reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Dziewczyny sprzedaję na allegro rzeczy , które zamówiłam na wyprzedaży z C&A. Niestety są na mnie za luźne w ramionach. Przed ciążą nosiłam rozmiar małe XS teraz mam S, rzeczy są raczej na osoby noszące S/M.
Sweter nietoperz jest bez metki ubrałam go tylko raz do mierzenia ale źle się czuję w tym fasonie
no.gif.pagespeed.ce.QLivJ0gNZF.gif

Sweter tunika ciążowa C&A roz. S 36 (4072169706) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Bluza sweter ciążowy C&A rozm. S/M 36/38 (4072264235) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Pozdrawiam serdecznie wszystkie czerwcowe mamy, ja jestem na lipcówkach z terminem na 9 lipca ale ostatnio dostałam wiadomość że może być 30 czerwca:)

reklama
Kolorlove, u mnie miseczki sa na wyrost wiec a noz bedzie dobry, jak nie to sie skarpetami wypcha :-D zartuje

Nie no zobaczymy pozniej co z tego bedzie, jak nie to kupi sie nowy :-) zobacze tez czy uda mi sie karmic :-)

ja też chyba zacznę prać za jakiś czas, muszę wcześniej bo mam mnóstwo ciuszków i muszę je posegregować też i poukładać w szafie i komodzie bo teraz ledwo mieszczę w jednej szafie...i myślę, że chyba kupię płyn lub koncentrat do prania "Dzidziuś" :-) co do stanika do karmienia to kupię też w maju, bliżej porodu, wiem ze szkoły rodzenia, że to najlepszy okres i żeby kupić elastyczny, bez fiszbin, z tym okienkiem, i żeby była gładka miseczka, żeby nic nie było na niej, albo polecają też staniki sportowe typowo takie jakby topy one się rozciągają i podobno też są wygodne, później kupić można taki do karmienia, jak już się maleństwo urodzi, bo chwile po urodzeniu następuje ogromne zwiększenie wytwarzania mleka i piersi bardzo rosną, dlatego stanik, który teraz jest dobry może nie pasować później, dlatego też ja kupię w maju :-D

Ja mam jedną pralke ubranek wypraną i wyprasowaną... masakra (nienawidzę prasować) druga się własnie suszy więc jutro znów prasowanko i jeszcze jedna przede mną do wstawienia... a później pościele, ręczniki pieluchy... myślałam, że za wcześnie sie biorę za to ale po dzisiejszym prasowaniu stwierdzam, że później nie dałabym rady... mimo, że prasowałam na siedząco to plecy mnie bolą strasznie, najbardziej między łopatkami, na wysokości cyca...

Skodzia - a jaki masz ten stanik, miękki i bez fiszbin?

Ja może kupię taki na początek zwykły właśnie miękki na jakimś ryneczku, żeby ewentualnie kasy mi nie było później szkoda, jak się okaże za mały lub za duży :p W zimie były super wyprzedaże i kupiłam sobie w KappAhl stanik właśnie taki miękki do karmienia, myslałam, że wystarczy do końca ciąży ale już ledwo w niego wchodzę, mimo że cyce aż tak mi na razie nie urosły :-D W ogóle to któraś z Was kiedyś pisała, że wypruła fiszbiny ze staników, zrobiłam to samo, bo już nie mogłam wytrzymać i teraz to jest zbawienie :-)

Plyn lovela do plukania tez od 1 dni mozna

Maja krem ochronny jest tez z ziajki i nivea chyba. A ta apteka to internetowa?

tak internetowa :)
a co do kremu to ja kupiłam ten pharmaceris bo ktos kto przetestował na swoich dzieciach bardzo mi go polecał :) Nivea i Ziaja ten pewnie dobre, tak naprawde to chodzi o ten filtr ochronny :)

Ja jestem zdania, że jak najmniej chemii i kosmetyków na początku. Bo maluszki mają bardzo delikatną skórę.
Czytałam wiele informacji, rozmawiałam z lekarzami. Ja akurat spotkałam się z opiniami, gdzie odradzany był płyn do płukania. A to przeklejam Wam fragmenty znalezione w sieci:

-[h=3]Czy można używać płynu do płukania?[/h]Zanim dziecko skończy 3 lata, zamiast kwiatowych kompozycji musi wystarczyć ci zapach czystego prania. Silne detergenty i środki zapachowe zawarte w płynach do płukania mogą być przyczyną wysuszenia skóry.

