reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

Marta, ja mam koszulę w tym stylu . Fajna wygodna - przetestowałam. Kupiłam na bazarze za 20 zł. Jedną odgrzebałam po Hani jeszcze i jedną dostałam od siostry.

reklama
Mi się udało z koszulami i szlafrokiem :D Mama siostrze kupowała i na szczęście siostra w ciąży niewiele się ode mnie różniła, bo tak normalnie to wiecie z 6 rozmiarów przynajmniej :p i mam trzy koszule, które mogę zniszczyć :p i slafrok, co było dla mnie nie lada wyzwaniem :) Poza tym dzisiaj przy okazji po powrocie od lekarzy kupiłam Julci śliniaczki, oliwkę z nivei, szare mydło- w sumie nie wiem już komu czy mi po porodzie, czy na prawdę się odważę na eksperyment i będę ją kąpała ;) i swojemu prezent kupiłam ;) taki na mikołaja i święta za jednym zamachem ;) tylko tragedia jest z tymi gaciami siatkowymi :/ ale się cieszę, że już prawie wszystko jest :D

Mi koleżanka położna, z którą będę rodzić powiedziała, że najlepsze gacie są Hartmana... i takie też mam:
4049500974868-hartmann-5szt-100-160cm-molipants-comfort.jpg

Ja z hartmanna kupiłam zarówno majtki siateczkowe jak i podklady na łóżko i te duże podpaski poporodowe w rozmiarach maxi i midi. Przy poprzednim pobycie w szpitalu koleżanka z sali mi dała do spróbowania i były po prostu świetne. Ja miałam wtedy bella i zmienialam je co 20 min - 30 min a przy hartmannowych nie dość ze nie czuć tego ohydnego zapachu to spokojnie 2 godziny da sie w tym chodzić, można dłużej nawet ale to już moja higiena nakazywała mi zmieniać :p

IMG_4580.jpgIMG_4582.jpg

A ja ostatnio zakupilam sie w takie o to rzeczy ;) wyglada jak komplecik ale nie jest ;) spioszki z tkmaxxa, a reszta z mother care- polecam dziewczyny, jest promocja 50% ;) i wlasnie ten kombinezonik kupilam za 15£ zamiast 25£ ;) poza tym do tego dokupilam wanienke. A dla siebie majtki jednorazowe, podpaski te wielgasne ze skrzydlami i wkladki do stanika tez za 3za2 ;).
Takze torba prawie spakowana :D

kupiłam te koszule, do których wcześniej podałam link...no niestety...niby przyszły szybko, niby rozmiar ok, w dotyku miła, ale jak je uprałam to zszedł kolor z nadruku...wygląda jakbym ją prała 100 razy;/ nie jest źle i zamierzam je wziąć oczywiście, ale jakby któraś chciała je brać to się zastanówcie...

muum to be no to podgoniłaś w wątku zakupowym :tak: wszystkie rzeczy piękne i masz rację - wygląda jak komplet :-) moja kluska też ma biały kombinezonik na wyjście ze szpitala ;-) i śliczna czapeczka.. i tak właśnie do mnie dotarło że ja jeszcze czapeczki nie mam na wyjście ze szpitala.. jakoś chodzę po tych sklepach i same takie wielgachne te czapki :-(

widziałyście może jakieś ciekawe na allegro? jak tak to poproszę o link bo nie wiem czy kupić z tej najmniejszej grupy rozmiarowej?
marta87 nie martw się - wiekszość naszych koszul po powrocie ze szpitala będzie nadawała się do wyrzucenia albo na tzw szmaty :-( więc nie warto nie wiadomo ile inwestować.. ja już mam dwie i się zastanawiam czy starczy.. bo w razie dłuższego pobytu w szpitalu to trochę lipa tylko dwie koszule :-(

Ja zakupiłam już dwie paczki pampersiaków jedyneczek .. łącznie mam już 86 pieluszek :-) taaakie małe one są że nie wiem jak ja na tą malutką dupcię je założę :-D muszę koniecznie dzisiaj kocyk zamówić.. mój priorytet na dzisiaj ! :-)

kUPIŁAM MALUSZKOWI 2 KOMBINEZONIK w H&M
Zamieszczam wam fotkę do oblukania z netka, bo znalazłam indentyczny ;-) na głowie ma uszki, a na pupci ogonek :-p

16257183_1_644x461_kombinezon-mis-hm-przesylka-gratis-radom_rev004.jpg

reklama
Do góry