ja tak jak caroline jestem za lego duplo. Mój synek ma 20 miesięcy i po prostu je uwielbia. A co on potrafi wymyśleć i z nich zrobić... Aż mnie zaskakuje jego wyobraźnia i abstrakcyjne myślenie ;p
A dla maluszka na początek wszystko mam po synku:
*Krzesełko Chicco Polly Magic - z funkcją leżaczka (jej nie zamieniłabym na żadne inne)
*Mata Gigant Tiny Love - tu tak samo, sprawdza się świetnie wszędzie, na pikniku, na spacerze i w domu
jest ogromna wiec mieścimy sie wszyscy ;p A mój synek ją jako maluszek bardzo lubił
*Karuzela do łóżeczka turystycznego 3 in1 Tiny love - można zamontować wszędzie, do łóżeczka, fotelika i wózka, dzięki temu nasz maluch miał swoją zabawkę wszędzie gdzie tego potrzebował.
*OGródek muzyczny liitle tikes 3in1 - sprawdza się do tej pory, synek jeszcze teraz używa go jako stolika, ale już w weekend jedziemy po stolik do ikei, a to spowrotem przerobimy na opcje dla maluszków.
Myślę że dokupię tylko zawieszke do wózka Lamazee bo zawsze mi się podobały, a tak to wszystko jest. A opisany powyżej zestaw jak dla mnie ideał bo każda z tych rzeczy (poza karuzelką ) służy nam do dziś, więc wydatek tak nie bolał. Najbardziej szkoda mi było mam które pokupowały maty te takie 90 x 90 z pałąkami za prawie 300 zł, a dziecko używało ich tylko przez 3 miesiące i koniec ;p