dlatego ze za pare groszy moge kupić perełki.

po pierwsze nigdzie nie ma na bujawce informacji jaka to firma! Nie ma metki na wierzchu wiec szpan raczej nie wchodzi w grę!
po drugie ta bujawka używana kosztuje ok. 300 zł a nowa 640 zł więc nie wiem skąd sie komuś wzięła cena 1 tyś.
a po trzecie uwierz ze ja zanim coś kupie to czytam opinie! I wybór tej bujawki jest akurat przemyślany.

A ja nie lubie hipokryzji. Nikt nikomu nie wypomina ze ktos ma pieniadze, ale po co zarzekac sie ze sie kasy nie ma skoro kupuje sie rzeczy z najwyzszej polki?
Niech kazdy kupuje co chce, ale po co udawac skromnego skoro tak naprawde skromnym sie nie jest.

a nie dopuszczasz do głowy mysli ze moze ktos akurat zbierał kase na to zeby miec 2-3 rzeczy jak to ty nazywasz "z najwyższej półki". ? Nie trzeba być osób bogatą zeby kupić coś fajnego co cieszy oko! Wystarczy zrezygnować z czegoś na poczet czegoś innego...

Ostatnia edycja:
Maja kazdy ma prawo wyrazić swoje zdanie. Nie interesuje mnie ile ona kosztuje.Nikt nikomu nie wypomina kasy.Zroumialam oco chodzi Korbie.ja odbieram to w podoby sposób.Ty sie nie musisz tłumaczyć dlaczego to kupujesz bo to twój wybór, chcialas znac opinie nie kazdy musi słodzić jakie to piekne i cudowne, można mysleć inaczej i tez to napisać.JAk dlamnie mozesz kupic sobie helikopter zeby go kręcił,i nie musze udawac ze i sie to podobać i tyle.Nikt nie lubi krytyki...

Maja kazdy ma prawo wyrazić swoje zdanie. Nie interesuje mnie ile ona kosztuje.Nikt nikomu nie wypomina kasy.Zroumialam oco chodzi Korbie.ja odbieram to w podoby sposób.Ty sie nie musisz tłumaczyć dlaczego to kupujesz bo to twój wybór, chcialas znac opinie nie kazdy musi słodzić jakie to piekne i cudowne, można mysleć inaczej i tez to napisać.JAk dlamnie mozesz kupic sobie helikopter zeby go kręcił,i nie musze udawac ze i sie to podobać i tyle.Nikt nie lubi krytyki...

ale ja nie prosiłam o opinie czy komuś sie ona podoba tylko o to ktory z tych dwóch kolorów jest ładniejszy a to różnica!

Maju dopuszczam do głowy wiele myśli... Nie oburzaj się tak, bo na pewno nie jesteś biedną osobą, nie rozumiem tylko po co temu zaprzeczasz? Nikt Ci pieniędzy nie wypomina, więc nie ma sensu się oburzać.
nie obużam sie ale nie lubię jak ktos ocenia kogoś po pozorach.
bieda to pojęcie względne...nie wiem czym dla ciebie jest bieda?
Dla mnie bieda jest wtedy gdy nie ma sie co jesc.
Mi na szczescie starcza od 1 do 1 i czasami coś odłoże.
A tak poza tym to jeżdżę starym samochodem ktory zasługuje na miano "rzęcha", ale na dziecku nie oszczędzam. Chce zeby miało wszystko czego ja nie miałam w dzieciństwie.

reklama
Maja ty sie nie musisz nikomu tłumaczyć,zresztą jak każda z nas na co kogo stać i ile zarabia itp.TO jest towja sprawa.Mnie nie interesuje twoje życie.DAj dziecku wszytsko co najlepsze i najpiękniejsze.Ale zrozum że dla jednych to co kupujesz moze byc o wiele za drogie, dla innyc nic nie znaczące.Każda z nas daje dziecku to czego nie mialo w swojej młodosci.
Ale chyba jest róznica jak dajesz fotek z samymi ubraniami ze sklepuz metkami czy poscielą , a nastepna pisze i cieszy sie ze kupila w lumpku bo okazja., Ona ci pisze super zakupy ty jej też a 3 osoba cos pomysli innego. Niewiem czy rozumiesz oco mi wtej chwili chodzi

Do góry