reklama
Indziorka
Fanka BB :)
Co do kubków niekapków się zgadzam, one rzeczywiście są dobre
Pościel do łóżeczka mamy przygotowaną, ale na początku raczej będzie spała w rożkach czy też betach (mam jeszcze po ciotkach ) chyba z 6 sztuk ich mamy a do wózka to zależy kiedy zaczniemy na spacery chodzić, ale specjalnej pościeli na pewno kupować nie będę, ewentualnie mam taki becik zimowy po rodzeństwu i sobie, że on się na zimowe spacery nada
Pościel do łóżeczka mamy przygotowaną, ale na początku raczej będzie spała w rożkach czy też betach (mam jeszcze po ciotkach ) chyba z 6 sztuk ich mamy a do wózka to zależy kiedy zaczniemy na spacery chodzić, ale specjalnej pościeli na pewno kupować nie będę, ewentualnie mam taki becik zimowy po rodzeństwu i sobie, że on się na zimowe spacery nada
Czarni
matka wariatka :D
a smoczki to u nas konkurencja z avent
i teraz tak samo bedzie
i teraz tak samo bedzie
Indziorka
Smoczki uspokajające też z aventu mam bo też sprawdzone także w skrócie nie można się ograniczać do jednej marki
asia1313
Zaangażowana w BB
Indziorka Niby takie proste, a człowiek się zastanawia - dziękujęasia Normalnie lejesz wodę i dodajesz mleka zakręcasz nasadką ze smoczkiem ale bez systemu odpowietrzającego mieszasz i jak wymieszasz dopiero wkładasz resztę, wiesz miesza się na boki
asia1313
Zaangażowana w BB
Ja również postawiłam na smoczki uspokajające z AVENT-u A przy wyborze butelek z browns'a kierowałam się opiniami itd. Jestem przeczulona na tym punkcie i pamiętam doskonale co miałam 13 lat temu z synem i jego ulewaniem - makabra. Wtedy nie było takiego wyboru. Miałam zwykłe butelki, zwykłe smoczki takie żółte, które ciągle trzeba było wymieniać. Maluszek łykał powietrze, a później była rewolucja. Mam nadzieję, że te które wybrałam się sprawdzą.
Ja mam butelki z Aventu i smoczki uspokajajace tez z Aventu oraz z NUKa bo te ostatnie dawali gratis na tych warsztatach Bezpieczny Maluch i one sa wlasnie takie zolte, facet tlumaczyl ze te zolte to sa z lateksu a te biale-przezroczyste to z silikonu, no i ze ponoc te z lateksu sa przyjemniejsze dla dziecka, a te z silikonu to tak bardziej pod nas - mamy, bo ladniej wygladaja, ile w tym prawdy a ile reklamy to nie wiem.
Bylam dzis w moim ulubionym second handzie i wypatrzylam fajne zabawki dla mojej niuni:
szeleszczacy krolik z piszczalkami w nozkach i gryzakami
jakas taka pszczola czy inny insekt z szeleszczacymi skrzydelkami, grzechotka i w ogole wibrujacy
oraz taka grzechotka
za te dwa pierwsze zaplacilam po funcie, trzecia kosztowala 0,75£ ale juz mi jej pani nie policzyla. A potem wychodzac zauwazylam fajna bluzke, ale juz nie mialam gotowki, polecialam do bankomatu i z powrotem do sklepu, a babka mi mowi ze nie bedzie miala wydac z dychy, nosz kurde sa tam w piatke w tym sklepie to ktoras by mogla pojsc zaopatrzyc sklep w drobne... eh... to ja sie pytam faceta za mna czy ma rozmienic, a on sie mnie pyta ile ta bluzka kosztuje, ja mowie 3£, on wyciagnal kase, zaplacil za swoje i za ta moja bluzke i mowi ze to prezent swiateczny, ja stalam w szoku z ta dycha w rece, powiedzialam tylko dziekuje, ale on wylecial z tego sklepu jak strzala, babka sie na mnie patrzy, sama mi to do torby wcisnela, bo ja dalej bylam w szoku Niby milo, ale sie jakos dziwnie poczulam i nie do konca fajnie. Tak wiec na wszystko wydalam 2£ :-)
Bylam dzis w moim ulubionym second handzie i wypatrzylam fajne zabawki dla mojej niuni:
szeleszczacy krolik z piszczalkami w nozkach i gryzakami
jakas taka pszczola czy inny insekt z szeleszczacymi skrzydelkami, grzechotka i w ogole wibrujacy
oraz taka grzechotka
za te dwa pierwsze zaplacilam po funcie, trzecia kosztowala 0,75£ ale juz mi jej pani nie policzyla. A potem wychodzac zauwazylam fajna bluzke, ale juz nie mialam gotowki, polecialam do bankomatu i z powrotem do sklepu, a babka mi mowi ze nie bedzie miala wydac z dychy, nosz kurde sa tam w piatke w tym sklepie to ktoras by mogla pojsc zaopatrzyc sklep w drobne... eh... to ja sie pytam faceta za mna czy ma rozmienic, a on sie mnie pyta ile ta bluzka kosztuje, ja mowie 3£, on wyciagnal kase, zaplacil za swoje i za ta moja bluzke i mowi ze to prezent swiateczny, ja stalam w szoku z ta dycha w rece, powiedzialam tylko dziekuje, ale on wylecial z tego sklepu jak strzala, babka sie na mnie patrzy, sama mi to do torby wcisnela, bo ja dalej bylam w szoku Niby milo, ale sie jakos dziwnie poczulam i nie do konca fajnie. Tak wiec na wszystko wydalam 2£ :-)
lanjaa
Aga mama Julii
Te silikonowe smoczki mają jeszcze jedną zaletę, nie mają smaku a lateksowe mają i dziecko poność trudniej od nich odzwyczaić.
Ja miałam osobną butelkę do mieszania i przelewałam, jakoś sposób Indziorki mi nie wychodził bo bez tej rurki zakrętka cieknie i zawsze mi po rękach leciałoMoże za ostro mieszałam ale bałam się ze się nie rozpuści dobrze
lanjaa zastanawiałam się w jaki sposób będę przygotowywać mieszankę w takiej butelce, bo zakręcając ją razem z tym systemem odpowietrzającym chyba nie da się dobrze wymieszać mieszanki, bo obklei ten system... Jaki miałaś sposób na robienie w tej butelce mieszanki? Czy mieszałaś osobno i dopiero napełniałaś butelkę??
Ja miałam osobną butelkę do mieszania i przelewałam, jakoś sposób Indziorki mi nie wychodził bo bez tej rurki zakrętka cieknie i zawsze mi po rękach leciałoMoże za ostro mieszałam ale bałam się ze się nie rozpuści dobrze
Indziorka
Lanja Powiem CI, że właśnie w tym roku przetestowałam- aż w szoku byłam, że nie trzeba mieszać tak silno jak kiedyś Siostrzeńca dosyć dużo miałam pod opieką Z karmieniem i ze wszystkim Siostra się tłumaczyła, żeby trenowała Na prawdę wystarcza tylko wstrząsanie na boki ale to dziwne, że nakrętka przecieka, bo raczej to niemożliwe...
reklama
Aninek a nie boisz się dawać dziecku czyjeś gryzaki? mam na myśli tą pierwszą zabawkę. Ja jakoś mam takie wewnętrzne przekonanie, że gryzaki, smoczki, butelki, szczoteczka czy materac i fotelik- to są rzeczy, które bezwzględnie powinny być nowe Chociaż może wydziwiam, ale tych rzeczy akurat nie dałabym po innym dziecku, nawet własnym