reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Dostałam w prezencie rampersy zapinane z tyłu na zatrzaski - czy takie zamkniecie nie bedzie przeszkadzało mu w leżeniu?

reklama
Meva, jak małe zatrzaski, to nie powinno być problemu :tak:

A ja mam pytanie z innej beczki. Czy macie jakieś doświadczenia albo opinie na temat pasów ciążowych? Ale nie chodzi mi bynajmniej o ozdobne, a - o podtrzymujące brzuszek i kręgosłup.

Jak tak czytam o tym co już macie zakupione dla waszych maleństw, to dochodzę do wniosku, że jestem wyrodną mamą. Ja z ubranek nie mam nic:zawstydzona/y:, dobrze że to czerwiec będzie zawsze może być w samej pieluszce ;-).

A tak naprawdę to chcemy poznać płeć i dopiero wtedy zacząć zakupy :-)

Uff, jaka ulga:tak:. Widzę, że nie tylko ja jestem niezdecydowana w kwestii, co kupić i w jakich ilościach dla Dzidka:yes:. Moja Mama na szczęście nie szaleje z zakupami i mnie też przy okazji uspokaja w tej kwestii, ale obiecała ma pomóc w zakupach:-). Zacznę kupować coś dopiero w kwietniu-maju. Na ten cel prawie od samego początku, bo wiem, że to nie są małe kwoty:no:. Na Tatusia Dzidka nie mam, co liczyć - umiesz liczyć, licz na siebie:sad:. Narazie rozglądam się za wózkiem, bo co do tego mam duże wymagania - standardowa gondola na standardowym stelażu, lekka, na piankowych kołach (niemiałabym ochoty użerać się na spacerze z przebitym kołem), nieduża, niedroga i ładna, a do tego w zestawie spacerówka i nosidełko - dużo co nie:-p. Myślę też o ubrankach - chodzi mi głównie o ilość, bo kolory chcę unisex (biel, żółty, zielony, beż), bo mogą się jeszcze kiedyś przydać, rozmiar 62, bo maluchy bardzo szybko rosną:happy:. Co do pieluch to wybieram tetrowe - bardziej ekonomiczne i zdrowsze dla pupci malucha. Jednorazowe tylko na spacery czy na inne wyjścia. Z łózeczkiem jest najmniejszy kłopot - już nawet znalazłam jedno i to niedrogie (172 zł). Do szpitala wiem, co zabrać, bo miałam praktyki na oddziale położniczym przez 2 tygodnie więc naoglądałam się tego (podobnie, jak Tau jestem pielęgniarką).

A to moj nowy zakup. Maz pelen poswiecenia przytaszczyl to cudo na plecach do domu. A wazy ---25 kg.(oczywiscie fotel, nie maz :D )
E08469.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Kalino-malino uważam, że pieluszki tetrowe są lepsze od jednorazowych, ponieważ:
1. są ekonomiczne - upierzesz, wyprasujesz i jest ona ponownie gotowa do użytku;
2. są zdrowsze dla dziecka, gdyż:
- pozwalają skórze oddychać,
- nie uczulają dzieci (chyba, że proszek, którego używasz uczula malucha),
- mniejsze ryzyko wystąpienia u malucha pieluszkowego zapalenia skóry,
- maluch odrazu sygnalizuje płaczem, że ma mokro więc nie musisz biegać sprawdzać co chwilę czy ma mokro, a i potem łatwiej malucha nauczyć korzystania z nocnika, bo on już wie, co to znaczy mieć mokro między nogami,
- pozwalają utrzymać szeroki rozstaw nóżek przez co zapobiegają późniejszym problemom z bioderkami,
- zmniejszają ryzyko wystąpienia zakażenie układu moczowego, ponieważ zmieniasz pieluszkę ilekroć maluch odda mocz/ stolec, co z kolei zapobiega rozwojowi bakterii.
Takie jest bynajmniej moje zdanie. Nie neguję całkowicie korzystania z pieluszek jednorazowych, bo wiem, żę są one bardzo wygodne, ale na początk warto ich tylko używać na spacerach i przy wyjściach np. do lekarza.

Do góry