reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam ;)

Wolfia,super tv:tak:.
Ja nie wiem jak to sie dzieje,ale dostaje coraz wyzsze rachunki za prad.Dzis musze zrobic przelew na 765 zł bodajze...masakra jakas.Fakt,ze wszystko chodzi na czuwaniu,telwizory,monitor,laptopy...i reszty nie bede wymieniac.Mam wrazenie,ze dekoder telewizji N nam duzo ciagnie.odkad go mamy rachunki wzrosły i rosną dalej,o zgrozo!:szok::baffled:
Tycia a jak wielkie miasz mieszkanie??? ja płącę średnio 300zł co 2 miesiące.to też dużo moim zdaniem a mamy ciepłą wodę na prąd to pewnie przez to choć nigdy nie zastanawiałąm się na TV??piekarnika zbyt często nie używam a pralka zmywarka lodówka to niby klasa A+

reklama
WolfiA, ale super prezent sobie zrobiliście :-):tak:

Tycia, dużo płacisz za prąd :szok: ale Ty chyba w domku mieszkasz :confused: Ja płacę ok 450 zł za 2 miesiące i cały czas nie wiem, czemy tak dużo. Ale na prąd mam dużo sprzętów to fakt, oprócz telewizora i oświetlenia - codziennie chodzi zmywarka i pralka, z 5-6 razy w miesiącu piekarnik i mikrofala. No i wiadomo - cały dzień oświetlenie w akwarium, no i 3 laptopy i 2 komputery stacjonarne, a czasem nawet laptop Oliwki :-D bo skubana też się domaga oglądania bajek w kompie lub grania (żebyście wiedziały jak sobie radzi z grami dla najmłodszych, jak zasuwa myszką :szok::tak:).

(żebyście wiedziały jak sobie radzi z grami dla najmłodszych, jak zasuwa myszką :szok::tak:).
U nas Victor sobie za bardzo radzi nie tylko z grami:dry: Uruchamia często skype i dzwoni do babci - szkoda tylko, że nie umie czytać i dzwoni do kogo mu wygodnie:-p Niekoniecznie do babci, a jak odbierze ktoś inny to się rozłączą i dzwoni jeszcze raz:-D Najlepsze, że on tylko nas obserwuje, to co robimy, bo przecież nikt z nas go tego nie uczył;-)

Moje rachunki to 50-60e co 2 miesiące, więc nie najgorzej. No i gaz... ciekawe ile teraz przyjdzie, bo grzejemy dom gazem:sorry2: Coś mi się wydaje, że teraz to wyjdziemy dobrze ponad 200e, bo w IE przymroziło w tym roku i trochę go zużyliśmy:sorry2:

A TV spisuje się na razie rewelacyjnie. Ściągamy sobie filmy w HD, bo w Blu-ray jeszcze jest mało dostępnych, zrzucamy na pendrive'a, zapinamy na USB w TV i oglądamy:-)

Wolfia fajne że jesteście zadowoleni :tak:

a nasz się popsuł przed świętami zrobiły się paski na ekranie i przed sylwkiem daliśmy do naprawy ciekawe co powiedzą :baffled:

za prąd to my mamy gdzieś od 230-270zł a trochę też sprzętu chodzi tylko tańsza taryfa jest w niektórych godzinach :tak:

A ja wam powiem,że puki co narazie trzymam Kubula z dala od komputera i nawet sie nie domaga.:tak:

u nas podobnie Rozalka:tak: Hubek czasem oberzy jakąs bajklę w kompie czy troche "popisze" w Wordzie,ale na tym koniec, średnio spędza przy kompie kilka godzin w miesiącu, moze tez i dlatego, że my w domu rzadko z komputera korzystamy przy nim, mamy tyle komputera w pracy, że w domu juz rzadko w ogóle przy nim siedzimy. Ale skubaniec myszką i tak wie, jak operować, podgladacz mały, mimo ze tak rzadko widzi to:-p

Szymek jedyny komputer któy go czasem interesuje to jego własny laptop nasze laptopy go nic a nic nie intertesująchyba że sami mu coś pokazujemy najczęściej zdjęcia aut :-D:tak:

Emilka jak się znudziła grami to komputer poszedł w odstawkę i teraz tylko puzzle najlepiej 24h :-D
czasem chce narysować serduszko dla taty to jej pozwalam ale to zainteresowanie na kilka minut :tak:

Ja Oliwce nie pozwalam za długo siedzieć przy kompie, bo 15 minut do pół godziny i to nie codziennie. Ona to by chciała dłużej, ale wtedy jej proponuję inną zabawę i się godzi. U nas to jest tak, że Oli ma swój komp i wie o tym, źe jest jej. No i w koło sami maniacy komputerowi :-D

reklama
Filip ma swój kompik czyli zabawkowy...naszego nie rusza...szczególnie po awarii

a za prąd rany boskie Kasia ile ty płacisz...ja ma tak miedzy 230-27zł0 i wydaje mi się dużo, w ogóle widzę, ze dużo płacicie....ja mam kuchnie na prądm tv ciągle gra, piekarnik w ciągłym ruchu, pralka, zmywarka, pompka do pieca ...no chyba pozostaje mis ie cieszyc

Do góry