reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

reklama
ja zakupiłam pościel do wózka która wogóle mi sie nie przydała i tak Oliwia miała cały czas kocyk i to było wystarczająco
q co do łóżeczka moje małe od początku spało pod kołderką żadnego becika nie używałam mam też śpiworek ale chyba pójdzie do wózka

Ja do wózka mam zakupiony śpiworek - taki który można później wykorzystać do spacerówki i na sanki. A do łóżeczka mam pościel, mam też rożek. Dostałam również śpiworek do spania - a jak będzie - w praktyce się okaże :)

Indziorka super wózeczk, ładna kolorystyka
U mnie pieluch tetrowych i flanelowych multum, ale moja urodziła się w kwietniu, lato było upalne, więc często wystarczyła tylko pieluszka do przykrycia jej.
Do wózka pościeli w życiu bym nie kupiła, mam śpiworek, który służył nam do sanek. Pościel mam, dwa beciki.
Fajnym rozwiązaniem był też taki welurowy śpiworek, moja strasznie odkopywała się w nocy, więc to było idealne przez dłuższy czas

Oj fakt ze jak sie uzbiera tych akcesoriów dla dziecka to nawet w dużym domu oszaleć można:baffled:a jeszcze teraz mam masę różności przy starszej córce.

Ja nie używałam pościeli do wózka, tylko śpiworek albo kocyk.

I tez polecam butelki Dr Brownsa, testowałam wiele innych i tylko w tej nie ma bąbelków powietrza jak dziecko pije. Oczywiście lekko wkurzające jest mycie ale da się przeżyć:-D

lanjaa zastanawiałam się w jaki sposób będę przygotowywać mieszankę w takiej butelce, bo zakręcając ją razem z tym systemem odpowietrzającym chyba nie da się dobrze wymieszać mieszanki, bo obklei ten system... Jaki miałaś sposób na robienie w tej butelce mieszanki? Czy mieszałaś osobno i dopiero napełniałaś butelkę??

Indziorka ja ci powiem że ja miałam przy młodym 10 sztuk tetrówek i to było na styk, uzywałam głównie do ulewania, czy wycierania ale też miałam zawsze jedną przy przewijaku bo młody za każdym odkryciem pieluchy robił fontanne i taką pieluchą najszybciej było mi złapać:-D tak więc jak kilka takich akcji dziennie odwalił to prania było co nie miara:-D
ja jak na razie mam 6 sztuk białych, coś reszty doszukać się nie moge i do kupie też gdzies ok 6, widziałam ładne kolorowe na ebayu w cenie białych:))
Alicja ja mam po Konradzie kołderke, miałam też podusie ale niestety na poprzedniej chałupie tam gdzie była schowana zagrzybiała i musiałam ją wywalić:wściekła/y:Konrad dostał ją od kogoś w prezencie i w sumie tylko podusia była używana bo na kołderke w kwietniu już było za ciepło, ale myśle że teraz się przyda:)) a do łóżeczka to będę miała dwie kołdry, póki co to mam jedną, ale tak naprawde pod czym maluszek będzie spał od pierwszych dni to zobaczymy jak mu będzie najwygodniej:-)

dziękuje za wszystkie rady odnośnie chust:happy:chyba wybiore te elastyczną bo w sumie myśle by w tych pierwszych miesiącach najwięcej nosić, a kolejnego dziecka na raize nie planuje więc jak się zniszczy to nic się nie stanie:))

reklama
Mi najbardziej pasują tommee tippee dla oliwki miałam od urodzenia potem zaczelam kombinować i tak potem wracałam po nie. Najgorsza na jaka trafiłam to lovi butelka i funkcjonalność ok ale smoczek nie odciągał powietrza i był za miękki
Cały czas był z nim problem

Do góry