reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam ;)

reklama
Czeka mnie zakup lodówki :eek: W mojej jakiś miesiąc temu zaczęła się gruba warstwa śniegu zbierać na tylnej ścianie, nie zadziało automatyczne rozmrażanie, które powinno się uruchomić, jak tylko cienka warstwa się pojawi. Do tego lodówka zrobiła się ciepła. Dziś przyszedł rachunek za prąd: 120 zł więcej niż poprzedni sprzed 2 miesięcy - jestem pewna, że winowajcą jest lodówka.

Przykry wydatek.
Kasia a czy Wy przypadkem nie macie lodówki postawionej tuz obok kuchenki albo kaloryfera? Bo własnie w ten sposób, o którym piszesz( lód i nagrzewanie i podwyższone rachunki za prąd) psują sie lodówki postawione zbyt blisko urządzeń grzewczych:tak:Sama w ten sposób załatwiłam dwie lodówki i dopiero przeorganizowanie mojej małej kuchni na nowo "dało żyć"kolejnej lodówce.

No mamy Madzix lodówkę obok piekarnika. Może faktycznie lodówka się od tego popsuła :confused: Zanim postawimy nową lodówkę,Tomek chce dostawić ściankę meblową między lodówką i piekarnikiem i włożyć tam jakiś izolator.

Myślę ze to dobry pomysł:tak:Ja poprzestawiałam u siebie wszystkie sprzęty-co w 4m kuchni łatwe nie jest:-p gazownik przesuwał kuchenkę i licznik gazowy ale dzięki temu teraz wszystko lepiej pracuje i rachunki za prąd faktycznie spadły:tak:

My stosunkowo niedawno robiliśmy remont kuchni, wszystko jest tak zabudowane, że nie ma mowy o reorganizacji :no: Dlatego musimy odgrodzić lodówkę od kuchni jakimś izolatorem. Trochę będzie z tym problem, bo lodówkę jutro prawdopobnie już przywiozą, a narazie ciężko z kasą na tę przeróbkę :eek: bo całą kasę pochłonęła lodówka.
A lodówkę kupiliśmy dokładnie taką:
http://www.megamedia.pl/chlodziarko...um=cpc&utm_campaign=2009-09&utm_content=65698

reklama
Do góry