reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

reklama
Powiedzcie mi czy kupujecie kombinezon na zimę dla maleństwa i jaki rozmiar?
Ja po córce mam 62 ale ona nie miała 3 kg i topiła się w nim...teraz dokupiłam jeszcze w r.56. Jakoś wydaje mi się ze kombinezony większe wypadają.No i dużo wygodniej się zakłada jak ma dwa zamki.

Ja mam taką samą i w dużym domu się sprawdza:)

Lanjaa no właśnie nie wiadomo jak wstrzelić się w rozmiar. Moja miała 2800 przy urodzeniu, później spadła do 2500. Więc była maleńka. Ale teraz na każdym usg wychodzi, że dziecko będzie duże, bo zawsze tak o tydzień wyprzedza wymiary na ten czas ciąży. Wolałabym jednak, żeby synek urodził się w normie, czyli, żeby miał te 3500, bo kilogram to straszna różnica na dziecku.
Na sali miałam dwie dziewczyny i one urodziły dzieci ponad 4100. Więc jak leżały koło siebie nasze dzieci, to wyglądało to jakby były starsze o co najmniej 2 miesiące.
Właściwie to lepiej, żeby kombinezon był trochę większy, niż za mały

Przypomniało mi się teraz, na maila przyszła mi oferta z apteki DOZ na pampersy.
Tylko trzeba mieć kartę dla mamy i maleństwa.
1 kosztują 19,99zł (to żółte opakowanie ) za 43 szt, a 2 Premium care kosztują 42,99zł
Znajdź swoją Aptekę
Ofera od 12.11 do 26.11.
Miałam kupić w biedronce dady 1, ale tu wychodzi taniej.

Lanjaa no właśnie nie wiadomo jak wstrzelić się w rozmiar. Moja miała 2800 przy urodzeniu, później spadła do 2500. Więc była maleńka. Ale teraz na każdym usg wychodzi, że dziecko będzie duże, bo zawsze tak o tydzień wyprzedza wymiary na ten czas ciąży. Wolałabym jednak, żeby synek urodził się w normie, czyli, żeby miał te 3500, bo kilogram to straszna różnica na dziecku.
Na sali miałam dwie dziewczyny i one urodziły dzieci ponad 4100. Więc jak leżały koło siebie nasze dzieci, to wyglądało to jakby były starsze o co najmniej 2 miesiące.

Jakbym o sobie czytała:-D

reklama
No chusty to super wynalazek. Nam naprawdę służyły długo i mam je nadal. Teraz dla maluszka :) ja mam te z natibaby bo łatwiej sie je wiąże, są bardziej podatne :) mam tkaną i tą z bambusem na lato. A tydzień temu byli u nas znajomi ze USA i przywieźli mi jeszcze dwie po swoich maluchach. Jedna elastyczna mobi wrap Moby Wrap Inc., a druga takie nosidlo hotslings Hot Slings - Your Life and Style Baby Geared™. To nosidlo to wezmę sobie już do szpitala, a resztę chust to w domu. I tak najbardziej jestem przekonana do tych co miałam. Chust elastycznych nie lubię więc pewnie odsprzedam ja jak tylko sobie przetestuje :p

Do góry