reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Mi na ostatnich zajęciach w szkole rodzenie położna mówiła, że nie należy używać tego wiaderka przez pierwsze 4 miesiące, bo dziecku leci głowa, ale wygląda fajnie

A to moje dotychczasowe zakupy dla małego: DSC_0530.jpgDSC_0527.jpgDSC_0529.jpgDSC_0532.jpg Na pierwszym zdjęciu zakupy ze smyka i tesco, wydane ok 60zł bo wszystkie z przecen. Pozostałe 3 fotki to rzeczy które kupiłam w lumpach, na wszystko wydane 35zł, 3/4 wygląda jak nowe :)
A propos tesco, chyba dziś zaczyna się tam akcja dzidziuś. Avent, lovi tommytoppi i różne inne taniej ok 30%

Załączniki

• DSC_0527.jpg
    DSC_0527.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 70
  • DSC_0529.jpg
    DSC_0529.jpg
    34,5 KB · Wyświetleń: 74
  • DSC_0530.jpg
    DSC_0530.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 75
  • DSC_0532.jpg
    DSC_0532.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 68
reklama
Wybacz kochana, ale ta położna najwidoczniej się nie zna na kąpieli w wiaderku. Wiaderko jest od 0-6msc. Wystarczy poczytać o nim. A główkę poprostu na początku trzeba podtrzymywać jeśli opada.

Super zakupy!

Co do wiaderka ja sobie nie wyobrazam w tym kompac dziecka.

Co do gabki ja niczego nie uzywalam teraz tez raczej nie bede

Lasotka - super zakupy! I faktycznie, rzeczy z lumpeksów wyglądają jak nowe! Super :)

Ja wiaderka też jakoś nie widzę, ale uważam, że im mniejsza wanienka tym lepiej dla dziecka, dlatego kupiłam tę z Ikei bo jest mała.

Ooo jakie sliczne te wszystkie ubanka. A rozowe uwielbiam moja wszystko miala rozowe. Ja dzis ogladalan kocyk, posciel i cisuzki a kupilam skarpeteczki w kaufie 6 par za 10 zl . Maja w h&m sa sliczne dla synusiow widzialas spodnie na szelki i koszzule w krate?? Ubiore go tak na chrzest :)

Majaaa85, też zawsze uważałam , że ubranka dla dziewczynek są śliczne i byłam w siódmym niebie strojąc swoją królewne. Ale teraz gdy spodziewam się chłopca zmieniłam zdanie. Kupuję synkowi takie cudowne ubranka. Może nie są takie słodkie jak dla dziewczynki ale również mają urok. Postaram się wrzucić jutro jakieś zdjęcia. Obym nie zapomniała...ehh ta ciążowa skleroza ...

o jej jakie słodkie :)
niestety dla dziewczynek są o wiele fajniejsze rzeczy niz dla chłopców :sorry2:

reklama
Szczerze, zdziwiłam się, że w lupmeksach można kupić takie ładne rzeczy za takie małe pieniądze. Oczywiście bywałam już w takich sklepach. ale kupowałam sporadycznie zazwyczaj po 1-2szt, głównie legginsy dla młodej. Przez przypadek odkryłam w ubiegłym tygodniu ciuchbudę w samym centrum, zaszlam i nie mogłam wyjść. Szkoda, że dla chłopców mają tak mało - ok 20% ale ciuchy w tak dobrym stanie, że żal nie wziąć. A dla dziewczynek same śliczności ale nie miałam komu kupić, bo u mnie prawdziwy wysyp dziewczynek był na przełomie ubiegłego roku - 6szt, a na takie większe dziewczynki nie było nic specjalnego.
W ogóle to słabo mi idzie przestawianie się na męską garderobę ;) Z przyzwyczajenia oglądam iuszki dla dziewcznek, a z chłopięcych ciężko mi wybrać co mi się podoba.

Do góry