reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

No wlasnie ja sie jeszcze zastanawialam nad kominem i rekawiczkami z takim samym wzorem ale pewnie i tak wroce po rekawiczki i komin albo szalik:-)

reklama
Hej kobietki.
ja zamówiłam na allegro spodnie i poduszkę.
Spodnie przyszły dziś i są rewelacyjne! Polecam!!!!
chyba skusze sie jeszcze na czarne :-)
Zobacz załącznik 400714Zobacz załącznik 400715
Na poduszke czekam - dam znać jak przyjdzie ;-)

Kupiłam te same spodnie w piątek i czekam aż przyjdą. To będa 3 spodnie od tego sprzedawcy. Ostatnio kupiłam czarne spodnie z kokardką. Teraz kupiłam te które pokazujesz granatowe i znowy te z kokardką materiałowe tylko teraz popielate. CZekam aż przyjdą ale jestem spokojna bo jak przyszły mi poprzednio te czarne z kokardką to byłam taka zadowolona. Jeszcze nigdy nie byłam tak zadowolona z zakupu przez internet. Po pierwsze jak ze mnie, po drugie nie robią się wrokowate jak w nich pochodze i takie że po praniu trudno mi sie w nie zmieścic. troche się obierają, co mnie denerwuje ale radze sobie z tym problemem...

kurcze ja muszę w końcu kupić takie spodnie bo powoli przestaję się mieścić :-( powiem szczerze że przeraża mnie to nie wiem dlaczego :-( ale jutro chyba się przełamię i pojedziemy na zakupy :-)

A powiedzcie mi czy zamierzacie kupować monitor, nie myślę tu o kamerce tylko o tak zwanej niani elektrycznej... my mamy piętro w domu i tak sobie myślę że to chyba będzie przydatne jak będzie spało na górze to mogę nie usłyszeć czy płacze... chyba nie przesadzam??

Ja na nianie elektroniczną zdecydowałam się już dawno. Myślałam też o monitorze oddechu,ale poźniej stwierdziłam że to już zbędny bajer. Nianie kupie na pewno, bo jak Maluszek będzie w dzień spał w sypialnie to ja bede szalec po domu i gdzie bym nie była to bede maluszka słyszec jak by się zbudził.

no no widze ze zakupy zimowe udane,ja chwile jeszcze musze poczekac bo szybko rosne...jeszcze nie jest zimno to mam w czym latac,ale naprawde boje sie zimy a w sklepie jak patrzylam to nie moglam nic upolowac.

a ja polecam videonianię (głos+obraz). Maluszki często wydają przez sen odgłosy które bez widzenia dziecka mogą powodować chęć natychmiastowego podejścia do dzieciaczka ;) a przy obrazie można od razu stwierdzić co i jak.
My kupiliśmy takie coś przy Tymku i do tej pory używamy przy każdej drzemce.

no ja stwierdziłam że to będzie pełna kontrola ;-) no i chyba to już by była przesada... no ale jak teraz o tym mówisz to chyba masz rację... no ale w moim wypadku już za późno... albo będę latać ;-) albo czekać aż się rozpłacze ;-) wyjdzie w praniu...

pewnie się przyzwyczaisz który dźwięk co oznacza.. :)
Ja sobie chwalę możliwość podglądu, bo nawet przy nauczaniu (w poźniejszym wieku) samodzielnego zasypiania, zawsze "widziałam naocznie" co młody robi i w jaki sposób płacze. A to pozwalało mi odpowiednio zareagować.
Czasem też pojedyncze zapłakanie/gaworzenie może sugerować że trzeba do dziecka biec .. a tu mam możliwość luuknięcia na kamerkę i np widzę że młody nadal śpi, a ten dźwięk to był np sen..

My jesteśmy zdecydowani na nianię + monitor oddechu. Tylko zastanawiamy się nad firmą czy Tommee Tippee czy AngelCare. Czytamy opinie na razie.

A mam pytanko? jakich butelek będziecie używać? JA planuję karmić piersią , ale trzeba być przygotowanym. Zastanawiam się nad Tommee Tippee, Dr. Brown i Avent. Tyle się naczytałam i już sama nie wiem

Ja zdecydowanie na Tommee Tippee i to z checia sprobuej tych ' bez kolkowych' ;-)
Zreszta odpowiada mi ta firma najbardziej i chyba wszelkie sterylizatory itd to od niej..
Choc wiadomo przyjdzie czas, jakas promocja to sie zobaczy co bedzie :tak:

No ja też jestem najbardziej za TT, a sterylizator kupię chyba Chicco, bo pasują tam wszytkie butelki. Koleżanka ma i pasują tam butelki od TT, Aventu , MAM itp. A w sumie nie wiem czy butelka TT bedzie dobra dla mojego synka, każde dziecko jest inne. W praktyce się wszytko okaże. Wszystkie butelki TT mają w smoczku "przeciwkolkę" ale widziałam te nowe butelki antykolkowe z rurką w środku.

A mój mąż sprawdzał wczoraj w internecie bodajże amazaon.uk i tam butelki TT są dużo tańsze niż u nas w Irlandii i dostawa za darmo:-)

reklama
Butelki raczej dr. Brown, ale to kupię max. dwie. Nastawiam się na karmienie piersią. Sterylizatora nie kupuję.

Nad nianią się zastanawiam. W sumie na początku chyba się nie przyda, salon przylega do sypialni, gdzie małe będzie spało, więc wszystko i tak będzie słychać. Może jak trafi się jakaś okazja, to kupię.

Do góry