reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

reklama
Ja w temacie butelek pozostanę wierna Aventowi. Już 3 dziecko będę na nim chowała:happy2: Jak dla mnie niezawodne. Tym bardziej, że przy Nice, która miała refluks do 9 miesiąca, jako jedyne dawały radę. TT mi przeciekał. Nie wiem czemu. Coś chyba robiłam źle. Dr Browns'a są super, ale mycie ich....wrrrrrrrrrrrr.

Aninek
coś musi być prawdy w tym, że smoczki lateksowe są lepsze dla malucha, bo jak urodziłam Nikusię i mnie zapytali jakie mleko jej chcę dać (byłam od razu za karmieniem butlą), to dostała taką buteleczkę jednorazową i do tego smoczek lateksowy. Niezła akcja z tą bluzką:szok::-)

Indziorka śliczny wózek. Na prawdę mi się podoba:-)

Ja mam pieluszek tetrowych nowych dla Marcelka w sumie 25 i 5 flanelowych. Ściągałam z Pl, więc wolałam od razu więcej zamówić, bo tetra idzie przy dziecku jak woda. Jak nam się trafi znowu refluks tak jak u Niki, to nawet to będzie mało. Angielskiej tetry nie lubię, więc nie nastawiam się że dokupię po porodzie, stąd taka ilość:-p

Aninek Mnie się wydaję, że jak wygotujesz te gadżety to będzie ok ;) przecież jak kupujesz w sklepie to też je musisz najpierw zdezynfekować przed podaniem dziecku ;) Gdzieś czytałam jakiś artykuł nawet, że jak dasz dziecku używaną rzecz/zabawkę/ciuch niewyprany/niezdezynfekowany to mniej (zazwyczaj nic;) się "złego" stanie niż jakbyś dała coś nowego dopiero ze sklepu:) Bo w sklepach jest to wszystko dużo bardziej zanieczyszczone jakimiś chemikaliami, pierwiastkami itp ;P także mnie się bardzo podobają zabawki i teraz zostało Ci przygotować je dla Zuzi ;) A co do bluzki- pan Ci zrobił prezent na mikołajki ;)

Magda To może rzeczywiście jeszcze dokupię teraz od razu tych pieluch i je sobie przygotuję zamiast później biegać bo brakło... wiem, że tetra i tak się nie marnuje :p ale flaneli wiem, że mi wystarczy :) A wózek jest lepszy niż się spodziewałam ;) Także za takie pieniądze jestem na prawdę mega zadowolona :)

Indziorka no dlatego ja sie tak nie przejmuje, bo przeciez nawet gdybym dziecku dawala wszystko mega sterylne to i tak predzej czy pozniej dziecka nie upilnujesz i bedzie pchalo wszystko co popadnie do buzi. Bardzo sie ciesze, ze jestes zadowolona z wozka! :tak:

dziewczyny,czy myślicie że taka zwykła wanienka z Ikei się nada czy lepiej zainwestować więcej kasy w jakąś wyprofilowaną/antypoślizgową?

wanienka.JPG

Mila83 ja mam dokładnie ta wanienke z ikea i jest świetna służyła nam przez prawie dwa lata teraz czasem jeszcze jak chcemy szybko małego wykąpać żeby nie napuszczac wody do dużej wanny i dla córci ona zostanie. Nie zamienilabym jej na żadna inna :)

a miała któraś z Was stelaż do tej wanienki z ikea? bo właśnie też ją mam i przydałby się stelaż.. ale jak nie kupię to będę na przewijaku ją stawiała w pokoiku małej najwyżej ;-)
asia1313 ja też jakoś nie mogłam się zdecydować na profilowaną.. myślę że taka zwykła dłużej nam posłuży ;-)

reklama
Mila ja wanienki używałam bardzo krótko i tylko dla Nelci. Jak miała 6 tygodni, to mąż ją już kąpał w dużej wannie. Jemu tak było wygodniej. Kupiłam w pierwszej ciąży taką najzwyklejszą i sprawdzała się ok. Tylko tetrę podkładałam pod plecki. W sumie, to dobrze, że nie inwestowałam zbyt dużo w ten zakup, bo szkoda by mi było wydanej kasy:sorry:

Indziorka
ja tetrę wciąż używam dla dziewczynek. Często też w kuchni jak chcę coś tak porządnie odsączyć, dlatego według mnie jest to wydatek który na prawdę się zwraca z nawiązką:happy:

Aninek co do sterylności, to macie z Indziorką absolutna rację. Na początku człowiek się szczypie i dezynfekuje, a dziecko jak zacznie się poruszać, to lubi sobie polizać buty i inne tego typu przedmioty:-p Dlatego nie popadajmy w skrajności;-)

Do góry