reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Teraz w Leclercu są rożki i ręczniki kąpielowe dla dzieci w promocji - ręcznik około 30zł a rożek 20, pieluszki tetrowe za około 2,70 za sztukę. Jutro jak jeszcze dostanę to kupię. 6 pieluszek tetrowych wystarczy?

Według mnie rożki, choć krótko sie ich używa trzeba mieć 2. 20zł to świetna cena, 30zl za ręcznik z kapturkiem to powiedzmy standard ;)
Pieluch tetrowych przy Hani miałam 20 i to była idealna ilość. Hani nigdy się nie ulewało, ale były przydatne przy innych sprawach, typu kupa.
Poza tym nasze maluchy urodzą się latem. Ja nie miałam sumienia trzymać Hani w plastiku, kiedy były upały i wolałam jej podłożyć na materac ceratkę i założyć tetrę. Skóra przynajmniej oddycha i dziecko się nie przegrzewa.

Ja mialam avent zadowolona bylam.

Ja za to bede zaczynala powoli kupowac pampersy

Świetny pomysł. W ciąży z Hanką też robiłam zapasy i potem długo nie odczuwałam tego kosztu. Poza początkiem, bo moja mała to urodzona modelka, chudzinka taka, że jedynki trzeba było zawijać, żeby nie spadały.

Pierwsze pampersy to 2 są?

Takie opinie słyszałam przed porodem a jak napisałam, mała urodziła się długa i chuda, 56cm i 2700 i trzeba było przez miesiąc biegać na jedynkami a i tak były za duże, ale nie ma co ryzykować z kupnem większej ilości, wystarczy mieć do szpitala jedną paczkę - no chyba że szpital wszystko zapewnia.

No właśnie ciekawa jestem jakie macie opinię nt. tych pieluszek Dada, bo wiem, że teraz bardzo dużo mam stosuje! Ja nie mam żadnego doświadczenia w tej kwestii. I może ja też powinnam zacząć kupować i składować na strychu w nowym domu?:-)

Dla mnie hit. Na początku używaliśmy tylko pampersów, ale te pomarańczowe śmierdziały i uczulały, zielone drogie, Koleżanka kupiła mi jedną paczkę i używamy do dziś, bo Hanuszce jeszcze na noc zakładam. Jedno co - są to pieluszki duże i np 2 odpowiada pomarańczowym pampersom nr 3. Myślę, że na początek się nie nadają, bo nie da się odpowiednio zapiąć i będą przeciekać.
Huggisy tak jak napisała mea - porażka, odpażenia natychmiastowe.

Ostatnia edycja:
reklama
6 pieluszek tetrowych wystarczy?
Ja mialam ok 25 [10 bialych i 15 kolorowych] do tego 6 flaneli

Dziewczyny które butle lepsze: avent czy tommee tpipee.
u nas avent

Według mnie rożki, choć krótko sie ich używa trzeba mieć 2

(....)Poza początkiem, bo moja mała to urodzona modelka, chudzinka taka, że jedynki trzeba było zawijać, żeby nie spadały.

(....)Na początku używaliśmy tylko pampersów, ale te pomarańczowe śmierdziały i uczulały, zielone drogie....
Ja naprzyklad nie uzywalam rozkow i uzywac nie mam zamiaru

pampersy pomaranczone sa ogolnie najgorszej jakosci z wszystkich 3 pamkow - biale sa najlepsze te z siateczka :)

Moja cora chodz nie chudzinka [63 cm/ 4200] to chyba z3 tyg albo 4 latala w '1dynkach'

oj dobrze wiedzieć, dzięki Dziewczyny za info :tak:

też słyszałam od znajomych pozytywne komentarze na temat dady, wszystko zależy od dziecka ;-)

To Lasotka jak mówisz ręcznik w cenie standardowej to jak się uda to kupię rożek i pieluchy tetrowe sztuk 10.

Ten ręcznik chyba z kapturkiem jest, kapturek pomaga czy przeszkadza???

Skodzia zrob sobie liste co potrzebujesz kupic í szukaj na allegro zeby jak najwiecej od 1 sprzedawcy kupic. Czasem duzo taniej wychodzi:-) no chyba ze przez neta niechcesz

Skodzia - myślę, że to kwestioa gustu. My bardzo lubimy z kapturkami i takich używamy do dziś. Mam takie dwa, jeden z Ikei zielony, drugi większy i lepszy jakościowo, polskiej firmy kupiłam za ok 30 zł

Matko, zakochałam się! Patrzcie brzuchate jakie łoże wyczaiłam:D Padłam!
Zobacz załącznik 602227
piękne..., pasowało by mi do sypialni, ale łóżeczko mam już po Nuśce

co do pieluch tetrowych z Lenką miałam 20 szt. i zdecydowanie za dużo, myślę że 10 sztuk wystarczy

z Nuśką wypróbowałam wiele pieluch jednorazowych i zdecydowanie królują pampers, żadne inne, wg. mnie najlepsze są te białe, Huggisy jak i Dada są sztywne i odparzają

reklama
?kochane gdzie wy kupujece te duze reczniki ? [kapturkowe] ? I jakiej wielkosci sa
ja kupowałm na allegro
Skodziu ja kupowałm na allegro u jednego sprzedawcy który miał najtańsze te same produkty, wtedy jedna przesyłak, miałm dużo czasu to nie przepłacałam
Rurka dla mnie avent a dla dziecka zobacze w maju hehe
DADA- pierwsze te pieluszki jak Mea pisała porażka wiem po tyłkach innych rodzinnych dzieci dzieci przed 2010. Od kilku lat po generalnej zmianie pieluszki sa bardzo dobre jakościowo.W końcu i ja się do nich przekonałam, Duzo tańsze niż pampki, nie uczulały, można kupowac w atrakcyjnych megapaki. teraz znów pojdą w ruch napewno.Zresztą co musi w tym być jak wygrały pare lat temu ranging na jalepsze pieluchu
Przeszłam wszystkie pieluszki. Ja zmieniałąm bardzo czesto wiec i koszty dużo wieksze.
Pierwsze miałam długo 1,2 Newborny Pampers, bo była malutka . Potem zwykłe zielone papersy i białe najlepsze ale i najdroższe.
Pomarańczowe totalna porażka , Huggies strasznie ją uczulały, i wszytsko wylewało sie poza bo były zaduże

Do góry