reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

Aninek mówię to jest góra 1/5 ze wszystkiego co mam... w domu cała komoda plus dno szafy zawalone ciuszkami i tym wszystkim ;) Julcia pewnie niektórych rzeczy ani razu nie założy:p jak doliczysz do tego dwa łóżeczka bujaczek wanienki i takie tam pierdoły to praktycznie zostały mi kosmetyki do kupienia i wózek, ale to niby rodzice wnuczce mają prezent zrobić:p Ja Ci kurtki zazdroszczę, bo wyglądasz w niej zabójczo:) Ty też już masz pokaźną kolekcję wszystkiego ;)

reklama
Indziorka no tak jak zebrac to wszystko co mamy to juz troche jest, a jeszcze maja nam przyslac. Jeszcze teraz zamowimy wozek, potem materacyk, a wanienke to juz na sam koniec. I chyba to tyle. Trzeba by sie zabrac za kolekcjonowanie pampersow, ale to najwczesniej jak wroce z PL. Jakos to nawet poszlo z tymi zakupami :-)

Super zakupy :) Ja juz nie moge sie doczekać tych wszystkich rzeczy które zamówiłam ale coś dojść nie chcą. Dziś rano nie wytrzymałam i pojechałam na zakupy. Kupiłam malutkiej 2 pary bodów z długim rękawkiem, 2 pary leginsów i 5 bluzeczek z długim rękawem :) Mąż stwierdził że zwariowałam ;p;p ale zaraz dodał że bardzo sie cieszy jeśli choć w małym stopniu te zakupy mnie uszczęśliwily ;p POniżej wrzucam zdjęcia tych ubranek - ściągnięte ze strony, bo nie chce mi się stac z aparatem jak gotowe były na stronie ;p tak wiem mały leń ze mnie :p posklejałam je tylko w jedno bo inaczej bym musiała 2 posty pisać

Ubranka.jpg

Aninek kurtka śliczna i ubranka dla Zuzi też :)

Indziorka będziesz miała w czym wybierać przy strojeniu Julii :)

salvanas kolekcja ubranek się powiększa. Może kolejne w tym tygodniu przyjdą ;-)

sylvanas ojj piekne ciuszki - i racja: zakupy mega poprawiają humorek! mnie każda nawet najmniejsza rzecz cieszy :-)
aninek ja też jestem zwolenniczką kupowania po troszczkę.. nie wyobrażam sobie żebym musiała wszystko po porodzie kupować.. a wiele dziewczyn tak robi bo martwi się przesądami..
indziorka mi wszyscy odradzają kupowania kosmetyków.. lepiej najpierw zużyć próbki które dostaniemy ze szpitala i sprawdzić na co maleństwo ma uczulenie a niestety duużo opinii słyszałam że łatwo o uczulenie lub te wszystkie wysypki.. a próbek prawdopodobnie ze szpitala trochę dostaniemy ;-) ale ci zazdroszczę że już tyle masz.. :-) i wszystko takie śliczne;-)

sylvanas no i udalo Ci sie znalezc piekne ciuszki i wcale nie rozowe! My mamy prawie wszystkie biale i rozowe, ale ja kupilam prawie wszystko uzywane, wiec nie bede marudzic, bo sa w bardzo dobrym stanie i mi sie podobaja, a za ta cene to nie mozna wybrzydzac. Natomiast dzis przegladalam sobie katalog Argosa i sie przerazilam, popatrzcie (przykladowe zabawki):

3479865_R_Z001A_UC988781.jpg3482625_R_Z001A_UC630493.jpg

Najbardziej przerazaja mnie te rozowe klocki, przeciez to juz jest pranie mozgu dziecka :baffled::no:

aninek jeżeli chodzi o klocki to ja zdecydowanie gustuję w lego duplo (dla młodszych) i zwykłe lego dla starszych.. dużo zależy też od tego co rodzice dzieciom kupują.. na szczęście jeszcze troszkę czasu na zabawki mamy - chociaż to pewnie zleci jak ta cała ciąża tak szybciutko.. :-)

ja tak jak caroline jestem za lego duplo. Mój synek ma 20 miesięcy i po prostu je uwielbia. A co on potrafi wymyśleć i z nich zrobić... Aż mnie zaskakuje jego wyobraźnia i abstrakcyjne myślenie ;p

A dla maluszka na początek wszystko mam po synku:

*Krzesełko Chicco Polly Magic - z funkcją leżaczka (jej nie zamieniłabym na żadne inne)
*Mata Gigant Tiny Love - tu tak samo, sprawdza się świetnie wszędzie, na pikniku, na spacerze i w domu :) jest ogromna wiec mieścimy sie wszyscy ;p A mój synek ją jako maluszek bardzo lubił
*Karuzela do łóżeczka turystycznego 3 in1 Tiny love - można zamontować wszędzie, do łóżeczka, fotelika i wózka, dzięki temu nasz maluch miał swoją zabawkę wszędzie gdzie tego potrzebował.
*OGródek muzyczny liitle tikes 3in1 - sprawdza się do tej pory, synek jeszcze teraz używa go jako stolika, ale już w weekend jedziemy po stolik do ikei, a to spowrotem przerobimy na opcje dla maluszków.

Myślę że dokupię tylko zawieszke do wózka Lamazee bo zawsze mi się podobały, a tak to wszystko jest. A opisany powyżej zestaw jak dla mnie ideał bo każda z tych rzeczy (poza karuzelką ) służy nam do dziś, więc wydatek tak nie bolał. Najbardziej szkoda mi było mam które pokupowały maty te takie 90 x 90 z pałąkami za prawie 300 zł, a dziecko używało ich tylko przez 3 miesiące i koniec ;p

reklama
A ja przed praca upolowalam juz reczniczek do kapieli z Biedronki, kocyki pomacalam i sa mieciutkie, ale nie kupowalam bo juz mam

Do góry