-
http://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-z-dzieckiem/Ubranka-niemowlaka i pisze tak :
  • Nie używaj płynu do płukania podczas prania rzeczy dziecięcych w pierwszym roku życia dziecka - często wysusza delikatną skórę dziecka i może uczulać.

I jak widać są różne szkoły...żeby nie używać rok albo nawet trzy. Ja z córką długo nie używałam i teraz też nie będę na razie.

A aptekę też polecam, bo mają właśnie super ceny.:happy:

Hej, ja też nie mam zamiaru używać płynu do plukania na początku, wszytskie dzidziusiowe rzeczy prałam bez tylko w plynie do prania biały jeleń. A na płyn do płukania sensitive przerzuciłam się od dwóch miesiecy piorąfc nasze rzeczy. W końcu dzidzis będzie miał styczność z moją odzieżą czy pościelą nie raz ;)

Piękne słońce u nas idę z córa na hulajnogę :-)

Skodzia - a jaki masz ten stanik, miękki i bez fiszbin?

Ja może kupię taki na początek zwykły właśnie miękki na jakimś ryneczku, żeby ewentualnie kasy mi nie było później szkoda, jak się okaże za mały lub za duży :p W zimie były super wyprzedaże i kupiłam sobie w KappAhl stanik właśnie taki miękki do karmienia, myslałam, że wystarczy do końca ciąży ale już ledwo w niego wchodzę, mimo że cyce aż tak mi na razie nie urosły :-D W ogóle to któraś z Was kiedyś pisała, że wypruła fiszbiny ze staników, zrobiłam to samo, bo już nie mogłam wytrzymać i teraz to jest zbawienie :-)

Miekki miekki, moze cyc urosnie do nich ;-)

reklama
A to przeklejam Wam fragmenty znalezione w sieci:

-Czy można używać płynu do płukania?

Zanim dziecko skończy 3 lata, zamiast kwiatowych kompozycji musi wystarczyć ci zapach czystego prania. Silne detergenty i środki zapachowe zawarte w płynach do płukania mogą być przyczyną wysuszenia skóry.

Myślę, że tu chodzi o normalne plyny do płukania, delikatne płyny hipoalergiczne mozna stosować od pierwszego dnia - a poniżej fragment znaleziony w sieci:

Dlaczego warto używać płynów do płukania?
Zadaniem proszku do prania jest przede wszystkim zadbanie o to, by ubranie naszej pociechy było czyste i świeże. Inną rolę spełniają płyny do płukania. Ich właściwości pielęgnacyjne powodują, że ubrania się nie niszczą, pozostają miękkie i pachnące. To także wygoda dla rodziców, ponieważ ułatwiają prasowanie, zmiękczają ubranka i niwelują ewentualne zagniecenia.
Tylko jaki powinien być płyn do płukania odzieży dziecięcej i niemowlęcej? Przede wszystkim hipoalergiczny, przetestowany dermatologicznie, ekologiczny i wolny od szkodliwych substancji (barwników i parabenów). Hipoalergiczne środki piorące (jak proszki i żele) czy pielęgnujące odzież (jak płyny do płukania) można stosować już od pierwszego dnia życia dziecka do ukończenia przez ni ego 3 roku życia. Jeżeli nasze dziecko wykazuje skłonności do alergii lub podrażnień, czas ten można dowolnie wydłużyć.

Do góry