reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

n mi lozeczko kolorystycznie tez srednio sie podoba ale ogolnie fajne :)

przyborniki sa fajnym 'uzadzonkiem' [czy jak to nzawac] teraz juz w nim nie trzymam nic dla siebie - ale obrocilam go d wewnatz i corka ma kilka drobnych zabawek - jak sie z rana obudzi to jeszcze chwile mama moze pospac [przynajmniej wczesniej dzialalo:D]

baldachimy
sa fajne i dodaja uroku - ale pozniej dziecko 'wciaga je d lozeczka' i cz asie szarpac :d pozatym zbieraja kurz faktycznie.

reklama
żadnych wielorazówek, w ogóle ponoć wymyślono już wkładki higieniczne, podpaski i tampony wielorazowe dla kobiet fuuuuuj :baffled:

Mea fajne łóżeczko i cena też. Też uważam, że materacyk trzeba nowy, tylko powiedzcie mi jakie są najlepsze? Teraz tyle tego na rynku... ja myślałam o tym 3warstwowym gryka-pianka-kokos. Proszę doświadczone mamuśki o poradę :)
A mi dziś męża siostra powiedziała, że swojemu małemu kupili nowe łóżko i jak chcemy to na ODDA ZA DARMO (!) to łóżeczko co mieli, k

Osobiście uważam, że najlepsze materace są z pianki poliuretanowej beż żadnych wkładów, my mamy o grubości ok 10cm, co prawda kosztował tyle co łożeczko - 135zł, ale warto było zainwestować, bo służy malej do dziś i posłuży też małemu ;-)
Wkładki kokosowe lub gryczane podobno często uczulają i sa zbyt twarde dla malutkich kręgosłupów.

CZy któraś z was używała czy chce używać pieluch wielorazowych. Zastanawiam sie tym razem nad zakupem, widzę po kolezankach że dzieciaki bardzo szybko przestały sikać w pieluchy.Sporadycznie używaly pampków.
Co do pościeli kupiliśmy taki zestaw i baldachim mieliśmy taki z woalu i był jedną wielką wylęgarnią kurzu poczym po praniu spaliłam żelazkiem.

Ja w okresie letnim zakładałam Hance tetrę, oczywiście po kupie ;-) ktorą robiła zawsze o tej samej porze w pampersa. Nie jestem za bardzo przekonana do owijania dziecka plastikiem w czasie upałów, bo nie wiem jakie skutki może wywołać takie przegrzewanie narządów rodnych na przyszłość, poza tym sama w takich warunkach bym nie wytrzymała.
W każdym razie u nas to nie miało w ogóle przełożenie na szybkie odpieluchowanie, bo Hanka śpi w pieluszce do dziś i nie chce inaczej.

ja nie jestem przekonana do wielorazowych pieluch ... na lato owszem tetry bede czesciej uzywac ale poza tym jade jednak na pampkach

co do materaca - trudno okreslic czy jest dobry czy zly ... ja mam trzywarstwowy i nic wiecej o nim nie moge powiedziec ...

Niby te materace 3-warstwowe sa dobre i dla kregoslupow zdrowe i powinien to byc jedyny wybor,
ale np moja corka nie lubi spac za bardzo na tym, zawsze wbijala sie w jeden kat lozeczka - przy 'glowce' a odkad polozylam dwie poduszki [zamiast jednej] i spi od kolan w gore na poduszce juz spi 'normalnie' i nigdzie mi sie przemieszcza [znaczy bardzo]
Widac ze teraz jej wygodniej [nie mowie o mega duzych poduchach- ale takiej rozsadnej dosc cienkiej poduszce]

Skodzia apropos tamponow poszukaj sobie kubeczek menstruacyjny :p no dla mnie hardkor!!!

Mea ta niania moja to philips avent, ja mam dokladnie ten model
http://www.mulan.pl/philips-avent-niania-elektroniczna-scd610-00.html

Jedyny jej minus to ze np w porownaniu z angelcare ma troche slabszy zasieg.
Nie mozna tez do dziecka nadawac inie pokazuje temperatury jak niektore nianie ale to akurat mi do niczego niepotrzebne.
Znajomi nam polecali angelcare z monitorem oddechu ale jakos nie mialam stresu z tym jego oddychaniem a ta byla niewiele drozsza, no i na dluzsza mete kamerka bardziej sie przydaje niz monitor oddechu.
Moi inni znajomi mieli tez z kamerka ale jakiejs innej firmy, nie wiem moze sa tansze trzeba by poszukac

to i ja wrzuce swoja
gdzies juz o niej pisalam - ale niewiem gdzie:D
CYFROWA ELEKTRONICZNA NIANIA MOTOROLA MBP 36 VIDEO (3887318884) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
tak jak pisala josie - termometr srednio potzrebny. Moja ma np puszczanie melodyjek z 'panelu sterujacego' [czyli monitora mamusi] - tez srednio uzywane]
Duzym plusem jest za to to ze moge z 'panelu' sterowac kamerka obraca nia zblizac oraz - nie kazda ma taka funkcje.
Aha i duzy wyswietlacz dla mnie bomba :)

kolezanka miala taka i tez byla zadowolona. Mniejszy ekran i bez funkcji sterowania z 'panelu'.
Motorola MBP30 Elektroniczna Niania Video (3886350852) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Na nianiach sie nieznam:-) zawsze chcialam miec ale na 38 metrow nie potrzeba:-)

Co do materacyka tez slyszalam ze 3warstwowy jest dobry. I trzeba go odwracac co jakis czas

żadnych wielorazówek, w ogóle ponoć wymyślono już wkładki higieniczne, podpaski i tampony wielorazowe dla kobiet fuuuuuj :baffled:
A ja chyba z czystej ciekawości kupię jeden otulacz i wkłady, bo jestem bardzo ciekawa jak te pieluchy się spisują. Zapewne po spieraniu z nich pierwszej kupy mi się odechce :)

Ostatnia edycja:
reklama
Na nianiach sie nieznam:-) zawsze chcialam miec ale na 38 metrow nie potrzeba:-)

Co do materacyka tez slyszalam ze 3warstwowy jest dobry. I trzeba go odwracac co jakis czas
materac pierw do pol roku tzryma sie na jednej stronie[chyba kokos] a po pol roku obraca na druga [gryka] tak mi mowiono przynajmniej :D

niania
ma TEORETYCZNIE 150-200-300 metrow zasiegu. Zawsze jest gwiazdka *zaleznie od otoczenia* tyle ma w lini prostej 'bez przeszkod' :)
W praktyce dziala w obrebie domu parter, pietro, 2pietro czy jeszcze pod domem [blisko do 5 metrow moze. A pozniej juz zasieg urywa.

Do góry