reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

Hej ja jeśli chodzi o biustonosze to zawsze kupuje z pomocą brafiterki ona odpowiednio mi potrafi tak dobrać ze nic mi nie przeszkadza itd. Przy synku polakomilam się na taki miękki. Kupiłam z triumfa specjalny dla kobiet w ciąży i karmiacych. Sprawdzał się tylko w nocy. Mam go do teraz i pewnie tez posłuży jako nocna bielizna.
Nie kupuje tez takich które maja od razu odmiane te ramiaczka albo miasteczki niby dla wygody przy karmieniu. Te biustonosze zawsze są droższe od normalnych i zwykle gorsze jakosciowo. Wybieram więc takie normalne, pózniej zakupuje takie haftki i sama je sobie doszywam. Mam przynajmniej pewność co do jakości i tego ze będzie dobrze trzymać mi biust.
columbina jeśli chodzi o łóżeczko turystyczne to ja miałam dla synka. Teraz tez bym się zdecydowała bo uważam ze jest to najbezpieczniejsze i chyba najwygodniesze rozwiazanie, szczególnie dla rodziców którzy dużo podróżują. Nsz synek zawsze miał swoje miejsce. Nie musiał się przyzwyczajać do nowych pomieszczeń, jego ten problem nie dotyczył bo miał zawsze swoje znajome łóżeczko, w którym spał nacodzien. Niestety teraz synek ma już dwa lata i swietnie sobie radzi z odpinaniem boków w lozeczku i do niego wchodzić, więc w trosce o Hanie raz decydujemy się na tradycyjne łóżeczko. Ale szkoda mi strasznie, bo przy turystycznym odchodził mi problem ochraniaczy itd.

my mamy takie : ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE KOJEC CARETERO MEDIO (2750980010) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Columbina ja się zdecydowałam na łóżeczko turystyczne. Moim faworytem jest: MAXX WYPAS Łóżeczko turystyczne, kojec, Wibra (2750798218) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. w kolorze toffi. Będę zamawiała w grudniu. Moze wcześniej - zależy jak będzie z kaską... Zdecydowałam się na takie, a nie drewniane, bo pomimo, że syn ma już 13 lat - doskonale pamiętam te męczarnie jakie człowiek przechodził, gdy maluszek próbował wstawać w łóżeczku, po to by następnie sie puszczać. Brakowało ochraniaczy, poduszek, itd :) Poza tym uwielbiał obgryzać farbę z drewnianego łóżeczka - wrr :) . Był więc okres, gdy nie mogłam go nawet na moment zostawić w łóżeczku samego.

Ja zakupilam juz biustonosz do karmienia ale nie wiem czy po porodzie bedzie mi pasowal i chyba bede musiala wiekszy kupic a te z linku to cena bardzo ciekawa i musze sie zastanowic ;) Co do łóżeczka to ja wole drewniane ale to kwestia gustu;)

Ja mam tradycyjne drewniane łóżeczko więc Wam nie pomogę malinka,
caroline green flower, też mi się wydaje, że te miękkie przynajmniej na początku są lepsze. Tym bardziej, że mi po urodzeniu na początku wielkość piersi jest zmienna i te nieusztywniane lepiej się poddają.
Potem jak się już wszystko unormuje to na pewno zaopatrzę się w usztywniany, bo też wolę ;-)
Malinka fajne te staniczki i cena kusząca :tak:

Super te łóżeczka, my jednak mamy drewniane po starszaku, troche widać że zużyte ale fukcje spełnia:) jak chodzi o gryzienie boków to można zakupić silikonowe nakładki i wtedy problem znika, ja nie kupowałam i fakt brzegi łóżeczka troche pogryzione, ale teraz zakupie żeby drugi maluch nie zjadł ich do końca:-D
martinek ja kupuje na początek tylko 1, pewnie huggies lub pampers w ostatecznośći:tak: m:dry:yślałam nawet kiedyś nad tymi eko, materiałowych ale nie wiem czy będzie mi się chciało prać

martinek ja też na początek kupuję paczkę jedyneczek i paczkę dwójeczek żeby w razie czego mieć..
ada1989 gdzie wynalazłaś te nakładki sylikonowe na boki łóżeczka? bo kiedyś w ikea były ale teraz nie widzę i szukałam na allegro ale niestety bezskutecznie :-( a to naprawdę świetna sprawa bo słyszałam że są takie specjalne z funkcją gryzaka - bezpieczne dla dziecka;-)

reklama
mialalm sie wstrzymac z kupnem lozeczka do konca miesiaca,ale bylismy dzis w hurtowni i trafilismy na super promocje lozeczko plus materac(gryka-pianka-kokos) plus posciel za jedyne 379zl.lozeczko bardzo ladne, drewniane ,3poziomy,wyjmowane szczebelki,odrazu wpadlo nam w oko i kupilismy.ale dostawa dopiero we wtorek,srode.jeszcze tylko jakas komode dla natalki i kacik umeblowany.przewijak juz dostalam od kuzynki,wanienke tez,krzeselkio do karmienia tez czeka ;) pozostala wyprawka i tylko czekac na przyjscie malenstwa na swiat:-)

Do góry