reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

Magda Tetra jest rewelacyjna do gotowania kaszy, żeby nie przywierała do dna:p Także pewnie przy okazji wezmę i chyba jeszcze 4 sztuki dokupię;)

Mila Ja też mam taką zwykłą najzwyklejszą wanienkę i zamierzam podkładać albo pieluchę tetrową, albo flanelową, bo troszkę przyjemniejsza w dotyku;) Zawsze się do czegoś przyda jak już dziecka nie będzie się kąpać ;) A co do stelaża z ikei nie mam zielonego pojęcia, bo go na oczy nie widziałam ;)

reklama
ooo właśnie jeszcze pieluszek tetrowych i flanelowych nie mam.. :-)
A u mnie ostatnio zakupy troszkę osłabły - może dlatego że ciuszki już prawie wszystkie mam (oprócz czapki i szalika), a co do reszty to zestaw pościeli z moskitierą powinien być we wtorek :-) a butelki, pieluchy i inne drobiazgi to pewnie na allegro w tygodniu zamówię..

A oto moje ostatnie zakupki w sklepie z używkami :) kombinezonik newborn za całe 10 zł i bodziaki next.. no i dwa sweterki i jedna bluza :-) o zgrozo - zorientowałam się że kolorem dominującym w szafie mojej córki póki co jest róż :szok::szok::szok: DSCF0626.jpgDSCF0628.jpg

Indziorka- super wózek !! Ślicznie kolory !! Caroline- Super ciuszki! Kolor rozowy?? U mnie niebieski i paski :) Aninek- świetne zabawki !! Z dezynfekcja popieram!! Ja jak mała byłam tyle piachu sie najadlam i żyje :) Co dO wanny to ja tez najzwyklejsza bez stelarza ! Te z udogodnieniami to pić na wodę - reklama !

Ja mam profilowana wanienke, bo raz ze byla najtansza jaka znalazlam, a dwa ze jest bez odplywu, a nie chcialam z odplywem, zeby nie ryzykowac, ze bedzie mi przeciekac czy cos. Ciekawa jestem jaka bedzie w praktyce.

Caroline sliczne ciuszki :tak: u mnie tez dominuje rozowy, teraz jak pralam wszystkie ciuszki to wyszly mi dwa prania rozowych, jedno bialych i jedno kolorowych.

Widzę że zakupy udane :) to najważniejsze

Ja postawiłam na wanienkę zwykłą bez bajerów , rozmiar 104 cm . chociaż nie powiem dylemat miałam.
Ale ta pewnie starczy na dłużej :)
Tyle że wybrałam z wzorkami o taką jak na załączonym obrazku

Załączniki

• wanna-dziecieca-84cm-hipcio-prima-baby.jpg
    wanna-dziecieca-84cm-hipcio-prima-baby.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 40
U mnie jako tako nie ma dominującego koloru :p Trzy prania białych rzeczy, trzy różowych, dwa niebieskich, dwa zielonych, dwa ciemne beże, żółcie i brązy... także jest kolorowo ;) i w większości neutralnie:p bo te róże też takie śpiochowe a nie dziewczyńskie :p a no i jeszcze jedno pranie szarych z czarnym :p

Caroline Fajne ciuszki :p Ja się cieszę, że te sprawy mam za sobą- sama kupiłam zawrotną ilość rzeczy- trzy sztuki :p ale kosmetyki i te inne sprawy chyba bardziej nadwyrężają finansowo :/

Aninek Ja właśnie też nie mam zaufania do tych z odpływami, że gdzieś się zahaczy coś coś... i cała podłoga zalana :D

Ej co myślicie o kąpaniu dziecka w rumianku i mój koniecznie chce szarym mydłem młodą myć? bo nie wiem w sumie...

hah jest jedna pozytywna rzecz dzisiaj :) zamówiłam bryke dla małego :) i łóżeczko które juz w sumie stoi tylko jeszcze bez pościeli... mnie jakoś na brązowo bierze z wyposażeniem pokoiku..

wózzek.jpgmos_owce_braz_1.jpg

no wlasnie co o wanienki to mi tez zalezy zeby e zobaczymy, byla bez odplywu. Czy taka dostane -zobaczymy, bo jak bylam w sklepie to same takie z odplywami byly albo te koszmarne wiadra :wściekła/y::-)

reklama
Do góry