reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

ja do prania kupiłam proszek dla alergików Biały Jeleń ( proszki i płyny dla dzieci dostępne w Auchan wszystkie mi śmierdziały :-D) a do płukania Lenor Sensitiv, dodatkowo kupiłam też Kokosal do prania wełnianych sweterków i kocyków. Położna w mojej przychodni mówiła, że jeśli w rodzinie nie było nigdy żadnych skórnych alergii to żebym absolutnie nie wydawała fortuny na proszki i kosmetyki dla niemowlaka bo tylko przyzwyczaję jej skórę do takich luksusów. Poleciła mi kupić właśnie coś z Białego Jelenia ( ja używam od 3 lat ich płynu do higieny intymnej i nie zamienię go na żaden inny) i jakikolwiek płyn w wersji dla dzieci bo wiadomo, że jednak skóra niemowlęcia jest delikatniejsza niż nasza. Kazała mi też wszystko prasować dla małej i obserwować jej skórę bo jeśli pojawi się jakaś racja alergiczna to należy zmienić płyn/proszek. :) Napomniała też o teorii, że niektóre mamy za każdym razem kupują inny płyn/proszek żeby skóra się nie przyzwyczajała :) Ale taka teoria jest o kant tyłka rozbić bo każde dziecko jest inne :p

reklama
Neko przez pierwszy miesiąc życia dziecka( czyli okres noworodkowy) nie powinno się używać płynów do płukania!! Nawet te typowo przeznaczone dla niemowląt są po 1miesiącu...

Plyn do płukania dzidziuś jest bez ograniczeń wiekowych, ja dziś prałam ubranka i normalnie dałam płyn do płukania, a jak zakończył się cykl prania wlączyłam jeszcze na dodatkowe płukanie samą wodą.

Ja postanowiłam zrobić porządek w ciuszkach małej... Wszystko powyżej rozmiaru 70 spakowalam do kartonów i zawioze jutro do rodziców żeby nie gracić mieszkania :) ImageUploadedByForum BabyBoom1395946679.972033.jpg tyle mam ciuszków miedzy 56 a 70 ;) no do tego jeszcze czapeczki, skarpeteczki i pojedyncze getry :) jak teraz myśle ze muszę to wszystko wypracować to aż mnie głowa boli XD to dużo, mało czy może mieszczę sie w normie? :D

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1395946679.972033.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1395946679.972033.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 75
Mi sie wydaje ze malo ale to tlko tak na moje oko bo ja mialam dosc duzo rzeczy i teraz lexy ok 8 workow ciuchow na strychu a dla malego tylko worek wybralam bo wsio rozowe. Ale tez chyba tyle bede miala dla niego co ty. Z reszta my w ciepla pore trafimy to juz grubiej sie nie ubiera.

A wy chomikujecie ubranka po swoich dzieciach?? Ja dzis wybralam jeden worek i na fejsie na grupie je sprzedam ciekawe jak mi pojdzie :d

270320141094.jpg

Ja mam tyle ciuszków tzn jeszcze trzy kartony czekają na upranie i poprasowanie, ale tyle mam na razie upranych. Ciuszki są poukładane na każdej półce w trzech rządach rodzajami i rozmiarami do 68, ale te dziewczynkowe będę musiała odłożyć to może mi się skurat amieszczą te co mam jeszcze w kartonach:)

Załączniki

• 270320141094.jpg
    270320141094.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 77
Monisiu, ja specjalnie nie zbierałam ciuszków bo jak dojdę do wniosku, że np mi brakuje czegoś to pójdę i kupię a tak na zapas to bez sensu według mnie kupować bo ani nie wiem jaka mała się urodzi, ani jaka będzie pogoda :p

POLECAM APTEKĘ GEMINI :tak: kupiłam tam kilka rzeczy dla mnie do szpitala oraz kosmetyki i brakujące mi akcesoria dla maluszka :) Ceny mają konkurencyjne :tak:
Ps. długo szukałam kremu z filtrem (jako ze rodzimy latem) no i wreszcie znalazłam taki, który mozna stosować od pierwszego dnia życia (jest to widoczny na zdjeciu Pharmaceris) :)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 81
reklama
Do góry