reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Maja mozesz tez np kupic takie podrozne opajowabia po 10szt i sprawdzic ktore dla Was beda lepsze jak kupisz pare wyjdzie cenowo jak za jedna duza a bedziesz miala mozliwosc posprawdzania. czy jtores was uczula jak pachna i czy np nie sa za.mokre lub suche.

reklama
A ja tylko penaten lotion i byłam bardzo zadowolona :)
Zresztą ja miałam większość kosmetyków z penatena bo uważam ze są dobre :)

Mi teraz mąz kupił jakieś bambino a nie bobini niegdy nie mialam zobacze w szpitalu.
Siva te 2 packi z dady to sa chyba te bawełniane? one nie zawsze sa na stanie sklepu.
Margo wy w Niemczech macie duży wiekszy wybor tej firmy ja kojaze tylko puder i krem ze sklepów

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Właśnie nie ma skubaniec regulacji... Ale może mi sie tylko wydaje zebrę wibracje są za silne. Mea, ja tak zrobiłam w temacie mata edukacyjna i laktator. Te dwie rzeczy wolałabym mieć nowe niż używane ale mnie na nie nie stać wiec po porodzie w fazie zarzucania nas prezentami powiem rodzinie ze to jest mi potrzebne ;)

A ja mam taki leżaczek bez żadnych zabawek i wibracji :)

Załączniki

• 1398934351960.jpg
    1398934351960.jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 53
ja teraz dostalam po moim chrzesniaku dla malej ale na poczatek i tak dziecko widzi tylko kontrastowe kolory i blisko wiec jak projektor napiernicza na sufit to marne szanse ,ze maluch zobaczy. Moj chrzesniak bardzo lubil patrzec na te obrazki czy gwiazdki z projektora i sie uspokajal ale moj maly jak mial wlaczona zwykla to tez sie uspokoil wiec to chyba ,sprawa kto co woli, inna rzecz to to ,ze w pewnym momencie dziecko zacznie siegac do zabawek na palaku karuzeli i bedzie trzeba go sciagnac natomiast projektora Ci juz nie dosiegnie bo wyswietla na suficie wiec starczy na dluzej. Na pewno warto by byl pilot w komplecie mala rzecz a ulatwia :D

Chusteczki do dupki
dziewczyny czy macie jakieś sprawdzone chusteczki niekoniecznie firmy pampers?

tak jak kairapisala ja uzywalam i uzywam caly czas chusteczek z lidla ... agacie je zastosowalam zaraz po wyjsciu ze szpitala i teraz tez tak zrobie ... pampersowych zielonych nienawidze z zapachu !!! ale to jest totalnie rzecz gustu ...

A ja tylko penaten lotion i byłam bardzo zadowolona :)
Zresztą ja miałam większość kosmetyków z penatena bo uważam ze są dobre :)

kurcze penatena ciezko u nas dostac ... ja bardzo lubilam ta marke ...

Ja kupiłam chusteczki Bambino, tak samo jak mydełko, bo jakoś mi się tak miło kojarzy, że to taka stara firma itp, ale nie wiem czy to będzie dobry wybór :p Dostałam ostatnio od siostry ze stanów paczkę i wysłała mi chusteczki pampersa, ale boję się używać, bo tam kosmetyki są chyba lepsze jakościowo i jak się leosiowa dupka przyzwyczai i będzie alergicznie reagował na nasze zwykłe polskie to co ja zrobię?:-D:-D Ogólnie planuję używać pieluszek Dady, jak będą podrażniały itp to dopiero zainwestuję w jakieś droższe. Z innych kosmetyków mam Ziajkę i Nivea. Pomieszanie z poplątaniem, no ale trudno ;-)

mika stosuj zamiennie i jedne i drugie ... wykorzystasz te Hamerykanskie a niekoniecznie przyzwyczaisz do jdnego ... ja zasadniczo zawse mieszlaam kilka rodzajow i bylo ok ...

laski ja przestrzegam przez zbytnim cudowaniem z kosmetykami ... ostatnio na blogu poloznej byl post o kosmetykach i laska madrze naisala ... poczytajcie sobie ... mniej znaczy lepiej !!!!! ja zamierzam uzywac na poczatek tylko emulsji oilatum i zadnego smarowidla ... do pupy tylko w razie odparzenia nie profilaktycznie !!! no i zadnych zbednych kremow na buzie czy cos ... lepiej dziecko oslaniac niz np stosowac kremy z filtrem (pamietajcie o wit D !!! filtry blokuja produkcje tej wit przez skore !!!

Jak karmi sie mm to dajemy kapsulki z wit d i k czy tylko D czy K ja kupilam napoczatek dk ale to od 8 doby bo w sspitalu napewno kaza karmić naprzemiennie

ten bujaczek co mam nie jest duży, więc polecam jak ktoś nie ma za dużo miejsca :-)
co do chusteczek to ja kupiłam 2 paczki babydream i jedną cleanic, zobaczę, która będzie lepsza :-)
lezaczek-fisher-price-2.jpg

Załączniki

• lezaczek-fisher-price-2.jpg
    lezaczek-fisher-price-2.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 42
reklama
Do góry