reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Kochane a czy któraś używała tego fotelika??
Fotelik Samochodowy 0-13 Cybex Aton ru PREZENT 24h (3797780374) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. jakie ma opinie i oceny?
co do tych kocyków to faktycznie są śliczne ale jak nam w lipcu przyjdą upały to raczej nie nadadzą się na spacer... ja stawiam na pieluszki flanelowe albo takie kocyki:
Teddykompaniet, Diinglisar, Kocyk bawełniany, 70x85 cm - Teddykompaniet - Świat niemowlaka - Smyk.com
i te są jeszcze fajne http://www.mulan.pl/babyono-kocyk-flanela-75x100-0m-kod-822.htm

reklama
Asica Aton ma w skali 5 punktowej przyznane az 4 punkty wiec moim zdaniem bardzo wysoko !!! w kategorii bezpieczenstwa lepszy jest aton 2 na isofix ale nei kazdy ma isoficx, 5 pkt ma tez aton 1 z baza na pasach wiec ogolnie spoko !!!

fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe z grupy wagowej 0-13 kg :: sortowanie wg kryterium ocena

jak potrzebujecie to sprawdzajcie sobie na testach - foteliki ktore maja 4 punkty to bardzo bezpieczne modele na ktore warto zwracac uwage przy zakupie ... tam sa wszystkie modele fotelikow testowane przez adac i nie tylko wiec warto tam zagladac przed zakupem !!!

Ja mam kocyk na lato z h&m jest super, dostałam na prezent już zużyty dają co roku inne Product Detail | H&M PL, na lato do wózka czy do spania rewelacja. Kupiłam też taki gruby piękny koc i co i lezy nie używany bo był sliski i jakiś beznadziejny. Po lenie mi zostało pełno wiec pójdą w ruch, gorzej jak bedzie chłopak
Bede też kupować klin pod materac do łożeczka, wczesniej musialm dawać ksiaki lub butelki bo bardzo ulewała musiał miec głowe wyżej Poduszka KLIN dla niemowląt do łóżeczka + POSZEWKA (3891505841) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Jeśli chodzi o tą nianie NIANIA MOTOROLA MBP 36 VIDEO, czy widać albo słychać raczej czy dziecko oddycha- na tym mi zależy bo dzidzia ma być za ścianą i żebym co 5 min nie biegała sprawdzać czy wszystko w porządku.
A gadżet dość drogi, ale jeśli jest przydatny może się skusimy.
Może też poproszę o zrzutkę na taki prezent.

Jeśli chodzi o tą nianie NIANIA MOTOROLA MBP 36 VIDEO, czy widać albo słychać raczej czy dziecko oddycha- na tym mi zależy bo dzidzia ma być za ścianą i żebym co 5 min nie biegała sprawdzać czy wszystko w porządku.

zeby miec monitor oddechu trzeba by inne urzadzeni kupic ... taka niania zbiera glos ale odech raczej jej nie aktywuje!!!

tak jak pisala mea - glos nie aktywuje niani
Ale obraz jest taki ladny ze widac na monitorku oddech dziecka [ruszajaca sie klatke ppiersiowa]

Kaira ale sliczny ten kocyk!!
Ja toleruje tylko kocyki bawelniane bo mam wrazenie ze te sztuczne czy z mikrofibry to w ogole nie ocieplaja tylko sie dziecko poci pod tym. Dostalam jeden taki wlochaty ale tylko na podloge go kladlam do zabawy.
Mam po jasiu takie sweterkowe jakby bawelniane grubszy i cienki a do tego kupilam taki materialowy z kappahl za grosze na wyprzedazy

http://www.kappahl.pl/article/kocyk_niemowlecy_548479

A i polecam pieluszki z motherhood takie flanelowe w kropy. Te kropy mi tak mlodego hipnotyzowaly, wystarczylo powiesic na widoku a on patrzyl patrzyl i zasypial. Niezle sie z tego smialismy:)

Czy któraś z Was kupowała materac do łóżeczka z ikei??
Jeśli tak to który? A jeśli nie to jakie w ogóle są dobre dla maluszka?
Jeju to wszystko jest dla mnie czarną magią, a to dopiero początek...

to i ja wrzuce swoja
gdzies juz o niej pisalam - ale niewiem gdzie:D
CYFROWA ELEKTRONICZNA NIANIA MOTOROLA MBP 36 VIDEO (3887318884) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
tak jak pisala josie - termometr srednio potzrebny. Moja ma np puszczanie melodyjek z 'panelu sterujacego' [czyli monitora mamusi] - tez srednio uzywane]
Duzym plusem jest za to to ze moge z 'panelu' sterowac kamerka obraca nia zblizac oraz - nie kazda ma taka funkcje.
Aha i duzy wyswietlacz dla mnie bomba :)

kolezanka miala taka i tez byla zadowolona. Mniejszy ekran i bez funkcji sterowania z 'panelu'.
Motorola MBP30 Elektroniczna Niania Video (3886350852) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

A czy mozna z niej gadac do dziecka czy nie? W sensie wiesz zanim dojdziesz do pokoju uspokajac by dzecko slyszalo ?
Ok teraz mi sie strona otworzyla i widze ze ma taka funkcje a jak w praktyce?

Ostatnia edycja:
reklama
Irka ja mam dwa materace z ikea, jeden taki najtanszyx cienki do lozeczka turystycznego bo w salonie stalo i spal tam sporadycznie, a drugi taki taki za 129 piankowy. Ten drozszy lepszy bo grubszy i ma pokrycie z bawelny wiec sie dziecko nie poci
Ja nie jestem zwolennikiem tych grykowych wynalazkow, dla mnie to w dotyku twarde jak siennik, nie wiem jak mozna sie na czyms takim wyspac, osobiscie bym nie chciala. do tego jest problem jak dziecko to zaleje/ zarzyga/ obsiura bo gnije, a pianke mozesz normalnie zamoczyc i zmyc i szybko schnie. Wiec od poczatku stawialam na piankowy
Ale to tylko moja opinia, wiele osob ma te kokos/gryka i sobie chwali:)

Do góry