reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

A ja dzisiaj zakupilam komode dla mlodego.
Inna niz kiedys pokazywalam, ale doszlam do wniosku ze nie bede wydawac 600zl na komode ktora teraz ani pewnie w przyszlosci nie bedzie mi do niczego pasowac ;-). Poki nie bede miala wlasnego mieszkania, to mam zlepek roznych roznosci w pokoju, a ze nie wiadomo gdzie jeszcze bedziemy mieszkac, to bez sensu niewiadomo jak inwestowac w "pojedyncze" mebelki, ktorych w przyszlosci nie da sie zlozyc w ladna jedna calosc.
Komoda kosztowala cale 149,95 :-).
Tau a gdzie mozna taką komode kupic? Ja tez bym reflektowała, nie mam miejsca na ciuszki małego. Czy kupiłas ja normalnie w sklepie ?:-)

reklama
Dziewczyny wszytskie Wasze zdobycze sa super :-)
Ja narazie dalam sobie spokoj i nie szaleje po sklepach dzieciowych ;-) Obkupuje teraz siebie do szpitala :-) Dzis zakupialm koszule nocna z krotkim rekawkiem (wreszcie ;-)) do porodu specjalnie wybralam granatowa ;-), do karmienia mam juz 2 na ramiaczkach, kupilam tez papucie, majtusie jednorazowe i sterte pieluch dla dzidzi bo promocje byly :-)

Carmi sliczny pokoik :-)
Dzidzia bedzie od razu mieszkala sama ??

Ja tam lubie segregowac na rozne rodzaje ciuszkow: body, polspiochy, dresiki, czapeczki, skarpety, koszulki (itd)... nie lubie miec wszystkiego w jednej szufladzie. Cala bedzie nalezec do mlodego wiec mam zamiar zmiescic w niej jeszcze posciel na zmiane z przescieradelkami.

Tau ja też lubię mieć tak wszytko posegregowane !!! :-)

Ari1997 bardzo ładne łózi, ja mam bardzo podobne!!!:-)

Ari super łóżeczko. Ja też miałam takie kupić bo mnie urzekło w sklepie, było już prawie prawie, ale pojechaliśmy jeszcze inne pooglądać i wkońcu kupiliśmy łóżeczko Radek VII, bo zależało nam na szufladzie.
Ja narazie zajmuję się kompletowaniem "torby" do szpitala, bo tak to oprócz wanienki i kosmetyków dla małego już chyba wszystko mam, a w razie czego mój kochany A poleci do sklepu i kupi to o czym zapomnieliśmy :-D

A ja zakupiłam dziś reczniczek do kompieli i 2 kolorowe flanelowe pieluszki dla małego a dla siebie stanik do karmienia , fuj mogliby te staniki robić choć troszke bardziej ...... seksi ... a nie takie reformowate jakieś:happy::laugh2:

Zgadzam się co do staników, wyglądają paskudnie. Znalazłam wprawdzie jakieś z koronką, ale w rozmiarze na jakieś piegi a nie piersi;)

Pomacałam i obejrzałam, plastik w dotyku jest milusi, chyba ją kupię. Jak się nie sprawdzi to bedę używać jako podróżną, albo zostawię u rodziców, żeby było jak niunię kąpać jak bedziemy w odwiedzinki.

Meva - to skoro wielkością jest taka sama i jakościowo niezła, to kupuj. Wychodzi , że ma dodatkową zaletę, bo można ją złożyć, a to niewątpliwy plus w małej łazience. Ja bym dokupiła taką podpórkę ( kupiłam do zwykłej wanienki):

Załączniki

• DSCF0146.jpg
    DSCF0146.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 27
A ja znalazlam ladne staniki do karmienia np. firmy Alles, ale cena tez jest dosc ladna bo za biustonosz trzeba zaplacic min 70 zl, a za dol ok 40 zl. Wiec dla mnie to troche duzo, choc uwazam ze w jeden komplet ladnej bielizny warto zainwestowac.

reklama
Ja znowu zaszalałam na allegro:-D i kupiłam Małemu becik do wózka-nowy za 35zł, zamiast pościeli, kołderkę można odpiąć i zostaje sama podusia i spód.
Byłam też dzisw lumpku i upolowałam 2 kocyki za 5 zł-jeden ażurowy mothercare, juz się wyprały i wyschły na balkonie, nawet zdążyłam wyprasować :-)( od mamy dostałam 2 nowe ale takie ciepłe, bedą dobre dopiero na jesień)

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 41
  • 2.jpg
    2.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 44
  • 3.jpg
    3.jpg
    10,1 KB · Wyświetleń: 41
  • Obraz 036.jpg
    Obraz 036.jpg