reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

reklama
:) czytalam opinie i wszystkie mamy zadowolone mega :) a teraz moze mi posluzyc do spania jako walek miedzy nogi jak bedzie trzeba :) Dzięki za rade!

Dotka bardzo fajne rzeczy masz już dla maluszka:tak:

Columbina
ręczników potrzeba minimum dwa. Najlepiej, jak uda Ci się kupić od razu 100cm na 100cm, bo z tych mniejszych maluszek szybko wyrasta (oczywiście jak chcesz te z kapturem, bo mogą być zwykłe, te większe).
Tetry miałam 20szt i 3 sztuki flanelki, ale mi flanelka jakoś nie podeszła. No i jak nie daj Boże dzieciątko sporo ulewa, to tetra idzie jak woda:eek:

Martinek
leżaczek super. Ja też planuje zakup z tej firmy, bo ją uwielbiam!:tak: I ten kocyk super. Zwłaszcza te wstawki dookoła. Maluszki uwielbiają polować na wszelkiego rodzaju metki i inne detale:-)

Mila
ubranka słodkie!

Agaagaaga
prześcieradełko powinno być wymiarów materacyka. Idealnie będzie pasować.
Co do materacy, to tu wklejam cytat:

"Dla noworodka najlepiej wybrać materac z łuski gryczanej, ponieważ nie uczula, jest przewiewny, więc nie nawilgnie, gdy dziecko się spoci i nie nagrzewa się — zauważa dr Maciej Brodowski, konsultant ds. ortopedii Enel-Med. Według niego, materace z tworzyw sztucznych mogą powodować uczulenie. Jako wypełnienie materacy stosuje się także piankę lateksową, poliuretanową mocno spienioną, kokos, trawę morską. Jeśli dziecko nie ma uczulenia, można wybrać materace z innych niż gryka surowców."

Ważne by wziąć pod uwagę iż dziecko może być alergikiem (oczywiście oby nie!) i wtedy człowiek nawet nie wie, że szkodzi mu materacyk na którym śpi.

Januarka znowu piękne ciuszki nam pokazujesz:-) I po raz kolejny widzę coś, co również posiadam. Chyba mamy podobny gust:-)

Ada
ja właśnie też używałam nożyczek na początku. Dziś już wolę obcinaczki, ale tak do 2 latek, to jednak nożyczki. Pytałam, bo zastanawiam się, czy to tylko ja mam taki problem z tymi obcinaczkami:eek::-)

Januarka piękne te śpioszki ze słonikiem, uwielbiam takie wzorki, szkoda że tutaj tak ładnych nie mają:p
Dotka fajna ta poducha i na pewno się przyda, ja jak zaczynałam karmić to właśnie położna poradziła mi by poduszke podkładać sobie pod ręke, w domu miałam jedną taką zwykła odłożoną tylko do karmienia:tak:

jeszcze co do materacyków: ja zajrzałam z ciekawości do naszego, ma zdejmowany pokrowiec i wygląda on tak że jest taka warstwa ok 2 cm tej gryki pomieszanej z kokosem a reszta, czyli tak ok 7-8cm warstwy to pianka ale nie mam pojęcia jaka :unsure: chyba musze ten pokrowiec przeprać bo zamiast biały to kremowy się zrobił :p

Ostatnia edycja:
Wczoraj poszłam na zakupy, no bo skoro znam już płeć to i ja mogę zaszaleć. :) Przeglądnełam ubranka które zostały mi po synku poodkładałam te w 100% chłopięce i okazało się że śpiworki do spania, kombinezon i kilka par bodów mam :) No ale wróćmy do zakupów. Obeszłam wszystkie możliwe sklepy, nic nie kupiłam i tylko wróciłam wkurzona. Wszystkie rzeczy dla dziewczynek są albo różowe albo z dodatkiem różu. To jakaś masakra, plaga, nie wiem jak inaczej to nazwać :/ Siadłam więc na allegro i pozamawiałam trochę rzeczy. Niestety różowych też ;p Jak przyjdą to zobacze w jakim są stanie obfoce i wrzuce na bb :)

W listopadzie przylatują do nas znajomi ze stanów wiec zamówiłam już sobie ubranka z carter'sa i gapa zarówno dla córci jak i dla synka :) Kurcze nie moge się temu nadziwić że tam coś kosztuje 10$, czyli ok 35zł wchodze na nasze allegro i ludzie to samo sprzedają po 119 zł + przesyłka. To jakaś masakra.

reklama
Do góry