reklama
Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
Ja w temacie butelek pozostanę wierna Aventowi. Już 3 dziecko będę na nim chowała Jak dla mnie niezawodne. Tym bardziej, że przy Nice, która miała refluks do 9 miesiąca, jako jedyne dawały radę. TT mi przeciekał. Nie wiem czemu. Coś chyba robiłam źle. Dr Browns'a są super, ale mycie ich....wrrrrrrrrrrrr.
Aninek coś musi być prawdy w tym, że smoczki lateksowe są lepsze dla malucha, bo jak urodziłam Nikusię i mnie zapytali jakie mleko jej chcę dać (byłam od razu za karmieniem butlą), to dostała taką buteleczkę jednorazową i do tego smoczek lateksowy. Niezła akcja z tą bluzką:-)
Indziorka śliczny wózek. Na prawdę mi się podoba:-)
Ja mam pieluszek tetrowych nowych dla Marcelka w sumie 25 i 5 flanelowych. Ściągałam z Pl, więc wolałam od razu więcej zamówić, bo tetra idzie przy dziecku jak woda. Jak nam się trafi znowu refluks tak jak u Niki, to nawet to będzie mało. Angielskiej tetry nie lubię, więc nie nastawiam się że dokupię po porodzie, stąd taka ilość
Aninek coś musi być prawdy w tym, że smoczki lateksowe są lepsze dla malucha, bo jak urodziłam Nikusię i mnie zapytali jakie mleko jej chcę dać (byłam od razu za karmieniem butlą), to dostała taką buteleczkę jednorazową i do tego smoczek lateksowy. Niezła akcja z tą bluzką:-)
Indziorka śliczny wózek. Na prawdę mi się podoba:-)
Ja mam pieluszek tetrowych nowych dla Marcelka w sumie 25 i 5 flanelowych. Ściągałam z Pl, więc wolałam od razu więcej zamówić, bo tetra idzie przy dziecku jak woda. Jak nam się trafi znowu refluks tak jak u Niki, to nawet to będzie mało. Angielskiej tetry nie lubię, więc nie nastawiam się że dokupię po porodzie, stąd taka ilość
Indziorka
Fanka BB :)
Aninek Mnie się wydaję, że jak wygotujesz te gadżety to będzie ok przecież jak kupujesz w sklepie to też je musisz najpierw zdezynfekować przed podaniem dziecku Gdzieś czytałam jakiś artykuł nawet, że jak dasz dziecku używaną rzecz/zabawkę/ciuch niewyprany/niezdezynfekowany to mniej (zazwyczaj nic się "złego" stanie niż jakbyś dała coś nowego dopiero ze sklepu Bo w sklepach jest to wszystko dużo bardziej zanieczyszczone jakimiś chemikaliami, pierwiastkami itp ;P także mnie się bardzo podobają zabawki i teraz zostało Ci przygotować je dla Zuzi A co do bluzki- pan Ci zrobił prezent na mikołajki
Magda To może rzeczywiście jeszcze dokupię teraz od razu tych pieluch i je sobie przygotuję zamiast później biegać bo brakło... wiem, że tetra i tak się nie marnuje ale flaneli wiem, że mi wystarczy A wózek jest lepszy niż się spodziewałam Także za takie pieniądze jestem na prawdę mega zadowolona
Magda To może rzeczywiście jeszcze dokupię teraz od razu tych pieluch i je sobie przygotuję zamiast później biegać bo brakło... wiem, że tetra i tak się nie marnuje ale flaneli wiem, że mi wystarczy A wózek jest lepszy niż się spodziewałam Także za takie pieniądze jestem na prawdę mega zadowolona
Indziorka no dlatego ja sie tak nie przejmuje, bo przeciez nawet gdybym dziecku dawala wszystko mega sterylne to i tak predzej czy pozniej dziecka nie upilnujesz i bedzie pchalo wszystko co popadnie do buzi. Bardzo sie ciesze, ze jestes zadowolona z wozka!
Indziorka
Aninek I trzeba pamiętać, że przesadna sterylność też szkodzi
asia1313
Zaangażowana w BB
Ja mam zwykła wanienkę i do tego stelaż - w takiej kąpałam swojego syna. Coś takiego:
Wanienka dziecięca, wanna 102cm w 4 kolorach (2806196087) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Nie przemawiają do mnie profilowane wanienki, bo przecież dziecko trzeba też umyć z drugiej strony. No, ale nie mam praktyki w takiej profilowanej, więc może się mylę.
Wanienka dziecięca, wanna 102cm w 4 kolorach (2806196087) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Nie przemawiają do mnie profilowane wanienki, bo przecież dziecko trzeba też umyć z drugiej strony. No, ale nie mam praktyki w takiej profilowanej, więc może się mylę.
Mila83 ja mam dokładnie ta wanienke z ikea i jest świetna służyła nam przez prawie dwa lata teraz czasem jeszcze jak chcemy szybko małego wykąpać żeby nie napuszczac wody do dużej wanny i dla córci ona zostanie. Nie zamienilabym jej na żadna inna
-caroline-
a miała któraś z Was stelaż do tej wanienki z ikea? bo właśnie też ją mam i przydałby się stelaż.. ale jak nie kupię to będę na przewijaku ją stawiała w pokoiku małej najwyżej ;-)
asia1313 ja też jakoś nie mogłam się zdecydować na profilowaną.. myślę że taka zwykła dłużej nam posłuży ;-)
asia1313 ja też jakoś nie mogłam się zdecydować na profilowaną.. myślę że taka zwykła dłużej nam posłuży ;-)
reklama
Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
Mila ja wanienki używałam bardzo krótko i tylko dla Nelci. Jak miała 6 tygodni, to mąż ją już kąpał w dużej wannie. Jemu tak było wygodniej. Kupiłam w pierwszej ciąży taką najzwyklejszą i sprawdzała się ok. Tylko tetrę podkładałam pod plecki. W sumie, to dobrze, że nie inwestowałam zbyt dużo w ten zakup, bo szkoda by mi było wydanej kasy
Indziorka ja tetrę wciąż używam dla dziewczynek. Często też w kuchni jak chcę coś tak porządnie odsączyć, dlatego według mnie jest to wydatek który na prawdę się zwraca z nawiązką
Aninek co do sterylności, to macie z Indziorką absolutna rację. Na początku człowiek się szczypie i dezynfekuje, a dziecko jak zacznie się poruszać, to lubi sobie polizać buty i inne tego typu przedmioty Dlatego nie popadajmy w skrajności;-)
Indziorka ja tetrę wciąż używam dla dziewczynek. Często też w kuchni jak chcę coś tak porządnie odsączyć, dlatego według mnie jest to wydatek który na prawdę się zwraca z nawiązką
Aninek co do sterylności, to macie z Indziorką absolutna rację. Na początku człowiek się szczypie i dezynfekuje, a dziecko jak zacznie się poruszać, to lubi sobie polizać buty i inne tego typu przedmioty Dlatego nie popadajmy w skrajności;-)