ja do prania kupiłam proszek dla alergików Biały Jeleń ( proszki i płyny dla dzieci dostępne w Auchan wszystkie mi śmierdziały ) a do płukania Lenor Sensitiv, dodatkowo kupiłam też Kokosal do prania wełnianych sweterków i kocyków. Położna w mojej przychodni mówiła, że jeśli w rodzinie nie było nigdy żadnych skórnych alergii to żebym absolutnie nie wydawała fortuny na proszki i kosmetyki dla niemowlaka bo tylko przyzwyczaję jej skórę do takich luksusów. Poleciła mi kupić właśnie coś z Białego Jelenia ( ja używam od 3 lat ich płynu do higieny intymnej i nie zamienię go na żaden inny) i jakikolwiek płyn w wersji dla dzieci bo wiadomo, że jednak skóra niemowlęcia jest delikatniejsza niż nasza. Kazała mi też wszystko prasować dla małej i obserwować jej skórę bo jeśli pojawi się jakaś racja alergiczna to należy zmienić płyn/proszek. Napomniała też o teorii, że niektóre mamy za każdym razem kupują inny płyn/proszek żeby skóra się nie przyzwyczajała Ale taka teoria jest o kant tyłka rozbić bo każde dziecko jest inne
reklama
Ja postanowiłam zrobić porządek w ciuszkach małej... Wszystko powyżej rozmiaru 70 spakowalam do kartonów i zawioze jutro do rodziców żeby nie gracić mieszkania
tyle mam ciuszków miedzy 56 a 70 no do tego jeszcze czapeczki, skarpeteczki i pojedyncze getry jak teraz myśle ze muszę to wszystko wypracować to aż mnie głowa boli XD to dużo, mało czy może mieszczę sie w normie?
Załączniki
Mi sie wydaje ze malo ale to tlko tak na moje oko bo ja mialam dosc duzo rzeczy i teraz lexy ok 8 workow ciuchow na strychu a dla malego tylko worek wybralam bo wsio rozowe. Ale tez chyba tyle bede miala dla niego co ty. Z reszta my w ciepla pore trafimy to juz grubiej sie nie ubiera.
A wy chomikujecie ubranka po swoich dzieciach?? Ja dzis wybralam jeden worek i na fejsie na grupie je sprzedam ciekawe jak mi pojdzie :d
A wy chomikujecie ubranka po swoich dzieciach?? Ja dzis wybralam jeden worek i na fejsie na grupie je sprzedam ciekawe jak mi pojdzie :d
paulinka88
Mama Mikołajka i Marcelka
Ja mam tyle ciuszków tzn jeszcze trzy kartony czekają na upranie i poprasowanie, ale tyle mam na razie upranych. Ciuszki są poukładane na każdej półce w trzech rządach rodzajami i rozmiarami do 68, ale te dziewczynkowe będę musiała odłożyć to może mi się skurat amieszczą te co mam jeszcze w kartonach
Załączniki
Majaaa85
Fanka BB :)
POLECAM APTEKĘ GEMINI kupiłam tam kilka rzeczy dla mnie do szpitala oraz kosmetyki i brakujące mi akcesoria dla maluszka Ceny mają konkurencyjne
Ps. długo szukałam kremu z filtrem (jako ze rodzimy latem) no i wreszcie znalazłam taki, który mozna stosować od pierwszego dnia życia (jest to widoczny na zdjeciu Pharmaceris)
Ps. długo szukałam kremu z filtrem (jako ze rodzimy latem) no i wreszcie znalazłam taki, który mozna stosować od pierwszego dnia życia (jest to widoczny na zdjeciu Pharmaceris)
Załączniki
reklama