reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Dostałam w prezencie rampersy zapinane z tyłu na zatrzaski - czy takie zamkniecie nie bedzie przeszkadzało mu w leżeniu?

reklama
Meva, jak małe zatrzaski, to nie powinno być problemu :tak:

A ja mam pytanie z innej beczki. Czy macie jakieś doświadczenia albo opinie na temat pasów ciążowych? Ale nie chodzi mi bynajmniej o ozdobne, a - o podtrzymujące brzuszek i kręgosłup.

Jak tak czytam o tym co już macie zakupione dla waszych maleństw, to dochodzę do wniosku, że jestem wyrodną mamą. Ja z ubranek nie mam nic:zawstydzona/y:, dobrze że to czerwiec będzie zawsze może być w samej pieluszce ;-).

A tak naprawdę to chcemy poznać płeć i dopiero wtedy zacząć zakupy :-)

Uff, jaka ulga:tak:. Widzę, że nie tylko ja jestem niezdecydowana w kwestii, co kupić i w jakich ilościach dla Dzidka:yes:. Moja Mama na szczęście nie szaleje z zakupami i mnie też przy okazji uspokaja w tej kwestii, ale obiecała ma pomóc w zakupach:-). Zacznę kupować coś dopiero w kwietniu-maju. Na ten cel prawie od samego początku, bo wiem, że to nie są małe kwoty:no:. Na Tatusia Dzidka nie mam, co liczyć - umiesz liczyć, licz na siebie:sad:. Narazie rozglądam się za wózkiem, bo co do tego mam duże wymagania - standardowa gondola na standardowym stelażu, lekka, na piankowych kołach (niemiałabym ochoty użerać się na spacerze z przebitym kołem), nieduża, niedroga i ładna, a do tego w zestawie spacerówka i nosidełko - dużo co nie:-p. Myślę też o ubrankach - chodzi mi głównie o ilość, bo kolory chcę unisex (biel, żółty, zielony, beż), bo mogą się jeszcze kiedyś przydać, rozmiar 62, bo maluchy bardzo szybko rosną:happy:. Co do pieluch to wybieram tetrowe - bardziej ekonomiczne i zdrowsze dla pupci malucha. Jednorazowe tylko na spacery czy na inne wyjścia. Z łózeczkiem jest najmniejszy kłopot - już nawet znalazłam jedno i to niedrogie (172 zł). Do szpitala wiem, co zabrać, bo miałam praktyki na oddziale położniczym przez 2 tygodnie więc naoglądałam się tego (podobnie, jak Tau jestem pielęgniarką).

A to moj nowy zakup. Maz pelen poswiecenia przytaszczyl to cudo na plecach do domu. A wazy ---25 kg.(oczywiscie fotel, nie maz :D )
E08469.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Kalino-malino uważam, że pieluszki tetrowe są lepsze od jednorazowych, ponieważ:
1. są ekonomiczne - upierzesz, wyprasujesz i jest ona ponownie gotowa do użytku;
2. są zdrowsze dla dziecka, gdyż:
- pozwalają skórze oddychać,
- nie uczulają dzieci (chyba, że proszek, którego używasz uczula malucha),
- mniejsze ryzyko wystąpienia u malucha pieluszkowego zapalenia skóry,
- maluch odrazu sygnalizuje płaczem, że ma mokro więc nie musisz biegać sprawdzać co chwilę czy ma mokro, a i potem łatwiej malucha nauczyć korzystania z nocnika, bo on już wie, co to znaczy mieć mokro między nogami,
- pozwalają utrzymać szeroki rozstaw nóżek przez co zapobiegają późniejszym problemom z bioderkami,
- zmniejszają ryzyko wystąpienia zakażenie układu moczowego, ponieważ zmieniasz pieluszkę ilekroć maluch odda mocz/ stolec, co z kolei zapobiega rozwojowi bakterii.
Takie jest bynajmniej moje zdanie. Nie neguję całkowicie korzystania z pieluszek jednorazowych, bo wiem, żę są one bardzo wygodne, ale na początk warto ich tylko używać na spacerach i przy wyjściach np. do lekarza.

Do góry