reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam ;)

szpitale maja swoje wlasne laktatory i tez jest mozliwosc na miejscu kupienia przynajmniej tak jest w wojewodzkim w gdansku :tak:
i wiem ze w wiekszosci szpitali nie pozwalaja uzywac wlasnych tak mi sie cos o uszy obilo :confused: ale 100% pewna nie jestem bede musiala saie dowiedziec cos wiecej na ten temat
a moze ktoras z was sie orientuje jak to jest z tymi wlasnymi laktatorami na oddziale:confused:

reklama
hmm... dlaczego niby nie mozna by bylo?? bez sensu troche. tez musze polozna na SR zapytac o to:confused:

ja sie specjalnie nie martwie bo u mnie w szpitalu mozna wypozyczyc laktator nawet do domu (4 zl za dobe) i od razu dokupic nowe koncoweczki (tez za jakies psie pieniadze). ale to wersja awaryjna jak nie zdaze go kupic.

a zdecydowalam sie na kupno TUFI GAIA, bowszystkie e-mamy z babyboom chwala go sobie bez wyjatku (mowie o tych kilku z ktorymi sie kontaktowalam). a cena przystepna, nie powiem...

a podgrzewacz do butelek? kupowac czy nie? bo juz sama nie wiem...:confused:

A mnie na podgrzewacz namówiła moja mama :tak: Przekonała mnie tym, że ona sama, jak mnie karmiła butelką, to trzymała taki podgrzewacz z butelką w środku zaraz obok swojego łóżka w nocy i jak tylko trzeba było mnie nakarmić to jedzonko było gotowe, nie musiała po nie chodzić do kuchni bo było tuż pod ręką :-D Podgrzewacze mają funkcję podtrzymującą ciepło, tzn same się włączają żeby utrzymać ciepło pokarmu (np. TUFI który kupiłam ma taki bajer), nie trzeba ich w nocy włączać i czekać aż się nagrzeje.

Nie kupuję za to sterylizatora do butelek... a Wy macie/miałyście coś takiego?

Dziewczyny ja też myślałam o tym TUFI, bo czytałam o tym też troszke, ale spotkałam sie z kilkoma negatywnymi opiniami...i sam nie wiem...a za rozsądna cene mozna kupić elektryczny tej firmy..i to mi sie podoba..:tak:

mysia23: ja akurat miałam na myśli podgrzewacz TUFI, bo laktator kupiłam ręczny AVENT ISIS, podobno jest bardzo dobry. Nie wiem czemu, ale te elektryczne kojarzą mi się z dojarkami dla krów :-D :-p

lil kate: moja torba leży na razie rozbebeszona, ale wszystkie te fajowe gadżety w rodzaju podpasek XXXXXL i seksownych majtek poporodowych mam już pokupowane :happy:

joasiek ja też właściwie boje sie troszke tych elektrycznych..takze kojarzą mi sie tak jak tobie z dojarkami...dlatego chyba skusze sie na tego avent isis recznego...
A te podkłady poporodowe i majteczki i inne bajery to muszę koniecznie kupić, bo to najmniej mnie pociaga, a to trzeba mieć...ehh:eek:

reklama
ja jednak kupie ten elektryczny tufi i podgrzewacz tez.

a laktator to zdecydowanie wole elektryczny bo czuje ze bede duzo sciagac i mrozic a raczki mam slabe, zreszta wole sily oszczedzac na noszenie malej :-D

chociaz jeszcze waham sie miedzy tym aventem. moze wy urodzicie wczesniej i powiecie mi jak sie sprawdza:-D

Do góry