reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

reklama
ja zakupiłam pościel do wózka która wogóle mi sie nie przydała i tak Oliwia miała cały czas kocyk i to było wystarczająco
q co do łóżeczka moje małe od początku spało pod kołderką żadnego becika nie używałam mam też śpiworek ale chyba pójdzie do wózka

Ja do wózka mam zakupiony śpiworek - taki który można później wykorzystać do spacerówki i na sanki. A do łóżeczka mam pościel, mam też rożek. Dostałam również śpiworek do spania - a jak będzie - w praktyce się okaże :)

Indziorka super wózeczk, ładna kolorystyka
U mnie pieluch tetrowych i flanelowych multum, ale moja urodziła się w kwietniu, lato było upalne, więc często wystarczyła tylko pieluszka do przykrycia jej.
Do wózka pościeli w życiu bym nie kupiła, mam śpiworek, który służył nam do sanek. Pościel mam, dwa beciki.
Fajnym rozwiązaniem był też taki welurowy śpiworek, moja strasznie odkopywała się w nocy, więc to było idealne przez dłuższy czas

Oj fakt ze jak sie uzbiera tych akcesoriów dla dziecka to nawet w dużym domu oszaleć można:baffled:a jeszcze teraz mam masę różności przy starszej córce.

Ja nie używałam pościeli do wózka, tylko śpiworek albo kocyk.

I tez polecam butelki Dr Brownsa, testowałam wiele innych i tylko w tej nie ma bąbelków powietrza jak dziecko pije. Oczywiście lekko wkurzające jest mycie ale da się przeżyć:-D

lanjaa zastanawiałam się w jaki sposób będę przygotowywać mieszankę w takiej butelce, bo zakręcając ją razem z tym systemem odpowietrzającym chyba nie da się dobrze wymieszać mieszanki, bo obklei ten system... Jaki miałaś sposób na robienie w tej butelce mieszanki? Czy mieszałaś osobno i dopiero napełniałaś butelkę??

Indziorka ja ci powiem że ja miałam przy młodym 10 sztuk tetrówek i to było na styk, uzywałam głównie do ulewania, czy wycierania ale też miałam zawsze jedną przy przewijaku bo młody za każdym odkryciem pieluchy robił fontanne i taką pieluchą najszybciej było mi złapać:-D tak więc jak kilka takich akcji dziennie odwalił to prania było co nie miara:-D
ja jak na razie mam 6 sztuk białych, coś reszty doszukać się nie moge i do kupie też gdzies ok 6, widziałam ładne kolorowe na ebayu w cenie białych:))
Alicja ja mam po Konradzie kołderke, miałam też podusie ale niestety na poprzedniej chałupie tam gdzie była schowana zagrzybiała i musiałam ją wywalić:wściekła/y:Konrad dostał ją od kogoś w prezencie i w sumie tylko podusia była używana bo na kołderke w kwietniu już było za ciepło, ale myśle że teraz się przyda:)) a do łóżeczka to będę miała dwie kołdry, póki co to mam jedną, ale tak naprawde pod czym maluszek będzie spał od pierwszych dni to zobaczymy jak mu będzie najwygodniej:-)

dziękuje za wszystkie rady odnośnie chust:happy:chyba wybiore te elastyczną bo w sumie myśle by w tych pierwszych miesiącach najwięcej nosić, a kolejnego dziecka na raize nie planuje więc jak się zniszczy to nic się nie stanie:))

reklama
Mi najbardziej pasują tommee tippee dla oliwki miałam od urodzenia potem zaczelam kombinować i tak potem wracałam po nie. Najgorsza na jaka trafiłam to lovi butelka i funkcjonalność ok ale smoczek nie odciągał powietrza i był za miękki
Cały czas był z nim problem

Do góry