reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Aaach jejku, ile to radości z każdej rzeczy dla Maluszka jest, co?:-D

Jestem w takiej sytuacji, że większość sprzętów (łózeczko, wózek, nawet przewijak, krzesełko do karmienia, bla bla bla) mam w bardzo dobrym stanie po Adasiu. Nawet ubranka, bo Adaś swojego czasu miał tyle, że autentycznie nie przechodził:sorry:. Nie mam wobec tego za bardzo jak za szaleć, a mimo to potrzeba kupowania "dla dzidzi" jest we mnie olbrzymia!!! Już wybieram firanki do pokoiku i butelki do karmienia, bo tylko to mi zostaje ;-)

reklama
My praktycznie wszystko co się da kupujemy na allegro, nie mam ochoty ani czasu jeździć po sklepach, zresztą mieszkamy w małym mieście więc wybór nie jest tak szeroki jak oferowany na allegro, czy ogólnie w internecie, a ceny sklepowe w porównaniu z allegro to w ogóle lekko z kosmosu :confused2: A jako że jak wcześniej kiedyś pisałam jesteśmy na etapie gruntownego remontu to wydatków mamy ful. I powiem Wam że za konkretny model kafelek opoczna zamówionych w sklepie internetowym zapłaciłam ponad 15pln/m2 taniej niż w normalnym sklepie mnożąc razy 2 łazienki to wychodzi duża kasa....

nocanka nawet nic nie mów, ja głupia pipka, która namiętnie robi zakupy przez internet, najpierw zamówiłam płytki w salonie łazienkowym a dopiero później sprawdziłam ceny w internecie:wściekła/y: Będę sobie pluć w brodę chyba za każdym razem jak wejdę do łazienki:baffled:

Wszyscy uczymy się na błędach - oby wyciągać z nich wnioski.
I powiem, że ja początkowo byłam sceptycznie nastawiona do kupna kafelek przez internet, ale sklep oferujący je w moim mieście daje sobie 8 tyg na realizację zamówienia :crazy: i wszyscy tutaj wiemy że nie potrafią się zmieścić w tym terminie :crazy::crazy::crazy:..... Poszliśmy z M do tego sklepu, zapisaliśmy sobie jakie mają ceny i po porównaniu ze sklepem internetowy wypadło jak pisałam, więc było oczywiste gdzie zamówimy. Kafelki dostałam dokładnie po tygodniu jak wpłaciłam zaliczkę :-):-):-)

No 8 tyg czas oczekiwania to lekkie przegięcie:no: A jak już położycie te płytki i w ogóle to plisss o fotki jakieś ok?:-)

Nocanka, Ollutka, ja też na razie stawiam na żółte i beże, no i oczywiście uniwersalna biel :tak: Mam też kilka błękitów, ale z jasnymi kolorkami super będzie współgrała czerwień i granat.

Ja mam już całą szufladę ciuszków, bo moja mama jest absolutnie szalona i w kółko coś kupuje. Poza tym dostałam trochę ciuszków od koleżanki, ale powiedziałam, żeby następne odłożyła dla bardziej potrzebujących, bo ta moja mama... :-D

Myślę, że już pora na różne śpiworki, kocyki i pościele powoli. Ja też muszę rozkładać wydatki w czasie, bo w czerwcu, jeszcze przed przyjściem na świat dzidziusia, moja córcia ma komunię! :-)

Niestety tego modelu łóżeczka, które mi się marzy, nie ma na razie na naszym allegro, a na niemieckim e-bay pojawia się i znika, ale rozpoczynam polowanie :-D

reklama
Beata, my właśnie planujemy podobne łóżeczko jak na foto (Graco). Ten model ma praktycznie wszystko - wibracje, przewijaki, muzyczkę, chyba światełka, a nawet otwierany bok. Tylko ja chciałabym bardziej unisex wersję, bezfalbankową najchętniej ;-)

Tau, uprzejmię proszę o link do aukcji ze spodenkami! Bo na mnie niestety ciążowe, nawet te najmniejsze, są jeszcze za duże :-( Też sobie kupiłam na allegro portki na gumce: PUMPY_SPODNIE _YOU CAN DANCE_roz_38 _WYPRZEDAŻ (537455944) - Aukcje internetowe Allegro
Wyglądają w rzeczywistości lepiej niż na fotce, bo tak nie świecą, a materiał jest wizualnie b. podobny do dżinsu. Super wyglądają do koszuli, tak elegancko i jednocześnie z jajem, ale mają jedną wadę - są krótkie :szok:

Do góry