reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

reklama
Andzia- lozeczko fantastyczne!!! slicznie wyglada
Martusia- Kacik jest naprawde uroczy

widze ze masz kolderke...u nas kolderki polozna nie poleca przez pierwszy rok zycia mowili by klasc na przescieradlo i kocykiem przykrywac tak by siegal do brzuszka i byl zabezpieczony na brzegach lozeczka i by nozki dziaciatka byly przy koncu lozeczka., a po paru miesiacach w spiworek najlepiej...
co do zabawek to tez mamy karuzele......i tez mi sie zdaje ze ten zez to troche przesadzone...ale nie mam zamiaru sie z nikim spierac :-):-):-)
i wyglada na to ze chyba na tym poprzestaniemy poki co...jak sie urodzi to pokupujemy troche zabaweczek

ja karuzelkę-tiny love-świat muzyki, matę edukacyjną, lezaczek i rożek mam po wice-sprawdziły sie rewelacyjnie (prucz leżaczka bo mała za nc nie chciała na nim siedziec), własciwie jak przywioze za 2 tyg ubranka po wice i przykręcę przewijak do komody, popiore ubranka i oczyszcze wózek i fotelik tez bedę gotowa....no ale to za 3-4 tyg jakies bedzie....poszukam majtek poporodowych z poprzedniego porodu bo wszystkich nie zuzyłam i spakuje wsio do torby to obedzie sie bez wydatków juz :-)))))..no tylko na laktator.....mleko 1, smoczki 0 i butelki mam, pieluszki na pierwszy miesac miałam w pawlaczu jeszcze po wice :-)....jak to sie mówi, nic sie nie zmarnuje.....

Martusia- Kacik jest naprawde uroczy
Dziekuje bardzo :-)

widze ze masz kolderke...u nas kolderki polozna nie poleca przez pierwszy rok zycia mowili by klasc na przescieradlo i kocykiem przykrywac tak by siegal do brzuszka i byl zabezpieczony na brzegach lozeczka i by nozki dziaciatka byly przy koncu lozeczka., a po paru miesiacach w spiworek najlepiej...
Tak mam kolderke i podusie, powleklam zeby juz komplet lezal na lozeczku ;-)Podusi wogole uzywac nie bede, materac mam lekko podniesiony i synus bedzie spal na przescieradelku albo na pieluszce flanelowej (sandrusia tez tak spala i sie swietnie sprawdzalo, gdy ulala czy obslinila pieluszke raz dwa zmienilam i przescieradelko zawsze czyste bylo). Co do kolderki to jeszcze nie wiem zobaczymy jak bedzie. Sandrusia w rozku wogole spac nie chciala i spod kazdego kocyka sie wykopala, wiec kolderka byla w uzytku ale tez tylko do polowy brzuszka byla przykryta. A o spiworku to nawet mowy nie bylo, nie lubiala byc czyms skrepowana i jak tylko ja mocniej zawinelam a przez sen nie umiala sie wykopac to sie budzila z placzem.

Dziekuje bardzo :-)

Tak mam kolderke i podusie, powleklam zeby juz komplet lezal na lozeczku ;-)Podusi wogole uzywac nie bede, materac mam lekko podniesiony i synus bedzie spal na przescieradelku albo na pieluszce flanelowej (sandrusia tez tak spala i sie swietnie sprawdzalo, gdy ulala czy obslinila pieluszke raz dwa zmienilam i przescieradelko zawsze czyste bylo). Co do kolderki to jeszcze nie wiem zobaczymy jak bedzie. Sandrusia w rozku wogole spac nie chciala i spod kazdego kocyka sie wykopala, wiec kolderka byla w uzytku ale tez tylko do polowy brzuszka byla przykryta. A o spiworku to nawet mowy nie bylo, nie lubiala byc czyms skrepowana i jak tylko ja mocniej zawinelam a przez sen nie umiala sie wykopac to sie budzila z placzem.

Racja tak naprawde to malenstow nam podpowie co dla niego bedzie najwygodniejsze, ja kupilam kolderke i podusie w zestawie do cot bumper (nie wiem jak w PL sie na to mowi) plus taki wieszaczek na pieluszki bo sie oplacalo, sam cot bumper kosztowal ok £20 a caly zestaw okolo £30 a predzej czy pozniej sie przyda. zalczam fotke...ale jest slabej jakosci...jak rozloze w lozeczku to zalcze nowa :-)

Martusia- a moge spytac skad masz taki sliczny baldachimek?jest cudny tez bym soebie taki sprawila

Załączniki

• 2503967658306464.jpg
    2503967658306464.jpg
    1,4 KB · Wyświetleń: 91
Ostatnia edycja:
Co do kosmetyków to ja zakupiłam serię Bubchen, płyn do kąpieli, mleczko nawilżające i krem przeciw odparzeniom. Przekonały mnie pozytywne opinie znajomych mamuś i ich naturalny skład, np skład płynu do kąpieli to: olejek migdałowy i słonecznikowy, aloes, nagietek i proteiny pszenicy, krem ochronny: wyciag z rumianku, panthenol, wit A+E, tran rybi, alantoina i wosk pszczeli.

Sunniva, w DE przeprowadzaja tu testy wszystkiego co sie da i na ich podstawie, mozna poznac, czy produkt jest dobry. Kilka produktow z serii Bübchen zostalo ocenionych wlasnie jako "sehr gut", czyli "bardzo dobry" :tak:

ja kupiłam kokosowo gryczano bonelowy , jest jeszcze kokos gryka pianka ale wolałam troszku dołożyć i kupić leprzy - materac zawsze był dla mnie najważniejszy , są jeszcze lateksowe - są najleprze ale i bardzo drogie piankowych raczej niekupuj szybko się odkształcają :baffled:

lateksowe sa najlepsze, ale to dla duzych dzici i doroslych przedewszystkim. Ponoc przy ich produkcji trzeba uzywac jakichs tam chemikaliow, dlatego przy niemowletach sa jednak niezbyt zalecane.

reklama
Do góry