reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
Ja mam wrazenie ze te elektryczne to ciagna cyce mocno:-)ale nie mam zielonego pojecia czy to boli jak sie odciaga pokarm czy to elektryczna czy reczna?

ja mam Aventa ręczny laktator - przy Jagodzie, przy moich cyckach pełnych mleka <przez 1wszy mc raz dziennie ściągałam z każdej piersi 200ml mleka dodatkowo..> sprawdził się. NIe mam porównania do elektrycznego,ale wiem że kumpela miała tam jakiś z pompką taką to chyba 3 przez rok kupowała bo jej się psuły...

co do woreczków i kubeczków specjalnych do mrożenia mleka.... sprzedam Wam mój patent:-) bardzo dobrze w tej roli sprawdzają się...słoiczki po koncentratach pomidorowych albo chrzanach!! wystarczy wymyć porządnie, wyparzyć 5 min we wrzątku <albo sterylizator> i gotowe!! w domu mąż i szwagier śmiali się ze mnie że robię Big Milki tylko patyczków w te słoiczki zapomniałam powkładać:laugh2:

Załączniki

• avent].jpg
    avent].jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 19
a ja w razie potrzeby "polecę" sobie ręcznie po cycu;-))
na oddziale tak mi doradzają - niby najmniej podrażnia brodawki - po za tym można się przyzwyczaić:)
Z resztą nigdy nie lubiłam dziwnych maszyn i maszynek - jestem z innej epoki chyba:p

reklama
ja mam i ręczny i elektryczny laktator i powiem wam że żaden nie był w stanie wyciągnąć nic z moich cycków ;) działała tylko ręka, a najlepiej młody ssak, który zalewał się mlekiem jak cycał. Także dobrze że jeden miałam od koleżanki, a drugi odkupiony używany, bo szkoda byłoby mi kasy!
co do przechowywania pokarmu - można kupić specjalne woreczki, ale można też używać kubeczków do badania moczu;) tych sterylizowanych. Patent moich dziewczyn ze stycznia 2010. Tanie i wygodne, z zamknięciem.. :) Ale dziewczyny, powoli. Takie rzeczy jak laktatory czy pojemniczki na pokarm to kupcie jak już będziecie ich potrzebować. Bo może się okazać że w ogóle nie jest to potrzebne! a te rzeczy można kupić w każdym sklepie dziecięcym i na allegro! Nie dajmy się zwariować ;)

Tak samo butelki, sterylizatory.. Co innego jak planujecie od początku karmić wyłącznie butelką. Ale na cycu nie trzeba żadnej butli! żadnego dopajania ani nic! wystarczy cycek ;)

Do góry