reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

Powiem Wam dziewczyny, że ja ciągle ze wszystkim zwlekam. Łóżeczko mam wypatrzone, ale jakoś mi się nie spieszy z kupnem. Poza wóżkiem i fotelikiem, to muszę sporo kupić, bo nawet kocyki mam wszystkie dziewczęce. No i nawet, jak już coś jest, co by się dla synka nadało, to jednak po 2 dzieci jest zniszczone. Kiedy jednak tak popatrzyłam na Wasze zdobycze, to stwierdziłam, że nie ma co zwlekać. Mam tylko problem, bo ja nie lubię koloru brązowego, ani odcieni beżu, a tu sporo ubranek dla chłopców właśnie ma taką kolorystykę. Zwłaszcza na jesień. Widziałam ładny kombinezon taki popielaty, ale stanowczo za gruby, jak na zimy w Uk, więc odpada. Ładne są kremowe, ale znowu wydają mi się za jasne. Brązowych za to pełno wszędzie.
A czy Wy kupujecie jasne kombinezony? Czy raczej ciemne, żeby się nie brudziły?

reklama
Ja również kompletnie nic na razie nie kupiłam. Z racji tego, że mam już córcię ja mam problem taki, że nie umiem szukać chłopięcych ciuszków. Jak przeglądam np. internet to w oczy rzucają mi się tylko rzeczy dla dziewczynki. Nie umiem sie na razie przestawić.

Magda z uk ja kupiłam dla naszej Ali brązowy kombinezon.. takiego misia..
niby brązowy to dla chłopca ale naprawdę ślicznie się komponuje razem z różową czapeczką i szaliczkiem..
mam już nawet upatrzony komplecik w kolorze jasnego różu na allegro ale nie mam pojęcia czy za duży nie będzie jak na wyjście ze szpitala :-) Yo! Yorker CZAPKI CZAPKA + SZALIK Sówka 46-48 (2639346050) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Także nie powiedziane że dla dziewczynki tylko różowy a dla chłopca tylko niebieski :-) a z resztą kto w środku zimy będzie w taki mróz zaglądał pod te kocyki do wózka żeby kombinezonik obejrzeć ?! :-)

dziewczyny komoda złożona ale po wszystkim brzuchol bolał, składałam sama więc trochę się nagimnastykowałam przy tym
Magda_z_uk ja mam dwa białe kombinezony i białą kurteczkę :)
później porobię zdjątka to wstawię :)

Załączniki

• 24265.jpg
    24265.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 56
Ostatnia edycja:
Arbuz ale fajne te koszulki! może powiem teściowej by mi kupiła :))
Magda super ciuszki!! ja kombinezon mam granatowy w kolorowe autka i ciuchcie, teściowa się zadeklarowała że kupi drugi i najprawdopodobniej będzie jasno niebieski:)

arbuz tak myślałam że to jakaś wielgachna czapka :-D trzeba coś mniejszego szukac chociaż cieżko coś fajnego małego wyszperać na allegro. A co do koszulek to super sprawa.. jeszcze troszkę poczekam aż brzusio urośnie i też zamawiam :-)

Czyli widzę, że sporo z Was kupuje białe/kremowe kombinezony. Chyba zatem się skusze i jak nic ciekawszego nie znajdę, to kupię kremowy.

Arbuz koszulki super! Dobry pomysł na prezent dla ciężarnej, ale i ot tak, dla samej siebie:happy2:

Caroline ja bardzo lubię połączenie brązu z różem, tyle, że nie na sobie, a co za tym idzie nie na swoich dzieciach. Trochę to głupie, wiem.:sorry2:

No właśnie, a czy Wy dziewczyny kupując ubranka dla dzieci, kierujecie się własnymi preferencjami kolorystycznymi? Czy raczej staracie się być bardziej obiektywne?

reklama
ja z ubrakami dla chłopców nie mam problemu bo chyba wszystkie kolory prócz różowego mi pasują, i brązowe i szare i zielone i żółte i różne ich połączenia, dla dziewczynki gorzej, bo ostatnio w sklepie (jak jeszcze miała być u nas panna) to od tego różu to aż oczy bolały, a inne połączenia też nie bardzo, np brąz z różem, czy szary z różem, albo inne. zaskoczona byłam że jest taka przewaga różu, chociaż coś tam ale by było na ubranku. w efekcie kupiłam dwa body jedno fioletowe z aplikacją i drugie białe z fioletowym. gsyby nie aplikacja nadały by się dla Franka a tak pewnie przeleżą.
suma sumarum nie kupuję tych kolorów/połączeń które mi się nie podobają.
i troszkę się bałam że jak nam się urodzi już ta dziewuszka to zostaniemy zasypani różem albo innymi kolorami które mi nie będą odpowiadać :-) ale mam już kłopot z głowy bo będzie chłopak.

Do góry