reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

Aninek mówię to jest góra 1/5 ze wszystkiego co mam... w domu cała komoda plus dno szafy zawalone ciuszkami i tym wszystkim ;) Julcia pewnie niektórych rzeczy ani razu nie założy:p jak doliczysz do tego dwa łóżeczka bujaczek wanienki i takie tam pierdoły to praktycznie zostały mi kosmetyki do kupienia i wózek, ale to niby rodzice wnuczce mają prezent zrobić:p Ja Ci kurtki zazdroszczę, bo wyglądasz w niej zabójczo:) Ty też już masz pokaźną kolekcję wszystkiego ;)

reklama
Indziorka no tak jak zebrac to wszystko co mamy to juz troche jest, a jeszcze maja nam przyslac. Jeszcze teraz zamowimy wozek, potem materacyk, a wanienke to juz na sam koniec. I chyba to tyle. Trzeba by sie zabrac za kolekcjonowanie pampersow, ale to najwczesniej jak wroce z PL. Jakos to nawet poszlo z tymi zakupami :-)

Super zakupy :) Ja juz nie moge sie doczekać tych wszystkich rzeczy które zamówiłam ale coś dojść nie chcą. Dziś rano nie wytrzymałam i pojechałam na zakupy. Kupiłam malutkiej 2 pary bodów z długim rękawkiem, 2 pary leginsów i 5 bluzeczek z długim rękawem :) Mąż stwierdził że zwariowałam ;p;p ale zaraz dodał że bardzo sie cieszy jeśli choć w małym stopniu te zakupy mnie uszczęśliwily ;p POniżej wrzucam zdjęcia tych ubranek - ściągnięte ze strony, bo nie chce mi się stac z aparatem jak gotowe były na stronie ;p tak wiem mały leń ze mnie :p posklejałam je tylko w jedno bo inaczej bym musiała 2 posty pisać

Ubranka.jpg

Aninek kurtka śliczna i ubranka dla Zuzi też :)

Indziorka będziesz miała w czym wybierać przy strojeniu Julii :)

salvanas kolekcja ubranek się powiększa. Może kolejne w tym tygodniu przyjdą ;-)

sylvanas ojj piekne ciuszki - i racja: zakupy mega poprawiają humorek! mnie każda nawet najmniejsza rzecz cieszy :-)
aninek ja też jestem zwolenniczką kupowania po troszczkę.. nie wyobrażam sobie żebym musiała wszystko po porodzie kupować.. a wiele dziewczyn tak robi bo martwi się przesądami..
indziorka mi wszyscy odradzają kupowania kosmetyków.. lepiej najpierw zużyć próbki które dostaniemy ze szpitala i sprawdzić na co maleństwo ma uczulenie a niestety duużo opinii słyszałam że łatwo o uczulenie lub te wszystkie wysypki.. a próbek prawdopodobnie ze szpitala trochę dostaniemy ;-) ale ci zazdroszczę że już tyle masz.. :-) i wszystko takie śliczne;-)

sylvanas no i udalo Ci sie znalezc piekne ciuszki i wcale nie rozowe! My mamy prawie wszystkie biale i rozowe, ale ja kupilam prawie wszystko uzywane, wiec nie bede marudzic, bo sa w bardzo dobrym stanie i mi sie podobaja, a za ta cene to nie mozna wybrzydzac. Natomiast dzis przegladalam sobie katalog Argosa i sie przerazilam, popatrzcie (przykladowe zabawki):

3479865_R_Z001A_UC988781.jpg3482625_R_Z001A_UC630493.jpg

Najbardziej przerazaja mnie te rozowe klocki, przeciez to juz jest pranie mozgu dziecka :baffled::no:

aninek jeżeli chodzi o klocki to ja zdecydowanie gustuję w lego duplo (dla młodszych) i zwykłe lego dla starszych.. dużo zależy też od tego co rodzice dzieciom kupują.. na szczęście jeszcze troszkę czasu na zabawki mamy - chociaż to pewnie zleci jak ta cała ciąża tak szybciutko.. :-)

ja tak jak caroline jestem za lego duplo. Mój synek ma 20 miesięcy i po prostu je uwielbia. A co on potrafi wymyśleć i z nich zrobić... Aż mnie zaskakuje jego wyobraźnia i abstrakcyjne myślenie ;p

A dla maluszka na początek wszystko mam po synku:

*Krzesełko Chicco Polly Magic - z funkcją leżaczka (jej nie zamieniłabym na żadne inne)
*Mata Gigant Tiny Love - tu tak samo, sprawdza się świetnie wszędzie, na pikniku, na spacerze i w domu :) jest ogromna wiec mieścimy sie wszyscy ;p A mój synek ją jako maluszek bardzo lubił
*Karuzela do łóżeczka turystycznego 3 in1 Tiny love - można zamontować wszędzie, do łóżeczka, fotelika i wózka, dzięki temu nasz maluch miał swoją zabawkę wszędzie gdzie tego potrzebował.
*OGródek muzyczny liitle tikes 3in1 - sprawdza się do tej pory, synek jeszcze teraz używa go jako stolika, ale już w weekend jedziemy po stolik do ikei, a to spowrotem przerobimy na opcje dla maluszków.

Myślę że dokupię tylko zawieszke do wózka Lamazee bo zawsze mi się podobały, a tak to wszystko jest. A opisany powyżej zestaw jak dla mnie ideał bo każda z tych rzeczy (poza karuzelką ) służy nam do dziś, więc wydatek tak nie bolał. Najbardziej szkoda mi było mam które pokupowały maty te takie 90 x 90 z pałąkami za prawie 300 zł, a dziecko używało ich tylko przez 3 miesiące i koniec ;p

reklama
A ja przed praca upolowalam juz reczniczek do kapieli z Biedronki, kocyki pomacalam i sa mieciutkie, ale nie kupowalam bo juz mam

Do góry