reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

Magda też ubolewam nad tymi bodziakami, z długim rękawkiem kupowałam w tesco, w żadnym innym sklepie nie znalazłam, ale fakt, wszystkie z kopertowym kołnierzykiem,z jednej strony łątwo i szybko sie zakłada/zdejmuje ale z drugiej to ja jakies wrażenie miałam że za duży ten "dekolt" bez normalnego zapięcia. Dzięki jak chodzi o wózek, w sumie uznaliśmy że jakieś specjalnie bajeranckie koła nie są tu potrzebne, chodniki sa równe, po lasach nie mamy gdzie jeździć:sorry: a i zimy nie ma jakiejś specjalnej żeby śnieg zalegał na ulicach:)

reklama
Ada ja kupiłam ostatnio ten błękitny bodziak w H&M. Nie drogi i nawet nie ma takigo głębokiego dekoltu. Maja czasem właśnie w H&Mie długi rękaw z guziczkami;-)

Ada gratuluje, ze bryka juz jest i czeka na nowego wlasciciela! Bardzo fajny ten wozek, przyznam, ze jakos nie zwrocilam uwagi, na ta raczke. Jak juz bede kupowac to siade i poprzegladam dokladnie te oferty, bo dzis tak patrzylam tez i widzialam, ze jest kilka roznych wersji tego wozka i z mniejsza lub wieksza iloscia wyposazenia. Zastanawiam sie nad kolorem, bo na jednej stronie podobal mi sie czarno-pomaranczowy, ale na innej aukcji ten kolor juz byl taki wyblakly i nie wiem, ktore zdjecia leppiej oddaja kolory. To jest wlasnie minus kupowania przez internet.
Arbuz to widze, ze polowanie udane :) Bardzo mi sie podoba ta posciel w sloniki.
Maonka super ciuszki dla malego braciszka :)

Kiedys ktoras z Was pisala o tym koszu na pieluchy na promocji, wiec dzis znalazlam ta oferte:
HALF PRICE ANGELCARE NAPPY BIN PROMOTION - ARGOS lub HALF PRICE ANGELCARE NAPPY BIN PROMOTION - MOTHERCARE

Aninek ja pisałam kiedyś, właśnie w tej wyprawce co ze szpitala sie dostaje, wśród ulotek miałam taki voucher na ten kosz, mnie się dobrze sprawdził:tak: a co do wózków i kolorów, jeżeli patrzyłaś te same kolory od tego samego sprzedawcy to może po prostu zdjęcie inaczej wyszło ale jeżeli kolor jest opisany tak samo to chyba nie powinien inaczej w realu wyglądać, tak mi się wydaje:))
Magda o to może wcześniej uwagi nie zwróciłam, w sumie dopiero niedawno zaczełam chodzić do hm, odkąd tutaj mieszkam bo ani w Londynie ani w Preston nie miałam hm pod ręką;) popatrze, czy u nas też są:-)

Ada patrzylam na ten sam wozek na ebayu i na allegro, no i na zdjeciach z allegro kolory sa takie zywsze i nie wiem, ktore lepiej oddaja prawdziwy odcien. A do tego kosza to sa jakies wklady, tak? Na ile to wystarcza i ile kosztuje? O moja dzidzia sie obudzila :)

Aninek tak kupuje się specjalne wkłady z workami, na początku, kiedy pieluszki są jeszcze w miare małe to jeden wkład starczał mi na ok 5 tygodni, za każdym razem jak kosz się napełni to odcinasz ten napełniony, zawiązujesz i wyrzucasz a potem z tego samego wkładu rozwijasz, zawiązujesz na koncu i na nowo, aż do momemtu jak worek we wkładzie się skończy:) jak dobrze pamiętam to paczka 3 wkładów kosztuje ok 10-12 funtów, więc raz na 3 miesiące to nieduży wydatek, potem jak dziecko nosi coraz to większe rozmiary pampersów to szybciej kończą się wkłady, na koniec pieluchowania to nam starczał jeden wkład na ok. 2 tygodnie. Wiesz co, jak przyjdzie do mnie ten wózek to ja mogę ci później powiedzieć jak ten kolor się prezentuje w realu, czy bardziej podobny do tej aukcji na ebayu czy do tej na allegro, myśle że za maks. 3 tygodnie będziemy juz go mieli w domku:) albo najpierw spytam się teściowej, jak ten kolor wygląda:)

arbuz śliczne ubranka :)

maonka fajne te ubranka i tanie.

aninek gondola wygląda na solidną.

ada1989 ładny wózeczek :)

magda_z_uk z tego co piszecie to nie jest ciekawie z wyborem kolorów. Brytyjczycy nie lubią kolorowych ubrań?

Dzieki Ada, chyba sie przyda taki kosz, przynajmniej nie bedzie brzydkich zapachow po domu, nie tak zle z tymi wkladami z tego co piszesz. Co do koloru wozka to mysle, ze wystarczy jak mi napiszesz jak juz go bedziesz miala, bo jeszcze troszke chyba poczekamy z kupnem. Tylko problem jest w tym, ze najwieksza roznice widzialam wlasnie przy kolorze pomaranczowym, a Ty masz czerwony. No nic, jesli by tylko dla sprawdzenia koloru miala tesciowa rozpakowywac paczke, to nie przesadzajmy, ja i tak jeszcze nie jestem do konca zdecydowana co do koloru. Mam nadzieje, ze bedziesz zadowolona z tego wozeczka i Sebastianek tez :)

Aninek wiem ze inny kolorek ale w ten sposob może ci podpowiem czy te kolory bledsze czy żywsze są, bo myśle że to może dotyczyć wszystkich kolorków:) a tesciowa może mi powiedzieć bo paczka jest otwarta z jednej strony, bo chciała gwarancje znaleźć i widziałam przez skypa kawałek wysuniętego wózka z pudełka, jutro będę z nią gadać to ci powiem:)

reklama
Aninek te kosze mozna wyrwac za £5 z voucherem, my kupilismy jak sie Anders urodzil i do tej pory mamy, plus mam jeszcze chyba 5 wkladow wieec mi starczy na jakis czas. Co do zapachow to ja byc moze jakas wyczulona bylam ale pieluszki z kupka zawijalam w dodatkowe woreczki i te byly wywalane do smietnika na zewnatrz.

Magda ja tez ubolewam nad tymi kolorami w UK, dla chlopcow jest bardzo maly wybor, a znow dla dziewczynek wiekszasc rozowa, a ja za rozem nie przepadam. Jedyne rozowe ciuchy ktore kupuje to bielizna.. no ale jak sie dzidzia urodzi to moze i jakos sie do rozu przekonam

Do góry