reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Dzięki, ale rożek juz mam - dostalam w spadku po chrzesnicy męża , gdyby nie to, to zapewne bym się pokusila na ten sowi :-)

Klaudyna taka gabka do kąpieli to niezbyt dobry wybór dla malucha, aż roi się od bakterii. Może lepiej zainwestować w:
http://image.ceneo.pl/data/products/15433094/i-okt-fotelik-do-kapieli-foczka-339.jpg

Rurki czy na tej foczce można kąpać malucha od samego początku?

reklama
Uzywalam takie cos moze z 3 gora 4 razy. Wolalam sama ja na lapce trzymac. Co prawda miala ok 2 tyg wczesniej mama mi kapala bo ja nie bylam w stanie:/

ja pewnie też na początku będę trzymać dodatkowo, później się to przyda, moja siostra miała taką gąbkę przy każdym dziecku i wygodnie nam się kąpało maluszki, więc zostanę przy niej i zobaczę jak będzie mi się używało:)

w sumie macie rację, no ale muszę to po prostu sprawdzić, to moje pierwsze dziecko wiec muszę się przekonać sama do różnych rzeczy, jak faktycznie po kilku dniach stwierdzę, że to kiepskie w użyciu i będą jakieś problemy to kupię takie jak pokazałaś, w każdym sklepie można to dostać i koszt jest malutki więc nie ma problemu albo będę kąpać bez tych dodatków :-)

zaczelo sie :-D:-D:-D
Pictures.jpg

Załączniki

• Pictures.jpg
    Pictures.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 126
śliczniusie :D ja już się nie mogę doczekać jak za mc pójdę kupić komodę, stół do przewijania, materac i pościele :D tylko muszę do następnej wypłaty poczekać :D

Ostatnia edycja:
Van słyszałam o tym wiaderku, a powiedz mi, to jest też dla takich najmniejszych dzieci, czy musi już siedzieć? Bo to w takiej siedzącej pozycji się wsadza? I zastanawiam się czy wygodnie pupę umyć, bo to trzeba wtedy chyba trzymać dziecko w górze i jednocześnie myć?

reklama
Nie musi siedzieć, wiaderko nadaje się rónież dla noworodków. Wiadreko dzieciaczkom przypomina łono matki i podobnie się w nim czują, czyli bezpiecznie. Więc kąpiel sprawia im przyjemność. Ponoć wiaderko jest dobre na kolki. No i nie ma niebezpieczeństwa zanurzenia dziecka .Poczytaj w necie, jest pełno informacji a na youtube są filmiki :)

Do góry