reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
Ja mam wrazenie ze te elektryczne to ciagna cyce mocno:-)ale nie mam zielonego pojecia czy to boli jak sie odciaga pokarm czy to elektryczna czy reczna?

ja mam Aventa ręczny laktator - przy Jagodzie, przy moich cyckach pełnych mleka <przez 1wszy mc raz dziennie ściągałam z każdej piersi 200ml mleka dodatkowo..> sprawdził się. NIe mam porównania do elektrycznego,ale wiem że kumpela miała tam jakiś z pompką taką to chyba 3 przez rok kupowała bo jej się psuły...

co do woreczków i kubeczków specjalnych do mrożenia mleka.... sprzedam Wam mój patent:-) bardzo dobrze w tej roli sprawdzają się...słoiczki po koncentratach pomidorowych albo chrzanach!! wystarczy wymyć porządnie, wyparzyć 5 min we wrzątku <albo sterylizator> i gotowe!! w domu mąż i szwagier śmiali się ze mnie że robię Big Milki tylko patyczków w te słoiczki zapomniałam powkładać:laugh2:

Załączniki

• avent].jpg
    avent].jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 14
a ja w razie potrzeby "polecę" sobie ręcznie po cycu;-))
na oddziale tak mi doradzają - niby najmniej podrażnia brodawki - po za tym można się przyzwyczaić:)
Z resztą nigdy nie lubiłam dziwnych maszyn i maszynek - jestem z innej epoki chyba:p

reklama
ja mam i ręczny i elektryczny laktator i powiem wam że żaden nie był w stanie wyciągnąć nic z moich cycków ;) działała tylko ręka, a najlepiej młody ssak, który zalewał się mlekiem jak cycał. Także dobrze że jeden miałam od koleżanki, a drugi odkupiony używany, bo szkoda byłoby mi kasy!
co do przechowywania pokarmu - można kupić specjalne woreczki, ale można też używać kubeczków do badania moczu;) tych sterylizowanych. Patent moich dziewczyn ze stycznia 2010. Tanie i wygodne, z zamknięciem.. :) Ale dziewczyny, powoli. Takie rzeczy jak laktatory czy pojemniczki na pokarm to kupcie jak już będziecie ich potrzebować. Bo może się okazać że w ogóle nie jest to potrzebne! a te rzeczy można kupić w każdym sklepie dziecięcym i na allegro! Nie dajmy się zwariować ;)

Tak samo butelki, sterylizatory.. Co innego jak planujecie od początku karmić wyłącznie butelką. Ale na cycu nie trzeba żadnej butli! żadnego dopajania ani nic! wystarczy cycek ;)

Do góry