reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

My Niani, sterylizatora i maszynki do monitorowania oddechu nie kupujemy. Po prostu wiem, ze nam się nie przydadzą:)
inaczej , gdyby dzidzia spala w innym pokoju... tym bardziej gdybysmy mieli duzy piętrowy dom - wtedy niania by się pojawiła:)

Butelki będziemy mieli pewnie różne - zalezy co zniesiemy z hurtowni.
Ale, gdybym miala wybierać to typowo Avent - są cacy:)

...na takie zakupy przyjdzie jednak pora. Porada rodzicieli i zakup - bez zbędnego wymyślania i zastanawiania się nad innymi nowościami i dziwactwami, a będzie gitarrra:)

Wkładki laktacyjne, poporodowe podkłady i kosmetyki do szpitala - na szczęście moge odpuścić. - w szpitalu otrzymam soooooliiiiidny zapas. - zawsze coś z głowy i mogę pomysleć o innych zakupach :)

Powoli zaczynami bawić się w wyszukiwanie ciuszków i innych maleństw...
komplet 12 x skarpetki 64 68cm w Skarpetki i rajstopki - Szafka.pl

Ostatnia edycja:
reklama
dla mnie butelki zostały po adze ale ona nie chciała butki,zobaczymy jak będzie z małym
co do sterylizatora czy niani nie kupowałam dzieciom i teraz tez nie będę

Manta skarpetki śliczne

My butelke mielismy Avent, tommy tippie i jeszcze jakąs no name. No i guzik, mala i tak z nich nie umiała pic. Parcia nie było, bo karmilam ja piersią ;-) teraz pewnie tez kupie jakąs jedna butelkę, żeby w razie czego była ;-) a jak maluch będzie musiał byc na butli, to sie będe póżniej martwić ;-)

Co do butelek, to my mamy Tommee Tippee. Kupiliśmy 6-cio pak (250ml) w promocji :) Dostaliśmy małego Avent-a w gratisie w paczce i jeszcze dodatkowo małą Tommee Tippee w gratisie ze sterylizatorem :)
Myślę jeszcze o kupnie jednej tej anty kolkowej.
Wiem, że dużo tych butli, no ale jak się nie przydadzą, to schowam i będą nowe dla kolejnego malucha :)

Co do butelek, to my mamy Tommee Tippee. Kupiliśmy 6-cio pak (250ml) w promocji :) Dostaliśmy małego Avent-a w gratisie w paczce i jeszcze dodatkowo małą Tommee Tippee w gratisie ze sterylizatorem :)
Myślę jeszcze o kupnie jednej tej anty kolkowej.
Wiem, że dużo tych butli, no ale jak się nie przydadzą, to schowam i będą nowe dla kolejnego malucha :)

A gdzie takie promocje z gratisami wyaptrzyliscie?? :-)

Matko czytam Was i jestem przerażona
Ja nie mam o niczym pojęcia
Jakie butelki, jakie smoczki
Dla mnie to jakaś czarna magia
Myślałam,że butelka to butelka i wszystkie są podobne
a tu proszę jakieś firmy, rodzaje
Masakra
Ja pewnie pójdę do sklepu i kupię ze 2 takie jak mi sprzedawca doradzi
Sterylizatora, niani nie kupuję

I jeszcze pewnie "dojarkę" kupię. Znaczy laktator;-). Ale to raczej po jakimś czasie, jak już będę wiedziała, czy dam radę z karmieniem piersią. Za to mam już woreczki do mrożenia pokarmu, dostałam od koleżanki, bo jej zostały.

reklama
Do góry