reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

Magda też ubolewam nad tymi bodziakami, z długim rękawkiem kupowałam w tesco, w żadnym innym sklepie nie znalazłam, ale fakt, wszystkie z kopertowym kołnierzykiem,z jednej strony łątwo i szybko sie zakłada/zdejmuje ale z drugiej to ja jakies wrażenie miałam że za duży ten "dekolt" bez normalnego zapięcia. Dzięki jak chodzi o wózek, w sumie uznaliśmy że jakieś specjalnie bajeranckie koła nie są tu potrzebne, chodniki sa równe, po lasach nie mamy gdzie jeździć:sorry: a i zimy nie ma jakiejś specjalnej żeby śnieg zalegał na ulicach:)

reklama
Ada ja kupiłam ostatnio ten błękitny bodziak w H&M. Nie drogi i nawet nie ma takigo głębokiego dekoltu. Maja czasem właśnie w H&Mie długi rękaw z guziczkami;-)

Ada gratuluje, ze bryka juz jest i czeka na nowego wlasciciela! Bardzo fajny ten wozek, przyznam, ze jakos nie zwrocilam uwagi, na ta raczke. Jak juz bede kupowac to siade i poprzegladam dokladnie te oferty, bo dzis tak patrzylam tez i widzialam, ze jest kilka roznych wersji tego wozka i z mniejsza lub wieksza iloscia wyposazenia. Zastanawiam sie nad kolorem, bo na jednej stronie podobal mi sie czarno-pomaranczowy, ale na innej aukcji ten kolor juz byl taki wyblakly i nie wiem, ktore zdjecia leppiej oddaja kolory. To jest wlasnie minus kupowania przez internet.
Arbuz to widze, ze polowanie udane :) Bardzo mi sie podoba ta posciel w sloniki.
Maonka super ciuszki dla malego braciszka :)

Kiedys ktoras z Was pisala o tym koszu na pieluchy na promocji, wiec dzis znalazlam ta oferte:
HALF PRICE ANGELCARE NAPPY BIN PROMOTION - ARGOS lub HALF PRICE ANGELCARE NAPPY BIN PROMOTION - MOTHERCARE

Aninek ja pisałam kiedyś, właśnie w tej wyprawce co ze szpitala sie dostaje, wśród ulotek miałam taki voucher na ten kosz, mnie się dobrze sprawdził:tak: a co do wózków i kolorów, jeżeli patrzyłaś te same kolory od tego samego sprzedawcy to może po prostu zdjęcie inaczej wyszło ale jeżeli kolor jest opisany tak samo to chyba nie powinien inaczej w realu wyglądać, tak mi się wydaje:))
Magda o to może wcześniej uwagi nie zwróciłam, w sumie dopiero niedawno zaczełam chodzić do hm, odkąd tutaj mieszkam bo ani w Londynie ani w Preston nie miałam hm pod ręką;) popatrze, czy u nas też są:-)

Ada patrzylam na ten sam wozek na ebayu i na allegro, no i na zdjeciach z allegro kolory sa takie zywsze i nie wiem, ktore lepiej oddaja prawdziwy odcien. A do tego kosza to sa jakies wklady, tak? Na ile to wystarcza i ile kosztuje? O moja dzidzia sie obudzila :)

Aninek tak kupuje się specjalne wkłady z workami, na początku, kiedy pieluszki są jeszcze w miare małe to jeden wkład starczał mi na ok 5 tygodni, za każdym razem jak kosz się napełni to odcinasz ten napełniony, zawiązujesz i wyrzucasz a potem z tego samego wkładu rozwijasz, zawiązujesz na koncu i na nowo, aż do momemtu jak worek we wkładzie się skończy:) jak dobrze pamiętam to paczka 3 wkładów kosztuje ok 10-12 funtów, więc raz na 3 miesiące to nieduży wydatek, potem jak dziecko nosi coraz to większe rozmiary pampersów to szybciej kończą się wkłady, na koniec pieluchowania to nam starczał jeden wkład na ok. 2 tygodnie. Wiesz co, jak przyjdzie do mnie ten wózek to ja mogę ci później powiedzieć jak ten kolor się prezentuje w realu, czy bardziej podobny do tej aukcji na ebayu czy do tej na allegro, myśle że za maks. 3 tygodnie będziemy juz go mieli w domku:) albo najpierw spytam się teściowej, jak ten kolor wygląda:)

arbuz śliczne ubranka :)

maonka fajne te ubranka i tanie.

aninek gondola wygląda na solidną.

ada1989 ładny wózeczek :)

magda_z_uk z tego co piszecie to nie jest ciekawie z wyborem kolorów. Brytyjczycy nie lubią kolorowych ubrań?

Dzieki Ada, chyba sie przyda taki kosz, przynajmniej nie bedzie brzydkich zapachow po domu, nie tak zle z tymi wkladami z tego co piszesz. Co do koloru wozka to mysle, ze wystarczy jak mi napiszesz jak juz go bedziesz miala, bo jeszcze troszke chyba poczekamy z kupnem. Tylko problem jest w tym, ze najwieksza roznice widzialam wlasnie przy kolorze pomaranczowym, a Ty masz czerwony. No nic, jesli by tylko dla sprawdzenia koloru miala tesciowa rozpakowywac paczke, to nie przesadzajmy, ja i tak jeszcze nie jestem do konca zdecydowana co do koloru. Mam nadzieje, ze bedziesz zadowolona z tego wozeczka i Sebastianek tez :)

Aninek wiem ze inny kolorek ale w ten sposob może ci podpowiem czy te kolory bledsze czy żywsze są, bo myśle że to może dotyczyć wszystkich kolorków:) a tesciowa może mi powiedzieć bo paczka jest otwarta z jednej strony, bo chciała gwarancje znaleźć i widziałam przez skypa kawałek wysuniętego wózka z pudełka, jutro będę z nią gadać to ci powiem:)

reklama
Aninek te kosze mozna wyrwac za £5 z voucherem, my kupilismy jak sie Anders urodzil i do tej pory mamy, plus mam jeszcze chyba 5 wkladow wieec mi starczy na jakis czas. Co do zapachow to ja byc moze jakas wyczulona bylam ale pieluszki z kupka zawijalam w dodatkowe woreczki i te byly wywalane do smietnika na zewnatrz.

Magda ja tez ubolewam nad tymi kolorami w UK, dla chlopcow jest bardzo maly wybor, a znow dla dziewczynek wiekszasc rozowa, a ja za rozem nie przepadam. Jedyne rozowe ciuchy ktore kupuje to bielizna.. no ale jak sie dzidzia urodzi to moze i jakos sie do rozu przekonam

Do góry