reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Dorcia ryba - podziwiam, podziwiam. Po pierwszych tygodniach z maluszkiem jestem ciekawa czy nadal tak bedziesz przekonana do tetrowych. Jeszcze troche i sie dowiemy ;-)

reklama
A to moj nowy zakup. Maz pelen poswiecenia przytaszczyl to cudo na plecach do domu. A wazy ---25 kg.(oczywiscie fotel, nie maz :D )
E08469.jpg

Kasia, najwygodnieszy fotel na swiecie :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Wiem, wiem zmęczenie da mi pewnie mocno w kość, ale dla dobra malucha jestem gotowa zrobić wszystko. Nasze mamy jakoś sobie radziły, to co my mamy być gorsze, tym bardziej w dobie pralek automatycznych:tak:.

Dorcia ryba - podziwiam, podziwiam. Po pierwszych tygodniach z maluszkiem jestem ciekawa czy nadal tak bedziesz przekonana do tetrowych. Jeszcze troche i sie dowiemy ;-)
Tiaa, poczekmy :D
Mnie osobiscie nic nie przekona do tetrowych bo jak sobie pomysle ze czas przeznaczony na odpoczynek i spanie mialabym poswiecic na pranie i prasowanie pieluszek....to hmmm...No i tak Stasiu od urodzenia mial pampki - i nie mial absolutnie zadnych problemow ze skora,ani uczulenia, ani tez problemow z bioderkami, nie mial tez zapalenia skory, ani infekcji ukladu moczowego. :D

Wiem, wiem zmęczenie da mi pewnie mocno w kość, ale dla dobra malucha jestem gotowa zrobić wszystko. Nasze mamy jakoś sobie radziły, to co my mamy być gorsze, tym bardziej w dobie pralek automatycznych:tak:.

Dorcia nie jestes sama ja rowniez bede stosowala pieluch tetrowe przynajmiej w poczatkowych tygodniach zycia malucha :D

Dorciu zawsze myślałam, że będę używać pieluch jednorazowych ale po przeczytaniu Twoich argumentów...... Dałaś mi do myślenia:tak:.

Ja na początku też będę używała pieluszek tetrowych, kiedyś czytałam, ze dla chłopca są bezpieczniejsze my rodzące tą porą roku mamy o tyle dobrze, ze jak wypierzemy pieluszki to chwila moment są suche tym bardziej jeśli jest balkon.

Moje 3 dziewczyny były chowane w pampersach zadna nie miała odparzonej pupy, czy jakis innych komplikacji z tego powodu. Pampersy obecnie sa robione z takich materiałow ktore przepuszczaja powietrze, a dodatkowa zaleta to to ze utrzymuja mocz z dala od skory. W pietuchach tetrowych nie trudno o odparzenia tym bardziej latem i sa mniej higieniczne niz pampersy, a jak sobie pomysle o tym spieraniu tych kupek z pieluch ,moczeniu , praniu i prasowaniu to brrrrrr.
Co do bioderek to moja pierwsza corka musiała byc szeroko pieluszkowana i lekarz kazał nam uzywac pamersow ale miała dodatkowo wkładanego 2 pampersa takiego nie do konca rozłozonego. Sprawdziło sie to bardzo dobrze.

Irka252 ja tylko wyraziłam swoje zdanie i nikomu nie narzucam, jak ma postępować ze swoim dzieckiem.Dla mnie problemem nie jest widok kupki czy moczu, bo z racji zawodu przyzwyczaiłam się do tego.
Pieluszki jednorazowe są wygodne, ale idealne nie są, podobnie, jak tetrowe. Myśmy jakoś były chowane na tetrowych i jakoś żyjemy. Pieluchy tetrowe to produkt w pełni naturalny, czego nie można powiedzieć o pieluchach jednorazowych. Każdy będzie robił tak, jak mu podpowiada instykt i wygoda.
Madziumba i agata077 dziękuję za wsparcie.

reklama
Do góry