reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam ;)

Jeśli chodzi o laktatory, to byłam dziś w sklepie z akcesoriami dla dzieci i mam, pani pokazała mi taki zwykły odciągacz pokarmu, za niecałe 20 zł !!! Pytałam też o ten ręczny Aventu i cena taka jakiej się spodziewałam, pani polecała, ale powiedziała mi też,ze wie od wielu mam,ze NIE MA róznicy czy to zwykły za 20 zł, czy ten reczny Aventu, czy każdy inny TO TAK samo boli i nie ma się co czarować,ze im droższy tym lepszy...:no: Wiec nie wiem czy bede się wykosztowywać na taki drogi...

reklama
Mysia23, ja co prawda nie używałam nigdy Aventu, ani też żadnego innego niż taki zwykły szklany ręczny, ale jednak opinia tak wielu mam mających porównanie mówi chyba sama za siebie. Ja teraz będę korzystała z Medeli elektrycznej, bo taki akurat dostałam od kuzynki, ale gdybym miała kupowac sama, to albo bym się zdecydowała na ten, który dostałam, albo na Avent Isis.

Ja bede miec z Nuk elektryczny ten sam ktory uzywalam z synem i bardzo sobie go chwale z corka malam zwykly szklany i bardziej bolalo:tak:

Ja z synkiem 8 lat temu uzywalam takiego zwyklego szklanego i faktycznie odciaganie bolalo.Przy corci kupilam sobie Aventa isis i teraz tez sie na niego zdecyduje:tak: .

a do mnie przyszla dzisiaj paczka z laktatorem ja sie zdecydowalam na elektryczny tufi gaia:tak: musze przyznac ze dobra sile ssania ma az mi troche siary polecialo( bo odrazu musialam wyprobowac):tak: ;-) a do tej pory rzadnego wycieku z piersi nie mialam:tak:

madzia24, to super ze jest fajny!! ja tez sie na niego zdecydowalam ale nie zamawiam wczesniej bo to firma z lodzi i w szpitalu gdzie rodze maja swoje stoisko i jest tam w takiej samej cenie jak na allegro wiec maz ma juz przykazane zeby od razu kupic jak urodze :tak:

A ja wreszcie zrobiałm zakupy do swojej szpitalnej torby..mąż sie juz wystraszył chyba,ze ten czas tak leci i nie miał oporów przed zakupami...:-D:tak: Ale z tym laktatorem to nadal nie moze się zdecydować, czy to mi potrzebne i szuka rozwiązania możliwie najtańszego, najlepiej to w ogóle by nie kupił...a w ostateczności to taki zwykły szklany...porażka!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ach,moze mi nie bedzie aż tak potrzebny i nie będę sie musiała na niego denerwować.....Albo przepłaci, bo Avet Isis w sklepach jest o 40-50zł drożej niż na allegro...a ja czekać nie będę z bolącymi i cieknącymi piersiami :tak::tak::tak:

agusia9915, i jak wzielas sie juz za lekture? czy tak tylko kupilas zeby miec? ciekawi mnie co tam ciekawego jest napisane...

a powiedzcie mi mamusie, dlugo sie krwawi po porodzie? bo tak szczerze mowiac probuje sie zaopatrzyc w cos takiego jak podpaski (ktorych nigdy w zyciu nie uzywalam, ale chyba tampony w pologu odpadaja :-p). i tak kupilam jedno opakowanie podkladow takich medycznych, dwa opakowania tych podkladow belli i jakies chyba mniejsze podpaski tez sie jeszcze przydadza nie?? piszcie, bo nie bardzo sie czuje w temacie:confused:

reklama
O, ja miałam ochotę kupić właśnie u tego samego sprzedającego Imperium Kapuścińskiego, ale jak zaczęłam oglądac co ma jeszcze, to mi się nazbierało książek na prawie dwie stówki i zrezygnowałam :baffled:

lil kate: co do tego krwawienia to: Internetowa Szkoła Rodzenia Kliknij na "fizjologia połogu", myślę że tym informacjom można ufać. Pewnie u każdej z nas będzie inaczej ale wiadomo przynajmniej na co się przygotować i kiedy zacząć siać panikę :tak:

Do góry