reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

caroline, patrz jak to pisałam to nawet nie sprawdziłam bo kiedyś oglądałam tego dużo w necie i wiedziałam że też w ikei są ale jak teraz patrze to znaleźc nie mogę:dry:jeżeli coś wyszperam to na pewno dam linka:tak: cały czas myślałam że to normalnie dostępne....
martinek u nas huggies okazały się lepsze, a że tutaj nie ma zbyt dużego wyboru pieluch markowych (niemówie o tych tesco czy z lidla bo nigdy nie kupowałam)to wzięłam na początek właśnie huggies, mnie np, bardziej pasowało zapięcie w huggiesach bo jest na rzepy i nawet kilka razy można odpinać i zapinać i jest ok, a w pampersach na klej i są takie miękkie że jak zakładałam młodemu to mu się potem tak brzydko zwijały, no a po drugie huggies mniej odparzały niż pampersy, bo na początku to mieliśmy jazdy z czerwoną pupą ale przeszło jak zaczeliśmy stosować bephanten maść:tak: jak dla mnie najlepsza na odparzenia:tak:

reklama
Martinek ja zakupilam pampersy newborn 1 i te huggisy z wycieciem na pepuszek

w weekend zakupilam proszek Lovela do koloru bo byl w promocji w lidlu (ostatnie 2 zostaly i to w 3 lidlu ktory odwiedzilam ludziska rozkupili) i te pieluszki huggies z wycieciem na pepuszek ale w fajnej promocji w rossmanie w takim pudelku ze na start i w srodku byly te pieluszki, chusteczki nawilzane i takie z bawelny podluzne platki kosmetyczne za 20,99

dotka85 nooo ja też te proszki zakupiłam najpierw do koloru a następnego dnia udalam się po lovela do białego i już prawie nie było na półce tak się rozeszły bo rzeczywiście cena była dobra..
a za pieluszki w rossmann ile dałaś jak mozna wiedzieć? bo już też powoli zaczynam myśleć o pieluchach przynajmniej na start żeby coś było :-D
ada1989 no ja właśnie też kiedyś mnóstwo tych osłonek widziałam i też chciałam ostatnio kupić ale jakoś nie umiałam odszukać na allegro a tu się okazuje że wcale nie tak prosto je znaleźć..

Osłonki na boki łóżeczek zabezpieczające (2775980157) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - wklejam raz jeszcze te osłonki

maonka - ja mam 3 kombinezony - 2x56 i 1x62 , mam tez spiworek i otulacz...ale to tak przypadkowo bo dostalam kombinezonik od kolezanki, mama kupila otulacz, spiworek byl w zestawie z wozkiem...

tez kupilam te huggiesy w zestawie za 18.99zl w Pati i maks w Poznaniu

dziewczyny jaka nianie elektroniczna wybrac???? bo to juz ostatnia rzecz jaka musze zamowic...
monitor oddechu kupiłam taki - MONITOR ODDECHU RESPISENSE, monitor oddechu, bezdech niemowl

martinek ja również przyłączam się do pytania na temat niani elektronicznej.. i jakby jakaś mamusia polecała do domku jednorodzinnego (parter+piętro) to już w ogóle byłoby bosko :-)

reklama
No ja właśnie dzisiaj kupiłam kombinezon, ale rozmiar 62/62 o taki: Śliczny, ciepły kombinezon dla syna 62-68 (2769563480) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Dziewczyna z moich kwietniówek przysłała mi kombinezon, ale rozmiar 68 i wydawał mi się za duży. Więc go nie kupiłam w końcu. A poza tym chciałam, żeby miał całe nogawki, zamiast odpinanych bucików i rękawki wywijane, tak jak w tej aukcji. W ogóle można znaleźć fajne i niedrogie kombinezony na allegro, nawet za 20zł z przesyłką, tylko trzeba być cierpliwym.
Mam jeszcze 2 kombinezony, ale takie polarkowe i to maleńkie rozmiary, chyba 56.

U mnie za nianię w razie potrzeby robiły telefony, dzwoniliśmy z mężem do siebie, mamy za darmo połączenia :-D Więc jak dla mnie to zbędny wydatek

Ostatnia edycja:
Do góry