reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Miałam się pochwalić - wybrałam się wczoraj na promocyjny rajd po sklepach i wygrzebałam w H&M kilka przecenionych pierdółek :)

Kupiłam kocyk (polarkowy, cienki) przeceniony z 50 zł na 25 zł
i trzy pary bucików (każde w innym rozmiarze) za które normalnie zapłaciłabym 70 zł a wydałam 25 zł :) (kapciuszki najmniejsze za 10 zł, adidaski 9 zł i pantofelki 6 zł)

1111es3.jpg

222lx5.jpg

reklama
Laaarka jakie te butki śliczne :-) aż szkoda że nie znam płci bo lubię Kubie coś w H&M kupić a i dla dzidzi pewnie bym wzięła.....echhh

ja w kocyki obkupilam sie w poniedzialek Jysk'u :-D przeceny 50% wiec za 4 kocyki 100/170cm cieniutenkie polarowe, jeden grubszy tez polarowy i akrylowy :tak: za calosc zaplacilam 50zl :-D:-D

Witam:-) Podczytuję forum lutówek od jakiegoś czasu. Nasza Zosia ma przyjść na świat w okolicach 22 lutego:-)
W kwestii pralek- mama miała podobny problem, stara pralka, która śmierdziała. Pan, który serwisuje pralki dał dobrą radę: zakupić sodę oczyszczoną i nastawić pralkę na gotowanie; w zależności od poziomu zabrudzeń pralki można powtórzyć zabieg 2 lub 3-krotnie. Pomaga:-)
Dzieczyny, jeśli chcecie kupić fajną pralkę to polecam Bosch Maxx for Kids, w sklepach internetowych np www.electro.pl można zakupić za ok.1400pln, jakieś 400pln taniej niz w euro agd. My tam kupowalismy i jestem b. zadowolona. Ma specjalne programy do prania dziecięcych ubranek, b.cicho pracuje, wszystko fajnie dopiera: ELECTRO.pl - najlepszy polski elektromarket - Pralka WLX 2046KPL + NOTATNIK magnetyczny GRATIS

rozmawialam dzis z kolezanka i zglupialam - jakie ubranka beda potrzebne nam na wyjscie ze szpitala? :confused: wedlug tego co mi radzila to dzieciaczka nalezy poza kombinezonem ubrac w body, pajac, sweterek, spodenki, skarpetki, czapeczke...

Zosiulenka dzieki :tak: fajna opcja pralki

Chyba zalezy od szpitala ale z tego co zauwazylam karza sie zaopatrzyc w kaftaniki, body, pajace i śpioszki po 3 szt kazde na samo wyjscie ze szpitala :rofl2: no chyba ze szpital sam organizuje jakies ubranka, to pewnie wtedy sie nie uzyje tego wszytskiego. Najwazniejsze to zabrac jakis cieply kombinezon, koc czy rożek - zalezy jak bedzie sie wracac z maluszkiem do domu :-D

a jeszcze słówko odnosnie maty edukacyjnej - lakarze polecaja ja bardzo ze jest dobra dla rozwoju zmyslow dziecka ;-) powiem wam ze nie trzeba na nia wydawac mnustwa kasy - ostatnio takie widzialam nawet w realu chyba po 50zl :tak:

no ale zawsze mozna pokombinowac samemu i jakis kocyk wykorzystac do podobnego celu - kupic kilka maskotek grzechotek i bawic sie tak z dzieckiem - moja kolezanka tak robila.Jednak warto miec wiecej zabawek w zanadrzu bo jej synek szybko sie nudzil i bral do reki inne przedmioty w zasiegu ktorych nie powinien

reklama
butki te fioletowe to na malucha, adidaski to takie na pół roku, a sandałki na 9 - 12 miesięcy chyba, zobaczymy jak moja będzie rosła, bo konsultowałam rozmiar butów z jakaś mamuśką ze sklepu z wózkiem :D

Do góry