reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

...a ja dzis dostałam paczuszkę z PL od mamci:
- sól fizjologiczna
- spirytusik
- linomag
- purelan
czyli te rzeczy, których nie umiałam kupić sobie w irlandzkiej aptece:-)
Nie wiem czy te maści faktycznie sa dobre, ale słyszałam mnustwo pozytywnych opinii, więc poprosiłam mamcie o nie.:blink::blink::blink::blink:

reklama
W Irl. do pepuszka nie trzeba stosowac spirytusu. Swietnie sprawdza sie zwykla woda. Zaraz po porodzie podawany jest do pepuszka antybiotyk i juz nie trzeba niczym smarowac. Tak przynajmniej wynika z przekazow wszystkich znajomych, ktore juz tu rodzily i nie stosowaly spirytusu. Pepek odpadal rowniutko po tygodniu. :-) Ale moze i lepiej miec na zapas...;-)

W Irl. do pepuszka nie trzeba stosowac spirytusu. Swietnie sprawdza sie zwykla woda. Zaraz po porodzie podawany jest do pepuszka antybiotyk i juz nie trzeba niczym smarowac. Tak przynajmniej wynika z przekazow wszystkich znajomych, ktore juz tu rodzily i nie stosowaly spirytusu. Pepek odpadal rowniutko po tygodniu. :-) Ale moze i lepiej miec na zapas...;-)

Od przybytku głowa nie boli. Wolę mieć w razie "w", a martwiłabym się jak bym nic nie miała, a byłby potrzebny.

Jak sie nie przyda to wypijemy:-D:-D:-D:-D

Cypisia - wózek superowy. Faktycznie masz schizę na punkcie moro :tak::-D:-D. Ale przynajmniej jest oryginalny. Z wyglądu podobny do mjego, ale ja niestety nie mam kompasu ;-)
Ja kupiłam żel do kąpania 3w1 z Nivea, ale doczytałam, że on jest od 1 miesiąca życia
:baffled::baffled: No i teraz mam problem, bo już nie ma mi kto przywieźć z PL. I chyba przez ten miesiąc zostanę z przymusu na samej wodzie :sorry2:. :sorry2:o do sudocremu, to też bym była ostrożna w stosowaniu go profilaktycznie. Ponoć jest super jak już coś się dzieje, ale chyba za mocny żeby go stosować " na wszelki wypadek". No i jak któraś pisała, potem może gorzej działać jakby coś się ze skórą działo. Ja kupiłam p/odparzeniowy Nivea a oprócz tego mam alantan, linomag i bephanten ( ponoć dobry też na podrażnione sutki) do wyboru.

:sorry2:o do sudocremu, to też bym była ostrożna w stosowaniu go profilaktycznie. Ponoć jest super jak już coś się dzieje, ale chyba za mocny żeby go stosować " na wszelki wypadek". No i jak któraś pisała, potem może gorzej działać jakby coś się ze skórą działo.

U mnie w szpitalu na szkole rodzenia tez powiedzieli, ze mam nie brac sudocreamu tylko wazeline. Ja mam linomag.

Oto kacik mojego synusia :-D:-)

86106854.jpg

I lozeczko :-)

24555305.jpg

Martusia przeslicznie urzadzilas kacik dla maluszka, a baldachimek po prostu powalajacy, ja mam takie same zabaweczki dla malej:-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Martusia kącik prześliczny:tak:

Co do kosmetyków to ja zakupiłam serię Bubchen, płyn do kąpieli, mleczko nawilżające i krem przeciw odparzeniom. Przekonały mnie pozytywne opinie znajomych mamuś i ich naturalny skład, np skład płynu do kąpieli to: olejek migdałowy i słonecznikowy, aloes, nagietek i proteiny pszenicy, krem ochronny: wyciag z rumianku, panthenol, wit A+E, tran rybi, alantoina i wosk pszczeli. Zobaczę jak się sprawdzą jak juz malutek będzie, sudokrem oczywiście też mam, jak dla mnie rewelacja gdy już odparzenia się pojawią:tak:

Do góry