reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
Mój mąż ma rozmiar buta 50,ale Zosia na szczęście tylko 24,5. My musimy kupować wyłącznie ortopedyczne obuwie, i ostatnio trafiłam nareszcie coś ładnego w Zosi rozmiarze, czerwone kapciuszki wiązane sznurówką i mimo że były tańsze niż dotychczas kupowaliśmy Postępu, to moim zdaniem są lepiej usztywnione i wyższe. W poniedziałek mamy wizytę u kolejnego ortopedy tym razem podobno fachmajstera i się okaże czy to wykręcone stawy biodrowe( po mamusi i cioci) czy tylko stópki płasko-koślawe.

martussa yawla nie chodzi mi o to jak urosły, tylko o to, że Kalina to najmniejsza ze wszystkich jest :D buty nosi 21, a ciuchy na 86 :)

Martus z butami dla Michała jest tak,że jak gdziekolwiek ja albo teściowa zobaczymy ten rozmiar to bez względu na wszystko kupujemy, bo problemy z takim obuwiem są ogromne, a żeby trafić coś w rozsądnej cenie poniżej 250 zł zakrawa o cud. Czasem coś znajde w Deichmanie ale i tak jest zwykle rozmiar 48-49, a 50 brak, no i szybko się rozpada na takich kajakach:( Ludzie zarabiają na takich "wybrykach natury".

Martus z butami dla Michała jest tak,że jak gdziekolwiek ja albo teściowa zobaczymy ten rozmiar to bez względu na wszystko kupujemy, bo problemy z takim obuwiem są ogromne, a żeby trafić coś w rozsądnej cenie poniżej 250 zł zakrawa o cud. Czasem coś znajde w Deichmanie ale i tak jest zwykle rozmiar 48-49, a 50 brak, no i szybko się rozpada na takich kajakach:( Ludzie zarabiają na takich "wybrykach natury".

To prawda... Moj maz nosi "tylko" 46 a i tak ciezko mu dobrac rozmiar buta. A jesli chodzi o niestandardowych producentow -to tak samo na duzych butach zarabiaja krawcowe szyjace wielkie rozmiary ubran albo na biustonoszach dla kobiet z duzym biustem :) Pod tym wzgledem ciesze sie ze mieszcze sie w standardowej rozmiarowce :)

Hej dziewczynki,

Tak czytam i stwierdzam, ze rzeczywiscie sporawe te Wasze dzieciaczki. Moja Flavia nosi dopiero rozmiar 104 i ma buciki 24, a w styczniu skonczy juz 4 latka.
Julianek tez buciki nadal 21 i ubranka na 86 choc te niekiedy sa i tak duzo za duze, bo wazy tylko jakies 10,5 kg. O ile pamietam, to Flavia w jego wieku tez nosila takie rozmiary, no moze tylko wazyla z 0,5 kg wiecej.

reklama
Do góry