reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
Mój mąż ma rozmiar buta 50,ale Zosia na szczęście tylko 24,5. My musimy kupować wyłącznie ortopedyczne obuwie, i ostatnio trafiłam nareszcie coś ładnego w Zosi rozmiarze, czerwone kapciuszki wiązane sznurówką i mimo że były tańsze niż dotychczas kupowaliśmy Postępu, to moim zdaniem są lepiej usztywnione i wyższe. W poniedziałek mamy wizytę u kolejnego ortopedy tym razem podobno fachmajstera i się okaże czy to wykręcone stawy biodrowe( po mamusi i cioci) czy tylko stópki płasko-koślawe.

martussa yawla nie chodzi mi o to jak urosły, tylko o to, że Kalina to najmniejsza ze wszystkich jest :D buty nosi 21, a ciuchy na 86 :)

Martus z butami dla Michała jest tak,że jak gdziekolwiek ja albo teściowa zobaczymy ten rozmiar to bez względu na wszystko kupujemy, bo problemy z takim obuwiem są ogromne, a żeby trafić coś w rozsądnej cenie poniżej 250 zł zakrawa o cud. Czasem coś znajde w Deichmanie ale i tak jest zwykle rozmiar 48-49, a 50 brak, no i szybko się rozpada na takich kajakach:( Ludzie zarabiają na takich "wybrykach natury".

Martus z butami dla Michała jest tak,że jak gdziekolwiek ja albo teściowa zobaczymy ten rozmiar to bez względu na wszystko kupujemy, bo problemy z takim obuwiem są ogromne, a żeby trafić coś w rozsądnej cenie poniżej 250 zł zakrawa o cud. Czasem coś znajde w Deichmanie ale i tak jest zwykle rozmiar 48-49, a 50 brak, no i szybko się rozpada na takich kajakach:( Ludzie zarabiają na takich "wybrykach natury".

To prawda... Moj maz nosi "tylko" 46 a i tak ciezko mu dobrac rozmiar buta. A jesli chodzi o niestandardowych producentow -to tak samo na duzych butach zarabiaja krawcowe szyjace wielkie rozmiary ubran albo na biustonoszach dla kobiet z duzym biustem :) Pod tym wzgledem ciesze sie ze mieszcze sie w standardowej rozmiarowce :)

Hej dziewczynki,

Tak czytam i stwierdzam, ze rzeczywiscie sporawe te Wasze dzieciaczki. Moja Flavia nosi dopiero rozmiar 104 i ma buciki 24, a w styczniu skonczy juz 4 latka.
Julianek tez buciki nadal 21 i ubranka na 86 choc te niekiedy sa i tak duzo za duze, bo wazy tylko jakies 10,5 kg. O ile pamietam, to Flavia w jego wieku tez nosila takie rozmiary, no moze tylko wazyla z 0,5 kg wiecej.

reklama
Do góry