reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

Marta, ja mam koszulę w tym stylu . Fajna wygodna - przetestowałam. Kupiłam na bazarze za 20 zł. Jedną odgrzebałam po Hani jeszcze i jedną dostałam od siostry.

reklama
Mi się udało z koszulami i szlafrokiem :D Mama siostrze kupowała i na szczęście siostra w ciąży niewiele się ode mnie różniła, bo tak normalnie to wiecie z 6 rozmiarów przynajmniej :p i mam trzy koszule, które mogę zniszczyć :p i slafrok, co było dla mnie nie lada wyzwaniem :) Poza tym dzisiaj przy okazji po powrocie od lekarzy kupiłam Julci śliniaczki, oliwkę z nivei, szare mydło- w sumie nie wiem już komu czy mi po porodzie, czy na prawdę się odważę na eksperyment i będę ją kąpała ;) i swojemu prezent kupiłam ;) taki na mikołaja i święta za jednym zamachem ;) tylko tragedia jest z tymi gaciami siatkowymi :/ ale się cieszę, że już prawie wszystko jest :D

Mi koleżanka położna, z którą będę rodzić powiedziała, że najlepsze gacie są Hartmana... i takie też mam:
4049500974868-hartmann-5szt-100-160cm-molipants-comfort.jpg

Ja z hartmanna kupiłam zarówno majtki siateczkowe jak i podklady na łóżko i te duże podpaski poporodowe w rozmiarach maxi i midi. Przy poprzednim pobycie w szpitalu koleżanka z sali mi dała do spróbowania i były po prostu świetne. Ja miałam wtedy bella i zmienialam je co 20 min - 30 min a przy hartmannowych nie dość ze nie czuć tego ohydnego zapachu to spokojnie 2 godziny da sie w tym chodzić, można dłużej nawet ale to już moja higiena nakazywała mi zmieniać :p

IMG_4580.jpgIMG_4582.jpg

A ja ostatnio zakupilam sie w takie o to rzeczy ;) wyglada jak komplecik ale nie jest ;) spioszki z tkmaxxa, a reszta z mother care- polecam dziewczyny, jest promocja 50% ;) i wlasnie ten kombinezonik kupilam za 15£ zamiast 25£ ;) poza tym do tego dokupilam wanienke. A dla siebie majtki jednorazowe, podpaski te wielgasne ze skrzydlami i wkladki do stanika tez za 3za2 ;).
Takze torba prawie spakowana :D

kupiłam te koszule, do których wcześniej podałam link...no niestety...niby przyszły szybko, niby rozmiar ok, w dotyku miła, ale jak je uprałam to zszedł kolor z nadruku...wygląda jakbym ją prała 100 razy;/ nie jest źle i zamierzam je wziąć oczywiście, ale jakby któraś chciała je brać to się zastanówcie...

muum to be no to podgoniłaś w wątku zakupowym :tak: wszystkie rzeczy piękne i masz rację - wygląda jak komplet :-) moja kluska też ma biały kombinezonik na wyjście ze szpitala ;-) i śliczna czapeczka.. i tak właśnie do mnie dotarło że ja jeszcze czapeczki nie mam na wyjście ze szpitala.. jakoś chodzę po tych sklepach i same takie wielgachne te czapki :-(

widziałyście może jakieś ciekawe na allegro? jak tak to poproszę o link bo nie wiem czy kupić z tej najmniejszej grupy rozmiarowej?
marta87 nie martw się - wiekszość naszych koszul po powrocie ze szpitala będzie nadawała się do wyrzucenia albo na tzw szmaty :-( więc nie warto nie wiadomo ile inwestować.. ja już mam dwie i się zastanawiam czy starczy.. bo w razie dłuższego pobytu w szpitalu to trochę lipa tylko dwie koszule :-(

Ja zakupiłam już dwie paczki pampersiaków jedyneczek .. łącznie mam już 86 pieluszek :-) taaakie małe one są że nie wiem jak ja na tą malutką dupcię je założę :-D muszę koniecznie dzisiaj kocyk zamówić.. mój priorytet na dzisiaj ! :-)

kUPIŁAM MALUSZKOWI 2 KOMBINEZONIK w H&M
Zamieszczam wam fotkę do oblukania z netka, bo znalazłam indentyczny ;-) na głowie ma uszki, a na pupci ogonek :-p

16257183_1_644x461_kombinezon-mis-hm-przesylka-gratis-radom_rev004.jpg

reklama
Do góry