reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Teraz w Leclercu są rożki i ręczniki kąpielowe dla dzieci w promocji - ręcznik około 30zł a rożek 20, pieluszki tetrowe za około 2,70 za sztukę. Jutro jak jeszcze dostanę to kupię. 6 pieluszek tetrowych wystarczy?

Według mnie rożki, choć krótko sie ich używa trzeba mieć 2. 20zł to świetna cena, 30zl za ręcznik z kapturkiem to powiedzmy standard ;)
Pieluch tetrowych przy Hani miałam 20 i to była idealna ilość. Hani nigdy się nie ulewało, ale były przydatne przy innych sprawach, typu kupa.
Poza tym nasze maluchy urodzą się latem. Ja nie miałam sumienia trzymać Hani w plastiku, kiedy były upały i wolałam jej podłożyć na materac ceratkę i założyć tetrę. Skóra przynajmniej oddycha i dziecko się nie przegrzewa.

Ja mialam avent zadowolona bylam.

Ja za to bede zaczynala powoli kupowac pampersy

Świetny pomysł. W ciąży z Hanką też robiłam zapasy i potem długo nie odczuwałam tego kosztu. Poza początkiem, bo moja mała to urodzona modelka, chudzinka taka, że jedynki trzeba było zawijać, żeby nie spadały.

Pierwsze pampersy to 2 są?

Takie opinie słyszałam przed porodem a jak napisałam, mała urodziła się długa i chuda, 56cm i 2700 i trzeba było przez miesiąc biegać na jedynkami a i tak były za duże, ale nie ma co ryzykować z kupnem większej ilości, wystarczy mieć do szpitala jedną paczkę - no chyba że szpital wszystko zapewnia.

No właśnie ciekawa jestem jakie macie opinię nt. tych pieluszek Dada, bo wiem, że teraz bardzo dużo mam stosuje! Ja nie mam żadnego doświadczenia w tej kwestii. I może ja też powinnam zacząć kupować i składować na strychu w nowym domu?:-)

Dla mnie hit. Na początku używaliśmy tylko pampersów, ale te pomarańczowe śmierdziały i uczulały, zielone drogie, Koleżanka kupiła mi jedną paczkę i używamy do dziś, bo Hanuszce jeszcze na noc zakładam. Jedno co - są to pieluszki duże i np 2 odpowiada pomarańczowym pampersom nr 3. Myślę, że na początek się nie nadają, bo nie da się odpowiednio zapiąć i będą przeciekać.
Huggisy tak jak napisała mea - porażka, odpażenia natychmiastowe.

Ostatnia edycja:
reklama
6 pieluszek tetrowych wystarczy?
Ja mialam ok 25 [10 bialych i 15 kolorowych] do tego 6 flaneli

Dziewczyny które butle lepsze: avent czy tommee tpipee.
u nas avent

Według mnie rożki, choć krótko sie ich używa trzeba mieć 2

(....)Poza początkiem, bo moja mała to urodzona modelka, chudzinka taka, że jedynki trzeba było zawijać, żeby nie spadały.

(....)Na początku używaliśmy tylko pampersów, ale te pomarańczowe śmierdziały i uczulały, zielone drogie....
Ja naprzyklad nie uzywalam rozkow i uzywac nie mam zamiaru

pampersy pomaranczone sa ogolnie najgorszej jakosci z wszystkich 3 pamkow - biale sa najlepsze te z siateczka :)

Moja cora chodz nie chudzinka [63 cm/ 4200] to chyba z3 tyg albo 4 latala w '1dynkach'

oj dobrze wiedzieć, dzięki Dziewczyny za info :tak:

też słyszałam od znajomych pozytywne komentarze na temat dady, wszystko zależy od dziecka ;-)

To Lasotka jak mówisz ręcznik w cenie standardowej to jak się uda to kupię rożek i pieluchy tetrowe sztuk 10.

Ten ręcznik chyba z kapturkiem jest, kapturek pomaga czy przeszkadza???

Skodzia zrob sobie liste co potrzebujesz kupic í szukaj na allegro zeby jak najwiecej od 1 sprzedawcy kupic. Czasem duzo taniej wychodzi:-) no chyba ze przez neta niechcesz

Skodzia - myślę, że to kwestioa gustu. My bardzo lubimy z kapturkami i takich używamy do dziś. Mam takie dwa, jeden z Ikei zielony, drugi większy i lepszy jakościowo, polskiej firmy kupiłam za ok 30 zł

Matko, zakochałam się! Patrzcie brzuchate jakie łoże wyczaiłam:D Padłam!
Zobacz załącznik 602227
piękne..., pasowało by mi do sypialni, ale łóżeczko mam już po Nuśce

co do pieluch tetrowych z Lenką miałam 20 szt. i zdecydowanie za dużo, myślę że 10 sztuk wystarczy

z Nuśką wypróbowałam wiele pieluch jednorazowych i zdecydowanie królują pampers, żadne inne, wg. mnie najlepsze są te białe, Huggisy jak i Dada są sztywne i odparzają

reklama
?kochane gdzie wy kupujece te duze reczniki ? [kapturkowe] ? I jakiej wielkosci sa
ja kupowałm na allegro
Skodziu ja kupowałm na allegro u jednego sprzedawcy który miał najtańsze te same produkty, wtedy jedna przesyłak, miałm dużo czasu to nie przepłacałam
Rurka dla mnie avent a dla dziecka zobacze w maju hehe
DADA- pierwsze te pieluszki jak Mea pisała porażka wiem po tyłkach innych rodzinnych dzieci dzieci przed 2010. Od kilku lat po generalnej zmianie pieluszki sa bardzo dobre jakościowo.W końcu i ja się do nich przekonałam, Duzo tańsze niż pampki, nie uczulały, można kupowac w atrakcyjnych megapaki. teraz znów pojdą w ruch napewno.Zresztą co musi w tym być jak wygrały pare lat temu ranging na jalepsze pieluchu
Przeszłam wszystkie pieluszki. Ja zmieniałąm bardzo czesto wiec i koszty dużo wieksze.
Pierwsze miałam długo 1,2 Newborny Pampers, bo była malutka . Potem zwykłe zielone papersy i białe najlepsze ale i najdroższe.
Pomarańczowe totalna porażka , Huggies strasznie ją uczulały, i wszytsko wylewało sie poza bo były zaduże

Do góry